*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Δεκεμβρίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! O Σάκης Καραμπίνης, τα ΠΡΟΚΑΤ που δεν δίνει στο Δήμο και η απάντηση της Ξάνθης...

07 Δεκεμβρίου
 
*Απορεί λέει ο Πρύτανης του ΔΠΘ Σάκης Καραμπίνης, για το ποιοι υπέδειξαν στον Τσίπρα να πάει στο περιβόητο Ερευνητικό Κέντρο, αντί να πάει στην Πρυτανεία και στον ίδιο…
-Να τον «φιλέψει» μάλιστα και με σπεσιαλιτέ… Χούτος!(σ.σ. Τρόπος του λέγειν...)
……
*Κι εγώ απορώ που απορείς Σάκη μου, ενώ κάλλιστα θα μπορούσες να ρωτήσεις τον «μεταφορέα» σου Παύλο Σιδηρόπουλο, αδελφό του Giannis και να σου λύσει την απορία…! Αυτοί ως πρώην Σγουριδικοί και ΠΑΣΟΚοι όπως κι εσύ άλλωστε και όψιμοι Συριζαίοι, σίγουρα θα σε «διαφωτίσουν» καλύτερα ώστε να μην έχεις τέτοιες απορίες!
……
*Σύμφωνα λοιπόν με τον Σάκη τον Πρύτανη, δεν τα δίνουν λέει τα ΠΡΟΚΑΤ οι Πανεπιστημιακοί του ΔΠΘ στο Δήμο Ξάνθης κι ας έφτιαξαν νέο πολυτελές κτίριο, γιατί τα χρειάζονται για τουλάχιστον άλλα… 10 χρόνια!
(σ.σ. Σωστός...Που θα κάνουν τα ολονύκτια πάρτι τους οι φοιτητές, που θα ρημάζουν και που θα…χτίζουν με τούβλα τα γραφεία των Πρυτάνεων!..)
….
*Η απάντηση του «Μ»: Έτσι Σάκη μας έλεγαν και οι προκάτοχοί σου Πρυτάνεις του ΔΠΘ, όταν επί Αειμνήστου Κώστα Μπένη μαζί με τον επίσης αείμνηστο τότε Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Σιδηρόπουλο, την υπηρεσία καθαριότητας, την Θρακική Σκηνή (κι εγώ μαζί…), πήγαμε στο δημοτικό αμφιθέατρο, κάναμε κατάληψη, αλλάξαμε κλειδαριές, είπαμε… ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ κι έτσι το συγκεκριμένο κτίριο…
-Έγινε Στέγη Πολιτισμού κι έχει κι ο Δήμος Ξάνθης ένα δημοτικό αμφιθέατρο για να ασκεί και το πολιτιστικό του έργο ο Λύρατζης με τον εκ Λαγκαδά μάνατζέρ του ή να κάνει τα καρναβάλια του ενός εκατομμυρίων και κάποιων χιλιάδων Ευρώ ο Φανουράκης...! Αλλιώς ποιος ξέρει πότε και ποιόν αιώνα θα γίνονταν δημοτικό…
(σ.σ. Έτσι γράφτηκε και η ιστορία…)
……
*Βέβαια κι εσύ Σάκη Καραμπίνη που τόσα χρόνια εδώ στη Ξάνθη Μας ελάχιστα δέθηκες με τη πόλη κι ας ευνοήθηκες τόσο από αυτήν όσο και απο διάφορες εταιρείες και ανθρώπους της, θα μου πεις από την πλευρά σου ότι, τότε η Ξάνθη είχε Δήμαρχο έναν Κώστα Μπένη που δεν καταλάβαινε τίποτα κι είχε ΚΟΤΣΙΑ, μαγκιά και ατέρμονα ΟΝΕΙΡΑ… ενώ τώρα έχει τον Δήμαρχο Μπάμπη!
-Σωστός....Ποτέ όμως μην πεις ποτέ και κυρίως… εσύ Σάκη που βολεύτηκες καλά εδώ, μην προκαλείς την Ξάνθη και τους Ξανθιώτες!
-Γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να ξεσπάσουν και ιδίως όταν ΘΥΜΩΣΟΥΝ!
……
*Και στο φινάλε 5 πτέρυγες έχουν τα ΠΡΟΚΑΤ! Και τι έγινε Πρύτανης να δώσεις μια πτέρυγα για νέο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και μια πτέρυγα να κάνει ο Δήμος Ξάνθης ένα μεγαλύτερο θέατρο και μια αίθουσα συνεδριάσεων και να αναβαθμιστεί η πόλη στο καλύτερο ίσως κομμάτι της;
-Γιατί θα πρέπει πρώτα να μην μείνει τίποτα όρθιο, να μετραπεί σε μπετά δηλαδή φίλτατε Σάκη Καραμπίνη και μετά να παραχωρήσει το ΔΠΘ το κτίριο αυτό στο Δήμο Ξάνθης όπου ανήκει;
-Η πόλη μας Σάκη απαιτεί αυτό που της οφείλει να της δώσει το Πανεπιστήμιο. Κι αυτό είναι πτέρυγα κι όχι...μπετά! 
(σ.σ. Αλήθεια, τόσα χρόνια στη Ξάνθη ο ευννοηθείς συγκεκριμένος κύριος, αισθάνεται στο ελάχιστο Ξανθιώτης;)
……

*Στου Μαξίμου λέει ανοίξανε… σαμπάνιες (Made in France φυσικά...διότι οι δικές μας είναι μόνο για να εντυπωσιάζουν τις bar wooman), γιατί την μείωση του χρέους κατά 20% του ΑΕΠ  το… 2060!!!!
Λέτε να ανακάλυψε ο Τσίπρας και το μαγικό φίλτρο που θα καταστήσει τον ίδιο και την κυβέρνησή του… αιωνόβιους;
-Αλέξη κι εμείς θέλουμε…!
-Αιώνιοι και αθάνατοι κι ας είμαστε φτωχοί! Κι οι κακοί στη...φυλακή...
(σ.σ. Πανηγυρίζουν γι' αυτό που θα συμβεί το...2060, αλλά δεν μας λένε, τι....χώρα θα είμαστε το 2060;)
*Συνοδευόμενος από καλικάτζαρους, ξωτικά, Αϊ Βασίληδες και… τάρανδους, θ’ ανάψει λέει αύριο Πέμπτη 8/12 στις 6 το βράδυ το φετινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος, μαζί με τον Αϊ Βασίλη Δημήτρη Πετρόπουλο, στο ειδικά διαμορφωμένο...ποδηλατο-έλκυθρο του Ποδηλατικού συλλόγου Ξάνθης! 
-Είδηση βέβαια θα ‘βγαινε να τον συνοδεύει ο… άγιος Φανουράκης ή ο γραμματέας του παραΣΥΡΙΖΑ πριν δώσει το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο!
-Ειδικά τάρανδους με την μαυρίλα που έχει πέσει και στους ανέραστους, έχουμε άφθονους…
…….
*Τάρανδος ο Μιχάλης Σπανίδης στο αυριανό φαντασμαγορικό θέαμα της πλατείας, Αϊ Βασίλης ο Δημήτρης Πετρόπουλος… ο Λύρατζης πως θα είναι ντυμένος στη μάχη του κακού με το καλό;
-Καλικάτζαρος πάντως με τίποτα… Άλλωστε και λόγω μεγέθους!
-Οπότε…Τάρανδος κι ο Πρόεδρος! (σ.σ. Τάρανδος...Ταράνδου μάτι βγάζει; Διότι απο το απέναντι ΤΖΟΚΕΡάδικο, σίγουρα και ο Φανουράκης νοσταλγεί τέτοιες μέρες που άναβε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τον Στυλιανίδη....και τους λοιπούς υπαρχηγούς Τσέπελη, Μούρκα και Νίκο Φωτιάδη..)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »