*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Απριλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Ο Στάμος Τριμίτζιος, η Δήμαρχος Καβάλας και η υποψηφιότητα Τσαουσίδη στο ΔΠΘ!

24 Απριλίου
Συνεχίζω Αλέξη μου στη Θράκη και σε περιμένω στο επόμενο ταξίδι σου να… «σαλπάρουμε» με τα ιστιοφόρα μου, στο Θρακικό Πέλαγος!
………………………..
Αυθεντικό 1
Ζήσαμε για να το μάθουμε κι αυτό… Η ΞΑΝΘΗ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΧΑΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟ! Τάδε έφη Πασχάλης Λύρατζης με δηλώσεις του στον «Μαχητή» και επιτέλους πληροφορήθηκαν οι Ξανθιώτες ποιος είναι ο Δήμαρχός τους! Προφανώς και ο Πασχάλης τώρα το ανακάλυψε ότι η Ξάνθη έχει Δήμαρχο, γιατί αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν και την εν γένει στάση του μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο μάλλον το αντίθετο συμπέρασμα θα βγάζαμε!
(Ο Τένης Καμαρίδης στη Θράκη)
1. Τις δηλώσεις Τένη ο Πασχάλης τις έκανε (ευτυχώς…) στο Xantni channel. 2. Και κάποιοι άλλοι άλλα λέγανε παλιά για τον Μπένη που τους απειλούσε και με αγωγές, τον Τσέπελη και τον Θ. Ξυνίδη… τώρα όμως είναι… μια παρέα!
………………………..
Αυθεντικό 2
Στην πόλη μας δεν έχουμε δήμαρχο εδώ και καιρό.
Ίσως τώρα στην τελική ευθεία δούμε λίγη άσφαλτο, κανένα λαχανάκι στα παρτέρια, καμμιά λάμπα(LED) ακόμη στον δρόμο.
Με καθρεφτάκια πλέον οι ιθαγενείς δεν ξεγελιούνται.
Ο αγώνας ξεκίνησε.  Γαβ! Δήμαρχε».
(Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου στον… παραΣΥΡΙΖΑ)
-Συμφωνώ σύντροφε George… Ο αγώνας ξεκίνησε! Γουβ… Να σέβεσαι όμως τα αδέσποτα (χωρίς δεσπότες) σκυλάκια! Δεν σου φταίνε σε τίποτα…

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Τον πολυαγαπημένο τους πατέρα Ευάγγελο Μπίκο έχασαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης Γ. Μπίκος και ο αδελφός του Δημήτρης Μπίκος που έχει κομμωτήριο δίπλα στα γραφεία του «Μ».
Η κηδεία του έγινε χθες στις 17.00 στα Βαφεϊκα, τα θερμά μας συλλυπητήρια. Ήταν ένας πατέρας «βουνό» που τους δίδαξε τις αρχές και τις αξίες της ζωής.
……
*Στα Ιωάννινα βρέθηκε χθες το ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης για να μιλήσει σε ημερίδα για τα Πνευματικά Δικαιώματα και την ΑΕΠΙ τα Ιωάννινα. Δεν το βάζει με τίποτα κάτω κι ας μην εκλέχτηκε στο κεντρικό συμβούλιο.
……
*Πώς να κρατήσει κανείς φίλους όταν μια ζωή έμαθε να το παίζει σε… διπλά και τριπλά ταμπλό;
Ο λόγος φυσικά (και για μια ακόμη φορά) για τον Κώστα Ζαγναφέρη!
……
*Το κακό είναι ότι γι’ αυτόν το λόγο έχασε από τον Τσαλίδη, γι’ αυτόν το λόγο έχασε ακόμη κι από τον Μέτιο και γι’ αυτόν τον λόγο αν κατέβει με σταυρό θα… ξαναχάσει!
-Συμβουλή της στήλης. Κατέβα τουλάχιστον υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, οπότε σίγουρα θα εκλεγείς… δημοτικός σύμβουλος με νεροκουβαλητές Τσέπελη, Φανουράκη και «παρέα»!
.....
*Αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης αναφέρουν οτι μετά την δικαίωσή του απο το Ελεγκτικό Συνέδριο και την απόρριψη της προσφυγής Καραμπίνη, ο καθηγητής κ.Τσαουσίδης, κάνει ένα ακόμη ΑΛΜΑ αφού με την στήριξη του Υπουργού Παιδείας κ.Γαβρόγλου, του Πρυτανεύοντα κυρίου Τουλουπίδη και του ΣΥΡΙΖΑ, κατεβαίνει υποψήφιος Πρύτανης σο ΔΠΘ! 
-Τελικά πως τα φέρνει η ζωή! Και ο...Κούλογλου φυσικά, αφού μετά την τηλεοπτική του εκπομπή στο ΣΚΑΙ, είχαμε και πολλές ανατροπές στο Δημοκρίτειο...
Υπογράφηκε η σύμβαση ανάπλασης του 21ου δημοτικού σχολείου Καβάλας από την Δήμαρχο Δ. Τσανάκα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΚΟΣΥΝΘΟΣ, Στάμο Τριμίντζιο.
Υπογράφηκε το πρωί της Δευτέρας 23 Απριλίου 2018, στον Δήμο Καβάλας η σύμβαση για την ανάπλαση και επέκταση του 21ου Δημοτικού Σχολείου, από τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΚΟΣΥΝΘΟΣ, Στάμο Τριμίντζιο.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 905.000 ευρώ και αφορά την ανακαίνιση και την προσθήκη κατ’ επέκταση αιθουσών. Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη, οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά από τη λήξη της φετινής σχολικής περιόδου για να μην υπάρξει παρενόχληση στην εκπαιδευτική διαδικασία και αναμένεται να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τη σύμβαση, μέσα σε ένα χρόνο.
«Είναι γνωστό, δήλωσε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, κατά την υπογραφή της σύμβασης, ότι το σχολείο αυτό, το παραλάβαμε ως ακατάλληλο για χρήση, αφού υπήρχε έκθεση επικινδύνου. Αναλάβαμε το πολιτικό κόστος να μεταφέρουμε το σχολείο, προκειμένου να γίνουν εξ ιδίων πόρων από την Τεχνική μας Υπηρεσία, οι απαραίτητες εργασίες στατικής ενίσχυσης με κόστος 500.000 ευρώ. Τώρα ήρθε η ώρα να εκσυγχρονίσουμε το σχολείο και να το αναπλάσουμε και είμαι πολύ ικανοποιημένη γι’ αυτό».
(σ.σ. Έξω πάει καλά ο  Στάμος με τον Κόσυνθο....Μέσα δεν ξέρω!)
Ο Δημήτρης Πέτροβιτς για την Γενοκτονία του Θρακικού Πολιτισμού
«Είναι εθνικό και ανθρώπινο χρέος μας, να τιμούμε την ιερή μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού» ανέφερε σε ανάρτησή του στο fb ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με αφορμή τις εκδηλώσεις που έγιναν στην Αλεξανδρούπολη.
«Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων, τίμησε σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί και Αλεξανδρούπολη, την τραγική επέτειο της 6ης Απριλίου του 1914», τόνισε χαρακτηριστικά…
Το σόλιο του Πέτρου Ούτση για τα δελτία τύπου του Κέντρου Πολιτισμού 
και ο Λύρατζης που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει!
Αυτή η πόλη έχει πραγματικά δύο πρόσωπα, από την μια οι δημότες, υπερδραστήριοι και δημιουργικοί, και από την άλλη ο Δήμος που κατά ένα παράξενο τρόπο δεν μπορεί να κερδίσει και να μάθει κάτι από όλο αυτό.
Από την Θρακική Σκηνή που πήρε το Καρναβάλι και το έκανε θεσμό, μέχρι σήμερα τους Κατασκηνωτές τους Βάτραχους και τους άλλους συλλόγους, αυτή η πόλη έχει κερδίσει τόσα πολλά.
Και από την άλλη, ένα κέντρο πολιτισμού το οποίο δεν είναι ικανό να βγάλει ένα Δελτίο Τύπου. Για ακόμη μια φορά λοιπόν, έστειλε Δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ για τις εκδηλώσεις “Ξάνθη Πόλις Ονείρων” σε pdf.
Εμείς λοιπόν για ακόμα θα σας σεβαστούμε και δεν θα σας βγάλουμε τα μάτια και δεν θα το δημοσιεύσουμε.
Καλή επιτυχία στους διοργανωτές που θα την έχουν!
ΠΕΤΡΟΣ ΟΥΤΣΗΣ

(σ.σ. Είναι απόλυτα σωστή η επισήμανση του Πέτρου Ούτση γιατί όντως έχει παραγίνει η κατάσταση στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης,. Τόσους υπαλλήλους διαθέτουν, να τους βάλει ο Πρόεδρος και να χτυπάνε κανονικά το πρόγραμμα ώστε να μην δημοσιεύεται ως φωτογραφία αλλά κανονικά όπως όλα τα προγράμματα…Δεν είναι εξπέρ όλοι κύριοι Λύρατζη όπως εσύ ή οι υπάλληλοι στο fb).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »