*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Μαρτίου

See Through "Τζάμπα" έφυγε ο 35χρονος δάσκαλος Ιρφάν Χαμζά απο την Πάχνη! Οι ειδήσεις σε άλλο στυλ...

15 Μαρτίου
Βασίλης Τοροσίδης και Αντώνης Νικοπολίδης την Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο αθλητικό συνέδριο του Άρη πετεινού στο Lechalet
……………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Όπως διαβάσαμε στο Αζινλίκτσα, ο 35χρονος δάσκαλος Ιρφάν Χαμζά από την Πάχνη του Ν. Ξάνθης έχασε τη ζωή του ύστερα από καρδιακό επεισόδιο.
Ο Χαμζά, ο οποίος υπηρετούσε στο δημοτικό του Κύρνου, απεβίωσε τη Τρίτη μετά από καρδιακό επεισόδιο.
Ο άτυχος δάσκαλος κηδεύτηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου στο χωριό του και ο αναπάντεχος θάνατός του σκόρπισε την θλίψη σε όλη την Ορεινή περιοχή. Τα θερμά μας συλλυπητήρια τόσο στην οικογένειά του, όσο και στους μαθητές του που τον αγαπούσαν πολύ.
……
*Δεν μπορούν να χωνέψουν οι «Παλαίμαχοι βιστωνίδας Δήμου Αβδήρων»την ατυχία τους στα φιλικά τους παιχνίδια για το 2018. Έτσι ανήρτησαν την παρακάτω είδηση στο fib:
«Δυστυχώς το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς με τους δασκάλους Καβάλας... σημαδεύτηκε (πέραν της νίκης της ομάδας μας (2-0) από τραυματισμό και νοσηλεία του Παντελή Ευθυμίου με κάταγμα στα πλευρά και του κατάγματος στο χέρι του Μανώλη Καλφόπουλου... ευχόμαστε περαστικά στους άξιους συναθλητές μας...καλή ανάρρωση... γρήγορα στα γήπεδα... και επίσης να αναφέρω για τον τραυματισμό του Δημήτρη Τιφτικογλου...και την απουσία του από τα γήπεδα για 2 μήνες... τι να πούμε...  μας ματιαξανε ???? Ε ε ε εσείς ... ότι λαλείτε από μέσα σας για μας.... επίσης.... καληνύχτα»
-Μήπως παιδιά πρέπει να κάνετε κανέναν αγιασμό με τέτοιες κακοτυχίες…γιατί σε λίγο αν συνεχιστούν αυτοί οι τραυματισμοί, ούτε ενδεκάδα θα συμπληρώνετε…!
……
*Μπράβο στον Αθλητικό σύλλογο του Φίλιππα  Δροσερού που υπό την καθοδήγηση του Αντιδήμαρχου καθαριότητας Χασάν Ογλού Φερτουν έκανε εθελοντική αιμοδοσία το μεσημέρι της Τετάρτης στον ΟΑΕΔ δείχνοντας την ευαισθησία του για τους συνανθρώπους του. Μήπως πρέπει να κάνουν το ίδιο πράγμα όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι της ΕΠΣ Ξάνθης;
-Θα προσφέρουν πάρα πολλά στην τοπική κοινωνία…
……
*Έκκληση απευθύνει οικογένεια από την Ροδόπη, για συγκέντρωση χρημάτων της τάξης των 51.000 ευρώ, για ειδική εγχείρηση τοποθέτησης προσθετικού μέλους στο παιδί τους, καθώς ακρωτηριάσθηκε το χέρι του σε μηχανή για κιμά.
Σύμφωνα με τον «Χρόνο» για το σκοπό αυτό έχει ανοιχθεί ένας ειδικός λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς στον Αριθμό Gr 740 172 357 000 53 57 090 22 9561, στο όνομα Θεοδώρα Ιωαννίδου. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να γίνει η ζωή μίας άτυχης συμπολίτισσάς μας καλύτερη.

Οι δικηγόροι ζητούν από τον Άρειο Πάγο να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης
Οι δικηγόροι ζήτησαν από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλη Πέππα να συγκληθεί η Διοικητική Ολομέλεια του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου, προκειμένου να αποφανθεί εάν είναι συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία η υποχρεωτική διαμεσολάβηση στις αστικές και εμπορικές υποθέσεις.
Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός, στο πλαίσιο υλοποίησης των αποφάσεων της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων (7/1/2018 και 14/1/2018) και της από 9.1.2018 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, υπέβαλε σήμερα στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου αίτημα για την σύγκληση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για να αποφανθεί εάν «η υποχρεωτική διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, όπως νομοθετήθηκε με τις διατάξεις του ν. 4512/2018, είναι σύμφωνη ή μη με το Σύνταγμα και την ενωσιακή νομοθεσία».

ΔΕΥΑΞ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/3 ΣΕ ΝΕΑ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ξάνθης  (Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.), σας ενημερώνει την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 και κατά τις ώρες 09:00 έως 13:00 θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή του  κεντρικού Αντλιοστασίου Κυψέλης.
Για τον λόγο αυτό ενδέχεται να διακοπεί η υδροδότηση στις παρακάτω περιοχές: 
Οικισμού  Νέας Χρύσας
Υψηλή ζώνη Αστικού Οικισμού Πόλης Ξάνθης.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών να περιορίσουν την κατανάλωση στην απολύτως απαραίτητη.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντων καθηγητών του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου- Γυμνασίου Ξάνθης εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια
Α. Στους κάτωθι μαθητές του σχολείου για την επιτυχή συμμετοχή τους στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Στίβου Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης που έλαβαν χώρα την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018:
1. Θεοφάνης Μακρόπουλος (Γ΄Τάξη) Αργυρό Μετάλλιο 400 μέτρων
2. Λάζαρος Παναγιωτίδης (Β΄Τάξη) Χάλκινο Μετάλλιο 1500 μέτρων
3. Ηλίας Φοτακίεβ (Β΄Τάξη) τέταρτος στα 800 μέτρα
4. Μαρία-Αγάπη Τριανταφυλλίδου (Β΄Τάξη) Χρυσό Μετάλλιο 800 μέτρων
5. Μιχαήλ Γκουραλής (Α΄Τάξη) Χάλκινο Μετάλλιο 200 μέτρων
Β. Στην εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Χριστίνα Σταμούλη, κλ. ΠΕ11 και ΠΕ13, για την προετοιμασία και την καθοδήγηση των μαθητών μας.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΡΑΣΑΝΙΔΗΣ
Έκκληση για παιδικά ρούχα από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης
Παρακαλούνται οι δημότες της Αλεξανδρούπολης που έχουν παιδικά ρούχα, παπούτσια και φόρμες που δε χρειάζονται και είναι σε καλή κατάσταση να τα φέρνουν στην κοινωνική ιματιοθήκη του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ Δήμου Αλεξανδρούπολης διότι υπάρχουν ελλείψεις σε αυτά τα είδη και οι ανάγκες οικογενειών που τα χρειάζονται και διαβιώνουν δύσκολα είναι μεγάλες.
 Κάνουμε έκκληση στην αλληλεγγύη και κοινωνική ευαισθησία των συμπολιτών μας. Όσοι μπορούν να προσφέρουν τα είδη αυτά, να τα φέρνουν στο ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ Καρτάλη 2, και ώρες 07.00 -19.30 τις εργάσιμες ημέρες.
Τέτοιες αξιέπαινες ενέργειες δίνουν κουράγιο και αισιοδοξία σε ανθρώπους που ζουν στα όρια της εξαθλίωσης ότι αύριο θα έρθει μια καλύτερη μέρα γι’ αυτούς και τα παιδιά τους και το σπουδαιότερο να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι.

«Να μη πραγματοποιηθεί η 24η Συνάντηση Νέων Άρδα»!!!
Από 25-29 Ιουλίου 2018, προγραμματίζονται από την διοργανωτική επιτροπή να διεξαχθούν φέτος οι εκδηλώσεις στον Άρδα, σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα «Συνάντηση Νέων Άρδα – Ardas Festival» στο facebook
Ωστόσο από την πρώτη στιγμή, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ημερομηνίας, ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας και προβληματισμού από απλούς πολίτες και φορείς της περιοχής του βορείου Έβρου.
Σύμφωνα με αναρτήσεις και πάλι στο facebook, ζητούν «να μην πραγματοποιηθεί καμία πολιτιστική εκδήλωση στο νομό όσο τα δύο παιδιά βρίσκονται φυλακισμένα στην Τουρκία.
Δεν γίνεται να έχουμε δύο αιχμαλώτους στην Τουρκία κι εμείς να ασχολούμαστε με εκδηλώσεις διασκέδασης και ξεφαντώματος ή έστω οι εκδηλώσεις να έχουν χαρακτήρα συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »