*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Απριλίου

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 31 ΧΡΟΝΙΑ! Κίνδυνος για λουκέτο στην Αιματολογική κλινική της Π.Α.Μ.Θ! Τι κάνει ο Διοικητής Δημήτρης Αδαμίδης;

21 Απριλίου
*Επανερχόμαστε στο θέμα, ύστερα από τα αγωνιώδη μηνύματα που πήραμε από δεκάδες καρκινοπαθείς της Περιφέρειας. Θα χαθούν ζωές!
ΔΕΝ θα επανερχόμασταν στο θέμα, αν δεν είχαμε τόσο πολλές διαμαρτυρίες (και μάλιστα έντονες…) από δεκάδες αναγνώστες μας και πολίτες που κάποιο μέλος της οικογένειάς τους, για τον κίνδυνο να μπει λουκέτο στην Αιματολογική Κλινική του ΠΑΜΘ.
Πραγματικά αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες, είναι ασύλληπτα τραγικό και γι΄ αυτό όχι μόνο κάνουμε πρωτοσέλιδο το θέμα, αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα ΛΥΣΗ από τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου Δημήτρη Αδαμίδη. Το κρίμα στο λαιμό τους, αν κλείσει η Αιμοτολογική κλινική!!! Δεν θα το επιτρέψει ο λαός της Θράκης, δεν θα το επιτρέψει κανείς μας και θέτουμε ευθέως τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου –τον οποίο στηρίξαμε απόλυτα στο μέχρι σήμερα έργο του-προ των ευθυνών του!!!
ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΖΩΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Πως έχει το θέμα για κάποιους που δεν το πληροφορήθηκαν ακόμη:
Για πρώτη φορά μετά από 31 συναπτά έτη λειτουργίας της, η μοναδική Αιματολογική κλινική της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης με πληθυσμό που ξεπερνά τα 600.000 άτομα, κινδυνεύει να κλείσει. “Αυτό θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας με λευχαιμία και άλλους αιματολογικούς καρκίνους” δηλώνει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Καθηγητής Αιματολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Αλεξανδρούπολης, Κοτσιανίδης Ιωάννης.
Με επιστολή του προς τα ΜΜΕ ο καθηγητής Αιματολογίας του Δ.Π.Θ. Ιωάννης Κοτσιανίδης και Δ/ντης της Αιματολογικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Α. εκφράζει την ανησυχία του, πως μετά από αιφνιδιαστική απόφαση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ για μετακίνηση μιας επιμελήτριας ειδικής αιματολόγου από την κλινική, προς το Θεαγένειο Θεσσαλονίκης που δημιουργεί πολλά προβλήματα στη λειτουργίας της, επίκειται ακόμα και η διακοπή λειτουργίας της.
Μάλιστα αναρωτιέται αν «στα μάτια της 4η ΥΠΕ το τριτοβάθμιο νοσοκομείο του τόπου μας μετρά λιγότερο και από ένα απλό παράρτημα αυτών της Θεσσαλονίκης» και εμείς θα συμπληρώναμε αν η ζωή κάποιων συμπολιτών μας εδώ στον Έβρο και τη Θράκη αξίζει να μπει σε κίνδυνο, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά την προσφορά της Αιματολογικής κλινικής του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.
Πιο αναλυτικά αναφέρει η επιστολή του καθηγητή Ιωάννη Κοτσιανίδη:
«Για πρώτη φορά μετά από 31 συναπτά έτη λειτουργίας της, η Αιματολογική κλινική του ΠΓΝΑ, η μοναδική Αιματολογική κλινική σε ολόκληρη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης, κινδυνεύει να κλείσει, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας με λευχαιμία και άλλους αιματολογικούς καρκίνους.
Εκεί οδηγεί η αιφνίδια απόσπαση της μίας από τους μόλις δύο επιμελητές ειδικούς Αιματολόγους της κλινικής χωρίς να αντικατασταθεί, από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ. Η εν λόγω ιατρός μετακινήθηκε στο ΑΝΘ Θεαγένειο Θεσσαλονίκης καταμεσής της Μεγάλης Εβδομάδας, αφήνοντας ακάλυπτη την Αιματολογική κλινική και έκθετους τους χιλιάδες ασθενείς της.
Η μετακίνηση της εν λόγω γιατρού έγινε εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς να προηγηθεί καμία συνεννόηση με τον διευθυντή της Αιματολογικής κλινικής. Μάλιστα η εν λόγω γιατρός είχε ήδη ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα εφημεριών και εξωτερικών ιατρείων της κλινικής για το μήνα Απρίλιο, με αποτέλεσμα να η αιφνιδιαστική της απόσπαση να δημιουργεί άμεσο και επείγον πρόβλημα.
Η δε αιτιολόγηση της μετακίνησης, κατά τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, ήταν οι «υπηρεσιακές ανάγκες» του ΑΝΘ «Θεαγενείου», οι οποίες όμως, όχι απλά δε τεκμηριώνονται, αλλά ούτε καν αναφέρονται στο έγγραφό του.
Σημειώνεται πως εδώ και 2 χρόνια ο διευθυντής της Αιματολογικής κλινικής έχει επανειλημμένα ενημερώσει εγγράφως τόσο τη διοίκηση του ΠΓΝΑ, όσο και τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ για τους κινδύνους που εγκυμονεί η σοβαρή υποστελέχωση της κλινικής για τους πολυάριθμους ασθενείς της περιφέρειας, πολλοί από τους οποίους πάσχουν από βαριούς αιματολογικούς καρκίνους.
Αντί όμως της τόσο αναγκαίας πρόσληψης ειδικών Αιματολόγων στη μοναδική Αιματολογική κλινική μιας ολόκληρης περιφέρειας, ο διοικητής της ΥΠΕ την «επιβραβεύει», αποδεκατίζοντας ακόμα περισσότερο το προσωπικό της και οδηγώντας σε θεραπευτικό αδιέξοδο τους πολυάριθμους τωρινούς και μελλοντικούς ασθενείς της, οι οποίοι στην περίπτωση κλεισίματος της κλινικής θα πρέπει να μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη για χημειοθεραπείες!
Μήπως στα μάτια της 4η ΥΠΕ το τριτοβάθμιο νοσοκομείο του τόπου μας μετρά λιγότερο και από ένα απλό παράρτημα αυτών της Θεσσαλονίκης;»
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Κοτσιανίδης
Καθηγητής Αιματολογίας Δ.Π.Θ.
Δ/ντης Αιματολογικής κλινικής Π.Γ.Ν.Α
Δ/ντης Τομέα Γενικής Παθολογίας Δ.Π.Θ.

ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΑΔΑΜΙΔΗ, ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ
Δημήτρη Αδαμίδη δώσε λοιπόν λύση εδώ και τώρα! Κι αν είναι «υπεράνω» των αρμοδιοτήτων και δυνάμεών σου και δεν μπορείς, τότε θα πρέπει να ξεσηκωθούν και να κινητοποιηθούν η Περιφέρεια, οι Δήμοι, οι Φορείς και οι τοπικές κοινωνίες….
-ΛΟΥΚΕΤΟ στην μοναδική Αιματολογική κλινική της Περιφέρειας ΑΜΘ κύριε Αδαμίδη, σημαίνει ΘΑΝΑΤΟΣ! Κι αυτό δεν θα το επιτρέψει κανείς.
«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »