*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Μαρτίου

See Through Το Σάββατο στις 11.00 η κηδεία της αδικοχαμένης Μαρίας Παντελίδου

16 Μαρτίου
Οι εγκαταστάσεις στην Ελβετία του ομίλου Japan Tobacco 
που αγόρασε την Donskoy Tabak (DT) και της ΣΕΚΑΠ
………………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*ΣΟΚ στην τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα την σύζυγό του Μαρία Παντελίδου, έναν ιδιαίτερα αξιόλογο και αγαπητό άνθρωπο (υπάλληλος της Εφορίας Ξάνθης), έχασε ο διευθυντής του Ειδικού σχολείου Γενισέας Ξάνθης Κλεομένης Ψωμακέλης σε ηλικία μόλις 54 ετών από ανακοπή καρδιάς.
……
*Η άτυχη Μαρία που το χαμόγελο ήταν μόνιμο στο πρόσωπό της, αδιαθέτησε το βράδυ της Πέμπτης και μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Ξάνθης όπου χθες το πρωί δυστυχώς υπέκυψε
Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο (17/3) στις 11 η ώρα στον Ιερό Ναό 12 Αποστόλων.
……
*Για τον άδικο χαμό της Μαρίας Παντελίδου ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης αναφέροντας τα παρακάτω:
Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια των μελών της και όλης της οικογένειας της Νέας Δημοκρατίας, στο στέλεχος της παράταξης και υπεύθυνο του θεματικού τομέα Παιδείας Ξάνθης, κ. Ψωμακέλη Κλεομένη, για την απώλεια της συζύγου του. Ευχόμαστε από καρδιάς κουράγιο και δύναμη στον κ. Ψωμακέλη και την οικογένεια του αυτές τις δύσκολες ώρες.
Για τη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης
Ο Πρόεδρος
Κιατίπης Νικόλαος
Ο Γραμματέας
Πατεράκης Μιχαήλ
……
*Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες», το βιβλιοπωλείο Πυργελή και οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ προσκαλούν όλους τους Ξανθιώτες στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αργυρώς Μαργαρίτη την Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Πηνελόπη Καμπάκη – Βουγιουκλή, καθηγήτρια εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
……
*Συνελήφθη την Πέμπτη (15-3-2018) το πρωί, στη Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 29χρονη ημεδαπή, η οποία διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Ολλανδίας, για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ 
Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΦΗ ΣΤΟΛΩΝ
Η Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης Α.Ε. διοργανώνει κλειστό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου της ραφής στολών (θερινή & χειμερινή) για το προσωπικό της εταιρίας.
Πληροφορίες στην γραμματεία της εταιρίας και στο 2541022740.
Καταλυτική ημερομηνία υποβολής προσφορών μέχρι και την 30 Μαρτίου 2018.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΠΕΝΗ ΣΤΟΝ «ΜΑΧΗΤΗ»
Ιδρύθηκε νέος Ιστιοπλοϊκός Όμιλος στην Περιφέρεια ΑΜΘ 
με Πρόεδρο τον Δημήτρη Μπένη!
Με επιστολή που έστειλε στην «Μαχητή», ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης μας ενημέρωσε ότι ιδρύθηκε νέος αθλητικός Όμιλος Ιστιοπλοίας στην ΑΜΘ με Πρόεδρο τον ίδιο και έδρα την Κεραμωτή.
Η επιστολή του αναφέρει τα παρακάτω:
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την δημιουργία ένος νέου αθλητικού ομίλου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Ιστιοπλοικού Ομίλου Βορείου Αιγαίου, (Ι.Ο.Β.ΑΙ.) – North Aegean Sailing Club – (N.A.S.C.) .
Επρόκειτο για έναν όμιλο που δημιουργήθηκε με  σκοπό να προάγει το άθλημα της ιστιοπλοίας αλλα και  να φέρει κοντά όλους όσους  επιθυμούν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της θάλασσας , δίνοντας τους ταυτόχρονα την δυνατότητα μέσω των σχολών μας,  να αποκτήσουν δίπλωμα ιστιοπλοΐας στην βασική εκπαίδευση,  στο τμήμα προχωρημένων,  στο  αγωνιστικό τμήμα αλλά και στο τμήμα Skipper με δυνατότητα  επαγγελματικής  σταδιοδρομίας. Πιστεύοντας όμως πως η ιστιοπλοΐα εκτός απο αθλητισμός είναι και τρόπος ζωής, ο όμιλος μας εκτός απο τις σχολές , τους αγώνες, τα σεμινάρια  και τα αθλητικά τμήματα , προγραμματίζει ημερίδες ενημέρωσης σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας μας, για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του ομίλου το οποίο  λέγεται «Θάλασσα για όλους» και περιλαμβάνει τρείς ενότητες.
1) Ιστιοπλοία και τουρισμός.
2) Ιστιοπλοία  για κάθε ηλικία.
3)Ιστιοπλοία και Α.Μ.Ε.Α.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2018 έχει ήδη βγεί και θα σας ενημερώσουμε με νέο δελτίο τύπου. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν τον όμιλο μας για να γνωρίσουν απο κοντά τα σκάφη και τις εγκαταστάσεις μας στο λιμάνι της Κεραμωτής.
Το Δ.Σ. του ομίλου.
Πρόεδρος - Μπένης Δημήτρης.
Αντιπρόεδρος - Θαγγόπουλος Θαλλασινός.
Γραμματέας - Αντωνιάδης Γρηγόρης.
Ταμίας - Κατουρτζίδου Κυριακή
Μέλος - Βαφίας Παναγιώτης.

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΔΠΘ;
Από τις 14 έως τις 23 Μαρτίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για χορήγηση μετεγγραφής σε αδέλφια φοιτητές
Η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδελφών που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Η δέσμευση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου υλοποιήθηκε με την ψήφιση της διάταξης για τις μετεγγραφές αδελφών φοιτητών που περιλαμβάνεται στον νόμο για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ν. 4521/2018 (Α΄ 38). Καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί δύο επιπλέον σπίτια λόγω σπουδών.
Από την Τετάρτη 14 Μαρτίου, και ώρα 11:00πμ έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 12:00πμ, τα αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer3.it.minedu.gov.gr (ή την ιστοσελίδα του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα) του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.
Μετά το πέρας της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων.
(σ.σ. Για να δούμε… Πόσοι φοιτητές από αυτούς που μπορούν να φύγουν, θα παραμείνουν στο Δημοκρίτειο… Για να δούμε!)
Συλλυπητήρια επιστολή του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης για τον αδόκητο πρόωρο θάνατο του εθελοντή Ιρφάν Χαμζά
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι εθελόντριες και οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συγκλονισμένοι από τον αδόκητο και πρόωρο θάνατο του εθελοντή Ιρφάν Χαμζά, εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους προς την μητέρα και τους λοιπούς συγγενείς του εκλιπόντος και αποφάσισαν διά περιφοράς τα εξής:
-Να παραστεί αντιπροσωπεία στην εκφορά του εκλιπόντος.
-Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια προς τους οικείους του εκλιπόντος.
-Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος. Αιωνία η μνήμη εθελoντή Ιρφάν, που διακρίθηκες στην προσφορά σου σε όλες τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. όποτε ζητήθηκε η συνδρομή σου πάντα με προθυμία, με το χαμόγελο άσβεστο στα χείλη και περίσσεια αγάπη για το συνάνθρωπο, την εργασία σου σαν εκπαιδευτικός, του οικείους σου που υπεραγαπούσες καθώς και την ιδιαίτερη πατρίδα σου την Πάχνη, που με τον ενθουσιασμό που σε διέκρινε μας έκανες να την αγαπούμε και μείς, είσαι για πάντα στην καρδιά μας, να μας συντροφεύεις στις υπηρεσίες μας, με την ίδια προθυμία και αγάπη που σε διέκρινε.
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,
οι εθελόντριες και οι εθελοντές του Περιφερειακού
Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Δέσμευση και απόρριψη φορτίων με προϊόντα προέλευσης Τουρκίας στο τελωνείο Κήπων

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ανακοινώνεται ότι κατά τους μήνες Δεκέμβριο 2017, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2018 οι Γεωπόνοι ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου στο τελωνείο Κήπων προέβησαν στη δέσμευση και απόρριψη φορτίων με προϊόντα προέλευσης Τουρκίας, συνολικής ποσότητας 63 τόνων περίπου, μετά από τακτικούς και έκτακτους ελέγχους που πραγματοποίησαν.
Αναλυτικά:
ΕΙΔΟΣ ΦΟΡΤΙΟΥ

ΠΟΣΟΤΗΤΑ (ΚΙΛΑ)
ΛΟΓΟΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΛΕΜΟΝΙΑ
21380
ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΡΙΩΝ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017
ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
8500
ΘΕΙΩΔΗ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΡΙΩΝ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018
ΡΟΔΙΑ
11570
ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΡΙΩΝ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018
ΑΠΟΞ. ΒΕΡΙΚΟΚΑ
3000
ΘΕΙΩΔΗ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΡΙΩΝ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018
ΑΠΟΞ. ΒΕΡΙΚΟΚΑ
14000
ΘΕΙΩΔΗ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΡΙΩΝ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018
ΑΠΟΞ. ΒΕΡΙΚΟΚΑ
4500
ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018
ΣΥΝΟΛΟ
62.950 ΚΙΛΑ


Κατόπιν τούτου κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες προκειμένου να γίνει επαναποστολή των προβληματικών φορτίων στην Τουρκία με παράλληλη απαγόρευση εισόδου των συγκεκριμένων φορτίων και παρτίδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »