*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Φεβρουαρίου

Ρεκόρ των ρεκόρ σε καρναβαλιστές και επισκέπτες! «Βούλιαξε» η Ξάνθη στη νυχτερινή παρέλαση! (φώτο)

18 Φεβρουαρίου





Ένα μεγάλο «ποτάμι» καρναβαλιστών ξεχύθηκε το Σάββατο το βράδυ στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα στους θεατές της νυχτερινής ποδαράτης παρέλασης, που διήρκεσε για περισσότερες από πέντε  ώρες και κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου τους περίμενε μια ξεχωριστή βραδιά με dj, o Βασιλιάς του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού με την βασίλισσα και τις Πριγκίπισσα καθώς επίσης και οι δυο παρουσιαστές της παρέλασης Δημήτρης  Ουγγαρέζος και Μαρία Παπαδοπούλου.
Κατά γενική ομολογία, ήταν το μεγαλύτερο Καρναβαλικό πάρτι που έγινε στην ιστορία των ΘΛΕ και του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού. Κυριολεκτικά «βούλιαξε» η Ξάνθη και δημιουργήθηκε παντού το αδιαχώρητο. Το δε θέαμα ήταν καταπληκτικό και μαγικό.
Φυσικά παρών στην φαντασμαγορική παρέλαση ήταν και ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος που έγινε ένα με το πλήθος και χάρηκε κι αυτός την γιορτινή ατμόσφαιρα αλλά και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης που κυριολεκτικά τα έδωσε όλα πρωταγωνιστώντας στο κέφι και την διασκέδαση.
Η παρέλαση μεταδόθηκε ζωντανά από το Xanthi channel που είχε και πάλι παρουσιαστή τον ηθοποιό της Χαράλαμπο Κυρκούση σε όλη σχεδόν την Βόρεια Ελλάδα κι ήταν μια καλή απάντηση και σε αυτούς που εποφθαλμιούν να «πάρουν» το καρναβάλι μας…
Περισσότεροι από 10.000 καρναβαλιστές θεωρείται ότι συμμετείχαν στην μεγάλο καρναβαλικό πάρτι της πλατείας που κράτησε μέχρι αργά τη νύχτα του Σαββάτου ενώ τα πυροτεχνήματα ήταν ιδιαίτερα φαντασμαγορικά και εντυπωσιακά.
Όλοι όσοι συμμετείχαν στην παρέλαση δεν σταματούσαν ούτε στιγμή να χορεύουν και να τραγουδούν, παρασύροντας στους ρυθμούς τους θεατές της παρέλασης, που περίμεναν στα πεζοδρόμια για να δουν από κοντά τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές των καρναβαλιστών ενώ βραβεύτηκαν και οι δυο περσινοί σύλλογοι που εντυπωσίασαν με τον παλμό και την συμμετοχή τους.
Ταυτόχρονα, με τους φωτισμούς που είχαν επιλέξει, έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην πόλη που ζει από χθες σε έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς.
Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι με την μεγάλη παρέλαση που θα μεταδώσει και η ΕΡΤ3 αλλά και το Xanthi channel με την Νατάσσα Μπάτζιου, ενώ θα ολοκληρωθούν με το κάψιμο του τζάρο στον ποταμό Κόσυνθο το βράδυ της Κυριακής δίνοντας ραντεβού για του χρόνου.













 













Share this

Related Posts

Previous
Next Post »