*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Αυγούστου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Υπό μερικό έλεγχο αυτήν την ώρα η φωτιά στον Αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων-Τι δήλωσε ο Μιχάλης Αμοιρίδης (πολλές φώτο)

17 Αυγούστου


Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί ο Αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων αυτήν την ώρα (00.05 της 17/8) μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στη περιοχή μετά τις 11 το πρωϊ. Συγκεκριμένα δυο οχήματα της Πυροσβεστικής βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη περιοχή ώστε ανά πάσα στιγμή να επέμβουν αν χρειαστεί η αναζωπυρωθεί η φωτιά.
Από την πλευρά της Περιφέρειας, στην περιοχή των Αρχαίων Αβδήρων εμφανίστηκε ο πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές που έχουν προκληθεί από την πυρκαγιά ενώ συνεχάρη την Πυροσβεστική υπηρεσία για το έργο της με μήνυμα στο f.b αναφέροντας τα παρακάτω:
«Αξίζουν συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της τόσο για την άμεση επέμβαση όσο και για την απόλυτα επιτυχημένη επιχείρηση κατάσβεσης με επίγεια και εναέρια μέσα στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου Αβδήρων. Ήταν μια δύσκολη περίπτωση με ισχυρούς ανέμους και πολλαπλές εστίες συγχρόνως που αφήνουν σοβαρές υπόνοιες εμπρησμού. Πρέπει όλοι να περιφρουρήσουμε τις επόμενες ημέρες την ευρύτερη περιοχή μας, γιατί οι φωτιές τόσο στο Νέστο όσο και στα Άβδηρα φαίνεται ότι ήταν δόλιες ενέργειες. Σημαντική και η επί τόπου επίσκεψη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας, εμψύχωσε τους πυροσβέστες. Για μια ακόμη φορά απέδειξε το ενδιαφέρον του αλλά και τη δυναμικότητα του. Ένας άξιος ποιμενάρχης με πραγματικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας».
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕ Ι ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 
 Το έργο των Πυροσβεστών εγκωμίασε με μήνυμά της στο fob και η Κατερίνα Κυριαζίδου που έζησε από κοντά την κινητοποίηση των πυροσβεστών, σχολιάζοντας ως εξής τις προσπάθειές τους:
«Δεν υπάρχουν λόγια για την τεράστια προσπάθεια των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος στην επικίνδυνη πυρκαγιά στον Αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων....άψογη κινητοποίηση και οργάνωση.....άριστη εκπαίδευση και δυναμισμός......Όσοι είμασταν κοντά και ζήσαμε την ένταση και την έκταση της φωτιάς στο ξέσπασμα της, πανικοβλιθήκαμε πραγματικά......γι αυτό μπορούμε να πούμε ότι οι συντονισμένες ενέργειες τους πέτυχαν ένα μικρό θαύμα.......Αμέτρητα συγχαρητήρια και χίλια Μπράβο στους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής που απέτρεψαν τα χειρότερα!!!!!»

Και το μήνυμα από τον Παραδοσιακό Οικισμό Αβδήρων Ξάνθης
Ευτυχώς την πρόλαβαν την φωτιά οι άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ξάνθης και την έσβησαν πριν κατακάψει όλο το δασάκι δίπλα από τις παιδικές κατασκηνώσεις των Αβδήρων. Η φωτιά έσβησε με την συνδρομή των πετζετέλ αλλά και ενός ελικοπτέρου που έριχνε νερό μέχρι πριν λίγο!!!!!








Share this

Related Posts

Previous
Next Post »