*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Ιουνίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Η Ελληνική γλώσσα, οι Βέλγοι και ο Καπζά Τζεμήλ...

23 Ιουνίου
*Είναι πραγματικά απίστευτο πως «αισθάνονται» την Ελληνική γλώσσα οι Ευρωπαίοι και πόσο ανθελληνικά λειτουργούν απέναντί της τύποι της ενταύθα μειονότητας σαν τον Καπζά Τζεμήλ…
Που δεν λειτουργεί καθαρά ως ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ Τούρκος Δήμαρχος κι όχι ως Έλληνας πολίτης που τον πληρώνει το ελληνικό δημόσιο.
……
*Στον συγκεκριμένο λοιπόν κύριο που αντί να τον στείλει η χώρας μας «πακέτο» στο καθεστώς Ερντογάν, αφιερώνω την παρακάτω είδηση, που αν αφορούσε την γείτονα χώρα, θάταν ίσως πρώτο θέμα σήμερα στη «Χουριέτ»…
…..
*Και επί της ουσίας. Την εισαγωγή μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και λογοτεχνίας στις βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Βελγίου, προβλέπει η Χάρτα Συνεργασίας «Εισαγωγή σε Γλώσσα και Πολιτισμό», που υπογράφηκε από τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα  Ζουράρι και την υπουργό Παιδείας της Γαλλόφωνης Κοινότητας κα Marie – Martine Schyns.
-Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από Έλληνες εκπαιδευτικούς του Συντονιστικού Γραφείου Βρυξελλών.
……
*Την ίδια λοιπόν ώρα που συμβαίνουν αυτά στην Ευρώπη, ο Δημόσιος Υπάλληλος και Δήμαρχος Μύκης Καπζά Τζεμήλ, απαιτεί με φωτογραφική διακήρυξη, πιστοποιητικό… τουρκικής γλώσσας από πανεπιστήμιο της Άγκυρας, για τον διορισμό τριών υπαλλήλων στο Δήμο Μύκης από πρόγραμμα –προσέξτε- της… Ευρωπαϊκής Ένωσης!
……
*Όταν μάλιστα το ΑΣΕΠ παρεμβαίνει και ακυρώνει την φωτογραφική προκήρυξή του, αντί να πειθαρχήσει, έχει το θράσος να ζητάει και τα… ρέστα απειλώντας θα βγάλει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μύκης που θα απαιτεί να παραμείνει στη προκήρυξη το πιστοποιητικό Τουρκικής γλώσσας!
-Πρόταση της στήλης. Να τον στείλουμε τον Καπζά στις Βρυξέλες;
-Χιούμορ κάνω… γιατί θα πήγαινε τρέχοντας φαντάζομαι… όπως και οι μισοί Τούρκοι που θέλουν να ξεφύγουν από την Χούντα του Ερντογάν…και δεν θα ξαναγυρνούσε!
(σ.σ. Αλήθεια κύριε Γιλντιρίμ, γιατί δεν παίρνετε τον συγκεκριμένο ΤΟΥΡΚΟ Δήμαρχο να τον τοποθετήσει σε έναν ΤΟΥΡΚΙΚΟ Δήμο… να τελειώνουμε; Να δούμε και πόσο θα ανεχτούν οι Τούρκοι δημότες τον… Πομάκο Καπζά Τζεμήλ, γιατί στην Τουρκία αν δεν το ξέρετε…ΠΟΜΑΚΟ τον ανεβάζουν, Πομάκο τον κατεβάζουν…!).
……
*Αλλάζω θέμα. Ο γνωστός για το δηκτικό χιούμορ του οπαδός του ΓΑΠ και υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Αναστάσιος Τσορλίδης, σχολίασε με χιούμορ στο fb:
«16.000 πρόβατα πήγαν πλήρωσαν από την πρώτη μέρα το πρόστιμο των 250€ για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα
Και τώρα τι που το πρόστιμο πάγωσε μέχρι 14 Ιουλίου ;;;
Περιμένετε από τους ψεύτες να τα πάρετε πίσω ;;;
Αυτοί που εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν δώσει ευρώ σε ιδιώτη ;;;
Τους εμπνευστές του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ;;;
Δυστυχώς σας κυρίευσε ο φόβος και ανοργάνωτες και φοβισμένες κοινωνίες δεν θα ξεφύγουν ποτέ από απατεώνες στυλ Τσίπρα και της παρέας του.
Φιλικά
Αναστάσιος Τσορλίδης»
……

*Τι δεν μας διευκρίνισε ο Αναστάσιος… Αισθάνεται και είναι «πρόβατο» -δηλαδή πήγε και πλήρωσε –ή… ερίφιο;

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »