*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Ιανουαρίου

SEE THROUGH Ποιος είν' αυτός ο αψηλός ποιος είν' αυτός ο τύπος φίλος σου είναι ή γνωστός

18 Ιανουαρίου
(σ.σ. Ο πρώην γραμματέας του ΕΒΕ Ξάνθης Ζήσης Κατσαρίκας…)
………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Οι συνεχείς διακοπές της ΔΕΗ είχαν ως αποτέλεσμα να μην κυκλοφορήσει χθες η εφημερίδα ΑΓΩΝΑΣ και να σχολιάσει πικρά ο εκδότης της εφημερίδας Κοσμάς Γεωργιάδης.
«Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών μας. Ο "Αγώνας δεν εκδόθηκε σήμερα λόγω των διακοπών της ΔΕΗ. Ελπίζουμε αύριο να είναι μια καλύτερη ημέρα,   Θεού θέλοντος και ΔΕΗ επιτρέποντος…».
-Δυστυχώς Κοσμά και χθες ειδικά μετά το μεσημέρι, είχαμε τα ίδια και…χειρότερα!
……
*Τι συμβαίνει με τον Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστη Αντωνιάδη και προς παρόν δεν τον είδα να αρθρογραφεί για τη συνεργασία του ΓΑΠ και του ΚΙΔΗΣΟ με το Δημοκρατική Συμπαράταξη;
Είναι υπέρ και πόσο… υπέρ;
……
*Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι, χθες όμως ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος ξεκαθάρισε ότι, «δεν πήγε στο γεύμα της Φώφης, διότι στηρίζει και δυνατά μάλιστα, Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρώντας τον ως την πλέον χρήσιμη για τη χώρα λύση…».
-Ωχ! Πρόσεχε Δημήτρη γιατί δεν σε βλέπω καλά… Κι ο (παρά)ΣΥΡΙΖΑ σύντροφος τέτοια περιμένει!
……
*Ποιόν δυσαρέστησαν περισσότερο από όλους οι χθεσινές δηλώσεις του Δημήτρη Σαλτούρου στην Ανοιχτή γραμμή;
-Μάλλον τον… Μανώλη Φανουράκη, που με νύχια και με δόντια προωθεί για το ψηφοδέλτιο τον… γιατρό Σπύρο Τσιλιγγίρη!
……
*Μανώλη έτσι για σπάσιμο στον Σαλτούρο…Δεν προωθείς στη θέση του Σπύρου τον… Χρίστο Πούλιο να γίνει ο χαμός του χαμού;

Ακάλυπτες επιταγές ύψους 649 εκατ. ευρώ και απλήρωτες συναλλαγματικές ύψους 58 εκατ. ευρώ κατέγραψε το σύστημα Τειρεσίας εντός του 2016.
Ειδικότερα, μετά και τα στοιχεία Δεκεμβρίου, προκύπτει ότι εντός του 2016 εισήχθησαν στο σύστημα 12.918 ακάλυπτες επιταγές, συνολικής αξίας 649,27 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 35 χιλιάδες, συνολικής αξίας 57,99 εκατ. ευρώ. Βελτιωμένη ήταν η εικόνα τον Δεκέμβριο καθώς «μπήκαν» στο σύστημα 617 ακάλυπτες επιταγές αξίας 14,88 εκατ. ευρώ και 2.361 απλήρωτες συναλλαγματικές αξίας 3,78 εκατ. ευρώ, με τα ποσά να εμφανίζονται σαφώς μειωμένα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.
….

Συνελήφθη 66χρονος στην Ξάνθη με 1.569 λαθραία πακέτα τσιγάρων
Συνελήφθη την Δευτέρα (16-1-2017) το πρωί, στην Ξάνθη, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 66χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 66χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 1.569 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Αφού ικανοποιήθηκαν οι όροι που είχε θέσει το ανώτατο δικαστήριο, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τις τελικές υπογραφές της πώλησης.
Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση πώλησης του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική εταιρεία Ferrovie dello Stato Italiano.
Αφού ικανοποιήθηκαν οι όροι που είχε θέσει το ανώτατο δικαστήριο, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τις τελικές υπογραφές, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρίας.
….

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ - ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
Αυξημένο ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από Τούρκους εξακολουθεί να σημειώνεται το τελευταίο διάστημα. Παράγοντες της αγοράς real estate διευκρινίζουν ότι ενδιαφέρον υπάρχει πλέον ακόμα και για τα «απλά» διαμερίσματα, στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη, που θεωρούνται οι δύο βασικοί «προορισμοί» για τα τουρκικά κεφάλαια.
Focus γίνεται κυρίως σε μεσαία και μεγάλα σπίτια, όχι μόνο ως επένδυση, αλλά και ως ιδιόχρηση, γεγονός το οποίο,  προφανώς έχει να κάνει και με την γενικότερη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί αυτό τον καιρό στη γειτονική χώρα.
Οι μεσίτες επίσης σημειώνουν ότι από τουρκικής πλευράς ενδιαφέρον εξακολουθεί να υπάρχει και για πολυτελείς κατοικίες σε γνωστά τουριστικά θέρετρα, αλλά σε αυτή την περίπτωση περισσότερο με τη μορφή επένδυσης. Γι' αυτό και οι τιμές – σε αυτές τις περιπτώσεις – δεν «διορθώνουν», αλλά εξακολουθούν να κάνουν υψηλές πτήσεις.
Μύκονος και Σαντορίνη είναι οι βασικοί προορισμοί, σε αυτή την περίπτωση, αν και τώρα τελευταία μεγάλη κινητικότητα σημειώνεται και στο κομμάτι του παραθαλάσσιου μετώπου της Αττικής.
……..

Συνεδριάζει σήμερα (15.00) το Δημοτικό Συμβούλιο Μύκης
Συνεδριάζει την Τετάρτη 18/1 και ώρα 15.00 στο Δημαρχιακό Κατάστημα Σμίνθης  το Δημοτικό Συμβούλιο Μύκης με τα ακόλουθα οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.Ορισμός εκπροσώπου και αναπληρωτή του στην επιτροπή εκτίμησης της αξίας των εν ζωή ζώων που θανατώνονται για υγειονομικούς λόγους (εισηγητής: Ε. Τοροσίδης)
2.Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού 2017 (εισηγήτρια: Μαρία Μύτικα, προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών)
3. Παραχώρηση οχημάτων στην Κ.Δ.Ε.Μ. για την εκπλήρωση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» (εισηγητής: Ιμπραήμ Ιμπραήμκο, πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου Κ.Δ.Ε.Μ.)
4. Επιχορήγηση Αθλητικού Συλλόγου Σμίνθης (εισηγητής: Αδνάν Πετσενίκ, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου)
5. Χορήγηση 1ης γενικής παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμων Δ.Ε. Κοτύλης» προϋπολογισμού 24.000,00 € (εισηγητής: Χρήστος Μαυρομάτης, προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών)
6.Χορήγηση 1ης γενικής παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης της υπηρεσίας με τίτλο «Συντήρηση οδοποιίας Δ.Ε. Μύκης» προϋπολογισμού 7.118,22 € (εισηγητής: Χρήστος Μαυρομάτης, προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών)
7. Χορήγηση 1ης γενικής παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης της υπηρεσίας με τίτλο «Συντήρηση οδοποιίας Δ.Ε. Θερμών» προϋπολογισμού 7.161,00 € (εισηγητής: Χρήστος Μαυρομάτης, προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών)
8. Χορήγηση 1ης γενικής παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης της υπηρεσίας με τίτλο «Συντήρηση οδοποιίας Δ.Ε. Σατρών» προϋπολογισμού 7.130,00 € (εισηγητής: Χρήστος Μαυρομάτης, προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών).
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Πετσενίκ Αδνάν
…..


ΤΙΣ 600.000 ΕΥΡΩ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
Και αφού το κύμα κακοκαιρίας εν ονόματι "Αριάδνη" έκανε το πέρασμά του ήρθε η ώρα για έναν γρήγορο απολογισμό και το τι ζημιές προκάλεσε στο νησί μας τη Σαμοθράκη. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θανάση Βίτσα και με μια πρώτη εκτίμηση οι ζημιές ξεπερνούν τις 60.000 ευρώ και εντοπίζονται κυρίως στο αρδευτικό δίκτυο, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο καθώς και σε δημοτικά κτίρια.
Τις "πληγές" της μετρά το νησί της Σαμοθράκης μετά την σφοδρή χιονόπτωση των τελευταίων ημερών με το πρόβλημα να επικεντρώνεται κυρίως στο αρδευτικό δίκτυο και το οδικό δίκτυο
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θανάση Βίτσα και με μια πρώτη εκτίμηση οι ζημιές ξεπερνούν τις 60.000 ευρώ και εντοπίζονται κυρίως στο αρδευτικό δίκτυο, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο καθώς και σε δημοτικά κτίρια, σύμφωνα με το e-evros.gr
Ήδη με έγγραφο του προς το υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Βίτσας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ζητάει επιπλέον χρηματοδότηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν από την μεγάλη κακοκαιρία.

Ας ελπίσουμε πως ο "Βίκτωρ", το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τον Νομό μας, θα είναι πιο "ευγενικός" και δεν θα δημιουργήσει τα ίδια προβλήματα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »