*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Νοεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

14 Νοεμβρίου


Τι αγάπες, τι γλύκες, τι πειράγματα, τι… «σαλιαρίσματα»! Ο λόγος για την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, όπου Στυλιανίδης και Πούλιος ζούσαν δημοσίως τον… «έρωτά» τους! Μόνο… αγκαζέ δεν πιάστηκαν για να περπατήσουν στις βεράντες του νέου δημαρχιακού μεγάρου, όταν οι σύμβουλοι τους αναζητούσαν διακαώς στο εσωτερικό της αίθουσας (η οποία σημειωτέον παραμένει στα κακά της χάλια)!
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Στα κακά της…χάλια; Όταν έδωσαν χιλιάδες Ευρώ μόνο για την ανάπλαση του συγκεκριμένου κτιρίου;
……………..

Συμπέρασμα πρώτον. Παρ όλο που ο Πούλιος ταχτικά αναφέρετε στο άλσος του Ευμοίρου και δικαίως, η δημοτική αρχή εκφράζει τους φόβους της ανημπορίας  διαφύλαξης των παρεμβάσεων της. Με αυτήν την λογική να μην γίνει τίποτε στον δήμο γιατί κάποιοι θα το καταστρέψουν.
Συμπέρασμα δεύτερον, με αυτήν την λογική ο δήμος θα κληθεί την άνοιξη του 2015 να ξαναπαρέμβει, να χαλάσει δηλαδή λεφτά των δημοτών,  για την συντήρηση του άλσους του Ευμοίρου, γιατί τον χειμώνα του 14 θα καταστραφεί!
(Ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος στο XanthiTimes)
-Ζητωωωωωωω!
…………
ΣΕΜΝΑ &
ΤΑΠΕΙΝΑ
*Έγραψε ο γνωστός Γ. Σιδηρόπουλος πριν λίγες μέρες ότι, «οι σχέσεις μεταξύ του Αλέξανδρου Κοντού και του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης είναι ψυχρές λόγω… «Πολιτείας», αφήνοντας δηλαδή με το σχόλιο αυτό ότι ο βουλευτής Ξάνθης είναι στην γνωστή αντιπαράθεση του Μωραϊτη με τον Δήμαρχο είναι με τον…Τσολακίδη!
-Το σχόλιό μου…
-Είναι τόσο… ψυχρές, ώστε πριν δύο Κυριακές, έπιναν… τσίπουρο μαζί στη «Πολιτεία». Μπορεί να ρωτήσει και τον φίλο του τον Δημαρχόπουλο άλλωστε για να το τσεκάρει!
……
*Θα αναπλαστεί το Άλσος Ευμοίρου και το εκεί δημοτικό ακίνητο αλλά την…άνοιξη, όπως είπε ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση της Δευτέρας, για να μη το… χέ… από τώρα αυτοί που βανδαλίζουν στα δημοτικά ακίνητα!
-Υποψήφιος Δήμαρχος δεν θα είναι βέβαια ο ίδιος, αλλά και η αβάντα για τον… υποψήφιο Δήμαρχο της επιλογής του… αβάντα!
……
*Κουιζ. Πως γίνεται λοιπόν και επί Μελισσόπουλου ο Τσέπελης έκανε τα…»όργιά» του στην ΔΕΥΑΞ, ενώ στην νυν θητεία του, είναι τόσο… άψογος σε όλα, ώστε στο τέλος σύσσωμη η αντιπολίτευση μπορεί ακόμη και να τον τιμήσει για το μεγάλο του έργο;
(Σ.Σ. Το ερώτημα δεν ισχύει ούτε για τον Βορίδη, ούτε για τον Πούλιο, ούτε και για τον καθηγητή κύριο Παντοκράτορα…).
…..

ΟΥΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ… ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ!
«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΝΤΟΥΝΗ ΣΤΗ ΣΕΚΑΠ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ «ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ» ΕΠΙ ΠΡΑΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ!!!
Έγραψε λοιπόν επί λέξει για την πρόσληψη του Μπουρντούνη, πρώην συνδικαλιστή της ΣΕΚΑΠ (στο σωματείο μάλιστα του Κ. Γαβριηλίδη) ο φανατικός υποστηριχτής τους Γ. Σιδηρόπουλος που έπαιρνε τις αποκλειστικές συνεντεύξεις των Τούρκων της SEBA
«Την οργή των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ προκαλεί η πρόσληψη πρώην συνταξιούχου της εταιρίας, η σύνταξη του οποίου έχει διακοπεί μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των πλαστών ενσήμων.
Πρόκειται για εργαζόμενου που εργάστηκε στο παρελθόν και συνταξιοδοτήθηκε με το γνωστό τέχνασμα των εικονικών ενσήμων, που αποκαλύφθηκε και οδήγησε στην αγορά εργασίας τους εμπλεκόμενους ενώ ο ίδιος βρίσκεται τώρα στη ΣΕΚΑΠ με ατομική σύμβαση, όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοί του.
Η πρόσληψη αυτή έχει αναστατώσει το εργοστάσιο καθώς στην πρώτη του παρουσία στους χώρους εργασίας χρειάστηκε την παροχή προστασίας από τη διοίκηση της εταιρίας, για να μην έρθει σε επαφή με τους πρώην συναδέλφους του, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι»!!!
-Το δικό μου σχόλιο, μολονότι τον κύριο Μπουρντούνη δεν τον γνωρίζω ούτε καθόψη…
Οι συνδικαλιστές που τώρα κραυγάζουν, ξέχασαν ότι και επί Πράτσου-Πούλιου (ΠΑΣΟΚ), «επέστρεψε» στην ΣΕΚΑΠ ο σύντροφός τους «συνταξιούχος» Βασίλης Λειβαδίτης; Γιατί τότε λοιπόν όταν εμείς τα γράφαμε, αυτοί «ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ»; Και μάλιστα τον πρότειναν και για… Πρόεδρο στην γενική συνέλευση της εταιρείας;
…………….

Επείγουσα ανάγκη αιμοπεταλείων για τον Γιώργο Καμαράκη
Επείγουσα η έκκληση των φιλάθλων και κυρίως του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Διαιτητών Νομού Ξάνθης.
Μετά λοιπόν από μια κρίσιμη χειρουργική επέμβαση για τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη ο Ξανθιώτης διαιτητής Γιώργος Καμαράκης, έχει την ανάγκη αιμοπεταλίων. Για το λόγο αυτό οι φίλοι του καλούν κάθε ενδιαφερόμενο Ξανθιώτη,  μετά τις 9.00 το πρωί της Πέμπτης (σήμερα), να βρεθούν στην Αιματολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης, προκειμένου να εξεταστούν και να δώσουν αιμοπετάλια για λογαριασμό του.
……………….

Συνάντηση της Κεντρικής Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ελλάδας με Μιχελάκη!
Το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ελλάδας συναντήθηκε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2014 με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη. Στη συνάντηση τα μέλη της Κεντρικής Ένωσης κατέθεσαν στον Υπουργό τις προτάσεις τους για θεσμικές και αναπτυξιακές αλλαγές στον «Καλλικράτη» (Ν.3852/2010) στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης.
Ο Υπουργός ενημέρωσε το Προεδρείο της Ένωσης για τα εξής: 
1. Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν με δύο χωριστά ψηφοδέλτια, ένα για τους υποψηφίους δημάρχους κι ένα για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.
2. Οι Δημοτικές Κοινότητες δεν πρόκειται να καταργηθούν.
3. Θα υπάρξει συμμετοχή εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων στην προπαρασκευαστική επιτροπή που θα αναλάβει να συντάξει τον «Νέο Καλλικράτη»
4. Δεν θα υπάρξει καμία χωροταξική αλλαγή στο «Νέο Καλλικράτη» παρά μόνο σε πέντε νησιά.
Ο Γενικός Γραμματέας                       Ο Πρόεδρος
Ηρακλής Α. Ζωγράφος                       Νικόλαος Κοντογιάννης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »