*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Απριλίου

ΜΟΥΜΙΝ ΟΝΤΕΡ: Εξαιρετικά ύπουλη παρανομία του Μέτιου η φωτογραφική διάταξη πρόσληψης του δικηγόρου στην Περιφέρεια!

29 Απριλίου
 «Αν αυτό δεν είναι φωτογραφική και παράνομη διάταξη, αν δεν είναι παρανομία, εγώ θα σκίσω τα πτυχία μου»
Η φωτογραφική διάταξη με την οποία ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος προσέλαβε δικηγόρο της Ροδόπης στην Περιφέρεια, απασχόλησε και την συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου της Πέμπτης 26 Απριλίου με τον πρώτο να δέχεται το σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης και να προτείνει παράλληλα με εισήγηση της διευθύντριας κ.Κοσμίδου την πρόσληψη και δεύτερου δικηγόρου και πάλι μόνο από τον Δικηγορικό σύλλογο Ροδόπης.
Για μια εξαιρετικά ύπουλη παρανομία μίλησε στο Περιφερειακό συμβούλιο της Πέμπτης 26 Απριλίου ο δικηγόρος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και Περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης. Μουμίν Οντέρ, καταγγέλλοντας την φωτογραφική διάταξη με την οποία ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος προσέλαβε δικηγόρο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κομοτηνής που είναι η μοναδική που διαθέτει συγκεκριμένο πτυχίο!
Μάλιστα ο κύριος Οντέρ σημείωσε πως από το στάδιο της αναλγησίας, της απερισκεψίας, της ανικανότητας και της αδιαφορίας η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ προσπαθεί να περάσει στο στάδιο της παρανομίας!!!
Ο κ.Οντέρ υπενθύμισε πως η προηγούμενη θέση ψηφίστηκε χωρίς να καθοριστούν οι επιμέρους όροι, τονίζοντας πως με αφορμή την προκήρυξη της υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από όλη την Περιφέρεια, και από τη Ροδόπη και εκτός, τόσο για τον περιορισμό ότι ο υποψήφιος πρέπει να είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, όσο και για τα επιμέρους προσόντα.
Με βάση την προκήρυξη, σημείωσε, καθορίστηκαν κάποια προσόντα, μεταξύ των οποίων είναι ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στα γνωστικά αντικείμενα του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Εμπορικού Δικαίου ή/και του Δικαίου Ανάπτυξης και Προστασίας Περιβάλλοντος, με συντελεστή βαρύτητας 35 μόρια (από τα 100).
Υπενθύμισε δε πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης στο έγγραφο που απέστειλε στην Περιφέρεια σημειώνει πως όλες τις απαιτούμενες ιδιότητες κατέχει μόνο ένα μέλος του.
«Αν αυτό δεν είναι φωτογραφική και παράνομη διάταξη, αν δεν είναι παρανομία, εγώ θα σκίσω τα πτυχία μου» σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη και την απάντηση του περιφερειάρχη στο έγγραφο του δικηγορικού συλλόγου, προσβάλλοντας την πρόεδρό του, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και όλους τους δικηγόρους μέλη του.
Κλείνοντας τόνισε πως αν δεν καθοριστούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο οι όροι κατά την ψήφιση της θέσης, ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την, όπως τη χαρακτήρισε, «πασιφανή παρανομία».
Τι απάντησε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος;
Ότι η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης έστειλε στο εξώδικο στην Περιφέρεια και επέβαλλε αυτή τη στάση, διότι τον…αντιπολιτεύεται! (σ.σ. Σημειώνουμε ότι η Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, ενώ για την συγκεκριμένη πρόσληψη κατήγγειλε τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και ο Δικηγορικός σύλλογος Ξάνθης και μάλιστα δημόσια με δηλώσεις στην «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi channel.)
Υπενθυμίζεται ότι με ψήφους 14-11 ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ θα προσλάβει κι άλλο δικηγόρο και πάλι αποκλειστικά από τον…Δικηγορικό σύλλογο Κομοτηνής, παραβλέποντας τους άλλους Εφετειακούς δικηγορικούς συλλόγους!! Μάλιστα  προς έκπληξη όλων και οι δικηγόροι και  Περιφερειακοί σύμβουλοι Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και Ιωσηφίδης, ψήφισαν κι αυτοί ΥΠΕΡ της πρόσληψης και δεύτερου δικηγόρου στην Περιφέρεια, αδιαφορώντας ότι δεκάδες δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού συλλόγου Καβάλας (όπως και του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης), δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το…ενοίκιό τους.
Και βέβαια κοντά σε όλα αυτά, υπάρχει και η αποκάλυψη του «Μαχητή» για την πρόσληψη της δικηγόρου Ξάνθης Μαρίνας Παυλίδη, κόρης του Αείμνηστου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη στην Διαχειριστική Αρχή με 40.000 ευρώ συν ΦΠΑ για δύο χρόνια!!! Στο συγκεκριμένο θέμα πάντως θα επανέρθουμε... με το ερώτημα, γιατί ΣΙΩΠΗΣΕ...ξαφνικά ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης, εκεί που υποτίθεται είχε στείλει και εξώδικο στον κύριο Μέτιο, σύμφωνα με δηλώσεις του πολιτευτή της ΝΔ και Προέδρου του Κώστα Μαλάκη; Μια απάντηση περιμένουμε...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »