*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιανουαρίου

Ο Π. Ευστρατίου για τους… προκάτ-παιδικούς σταθμούς του Φανουράκη Mε τα λόγια, χτίζω ανώγεια και κατώγεια!

19 Ιανουαρίου
Γελάει σύσσωμη η «πιάτσα» με το νέο… «εφεύρημα» του Φανουράκη, μα πιο πολύ γελάνε οι… μηχανικοί της πόλης! Γονείς από την περιοχή ετοιμάζονται να μαζέψουν υπογραφές υπέρ του Δημάρχου Ξάνθης!

ΜΑΝΩΛΗ, ΦΕΡΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ!
*Με την σημερινή ελληνική πραγματικότητα; 15 χρόνια και… ΑΝ θα «κατασκευαστεί» ποτέ ο Παιδικός σταθμός των 1.500 τμ μέσα στο πευκοδάσος που προτείνει με… ελαφριά ΠΡΟΚΑΤ ο Φανουράκης!

Γελάει σύσσωμη η «πιάτσα» με το νέο… «εφεύρημα» του Φανουράκη που υπέγραψαν μάλιστα και 14 ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι, μα πιο πολύ γελάνε οι… μηχανικοί της πόλης, για το αίτημα που κατέθεσε, να συζητηθεί η κατασκευή παιδικού σταθμού σε έκταση χαρακτηρισμένη ως δασική από το Δασαρχείο με πεύκα και μάλιστα κατασκευασμένου με… ελαφριά προκάτ, 1.500 τ.μ. προϋπολογισμού 2-3 εκατ. ευρώ!!!!
Κι όλα αυτά σε αντιδιαστολή της αγοράς ενός έτοιμου Παιδικού σταθμού που είναι έτοιμος και μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και σε… μια βδομάδα και όλος μαζί κοστίζει 200.000 ευρώ!
Μάλιστα γονείς από την περιοχή ετοιμάζονται να μαζέψουν υπογραφές υπέρ του Δημάρχου Ξάνθης για την αγορά του σταθμού, την ίδια ώρα που ο κύριος Δημαρχόπουλος έφτασε στο σημείο να πει τους πολέμιούς του, «ελάτε όλοι μαζί να επισκεφθούμε τον παιδικό σταθμό και να τον δείτε κιόλας…πόσο αναγκαίος είναι για την περιοχή και τι συμφέρουσα λύση για τον Δήμο Ξάνθης!».
Βέβαια οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι η αντιπολίτευση στην ουσία δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους παιδικούς σταθμούς, ούτε για το πώς θα λυθεί ένα ακόμη πρόβλημα για τους γονείς –δημότες, αλλά πως θα «εξοντώσουν» πολιτικά τον σημερινό Δήμαρχο Ξάνθης, επειδή σε αντίθεση με τους προκατόχους του, δεν δέχεται είτε να κουκουλώσει παλιά σκάνδαλα, είτε να χαρίσει πρόστιμα και να κάνει χάρες σε αυτούς που τον πολεμάνε! Και παράλληλα δεν υποκύπτει και στους εκβιασμούς κάποιων να τους κάνει αντιδημάρχους…ή να νομιμοποιήσει παρανομίες τους.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Το ιστορικό λίγο πολύ γνωστό. Ο «δεξιός» αρχηγός λοιπόν της… «σοσιαλιστικής» Κοινωνίας Δημοτών Μανώλης Φανουράκης όπως τον χαρακτήρισε ο (παρα)ΣΥΡΙΖΑ, μετά το φιάσκο παλιότερων παρόμοιων εισηγήσεων για την κατασκευή προκάτ διαχωριστικού της πισίνας και αργότερα… προκάτ ανοιχτού κολυμβητηρίου, αφού μάζεψε 15 συνολικά υπογραφές δημοτικών συμβούλων που είναι «ενταγμένοι» στις λογικές του κατά του Δημάρχου Ξάνθης, κατέθεσε πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο σε αντιστάθμισμα της αγοράς του Παιδικού σταθμού της Σάρδεων, να κατασκευαστεί με… «ελαφριά προκάτ» παιδικός σταθμός σε περιοχή με πεύκα, προκειμένου να κτιστεί ένας νέος Παιδικός σταθμός 1.500 τ.μ!!!!
Ιδέα που βέβαια δεν είναι δική του, γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα την είχε καταθέσει και στις εποχές της παντοδυναμίας του επί Στυλιανίδη που οργάνωνε τα καρναβάλια του ενός εκατομμυρίων εκατόν εξήντα χιλιάδων ευρώ και κάτι ψιλών…
«Έχοντας υπόψη το παραπάνω σχετικό ΦΕΚ (απόφαση 484/24-4-2001 του Γ.Γ. Περιφέρειας Αν. Μα-Θ) προτείνουμε να ενταχθεί ως θέμα συζήτησης στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ. Σ. η κατασκευή Παιδικού Σταθμού σε χαρακτηρισμένο χώρο του Δήμου Ξάνθης στην περιοχή Λευκού Πύργου.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 του παραπάνω σχετικού, τροποποιήθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο Ξάνθης στην περιοχή Λευκού Πύργου με τον χαρακτηρισμό της εν λόγω περιοχής σε χώρο Διοίκησης (κτίριο παλιού Νοσοκομείου) – Γυμνασίου, Λυκείου (3ο ΓΕΛ Ξάνθης) – Παιδικού Σταθμού.
Με μια  κατ’ αρχή τεχνική προσέγγιση του θέματος, λαμβάνοντας υπόψη ότι το εμβαδόν του οικοπέδου του Παιδικού Σταθμού ανέρχεται σε 2.500,00 Μ2 , με βάση τους όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή  διαπιστώνεται ότι μπορεί να αναγερθεί παιδικός σταθμός συνολικού εμβαδού 1.500 μ2 περίπου», ανέφερε ο Φανουράκης με τους υπογράφοντες και όπως ήταν επόμενο, χθες γινόταν στη πάλι…πάρτι! 
Αφού μιλάμε για παιδικό σταθμό που με τις καλύτερες συνθήκες για να ολοκληρωθεί θέλει τουλάχιστον μια 5ετία ή και… 10ετία!».
ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ: 15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ!
Επειδή ωστόσο κάποιοι την σιωπή την έχουν εκλάβει ως αδυναμία, χθες ο Πάνος Παπαδόπουλος έβγαλε στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Παράσχο Ευστρατίου –στις δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν κατά του σημερινού Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου- ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα «πόσα χρόνια θα πάρει για να γίνει ο Παιδικός σταθμός που εισηγείται ο Φανουράκης», απάντησε ξεκάθαρα…
«Με την σημερινή ελληνική πραγματικότητα; 15 χρόνια και… ΑΝ θα «κατασκευαστεί» ποτέ ο Παιδικός σταθμός των 1.500 τμ μέσα στο πευκοδάσος που προτείνει με… ελαφριά ΠΡΟΚΑΤ ο κύριος Φανουράκης!»
-Ναι αλλά αυτός για να κάνει μια τέτοια πρόταση θα λογαριάζει πολύ πιο νωρίς…
-Ποια ήταν η απάντηση του Παράσχου Ευστρατίου; «Κι εμένα ο παππούς μου λέει, με τα λόγια, χτίζω ανώγεια και κατώγεια!»
Διαβάστε και τον αυθεντικό διάλογο:
Πάνος Παπαδόπουλος: Τι άποψη έχετε κύριε Ευστρατίου ως ειδικός επί του θέματος για τις ελαφριές προκάτ κατασκευές…!
-Παράσχος Ευστρατίου: Προκάτ υπάρχουν πολλών ειδών. Δεν ξέρω τι εννοούν.
Πάνος Παπαδόπουλος: Το διαβάσατε το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Μαχητή» για την πρόταση του Φανουράκη και των άλλων «14» που την συνυπογράφουν;
-Παρ. Ευστρατίου: Σε έναν Δήμο στην Ελλάδα του σήμερα, για να εγκριθούν οι μελέτες θέλεις μόνο 5 χρόνια από τα υπουργεία με τον τρόπο με τον οποίο κινούνται σήμερα.
Την ενοποίηση πλατειών, με αυτήν την οποία έγινε, το έργο που εσείς χαρακτηρίζεται πλατεία τέρας και έκτρωμα,  μετά από πόσα χρόνια έγινε το έργο;
Θυμάστε; Επί Αμοιρίδη ακόμη είχε ξεκινήσει… Μετά από 20 χρόνια.;;;.
-Ναι αλλά ο κύριος Φανουράκης με την επιστολή του, είναι σαν να μας προδιαθέτει ότι μπορεί να γίνει σε  λίγους μήνες ή σε 1-2 χρόνια το πολύ
Παράσχος Ευστρατίου: Το ζήτημα του παιδικού σταθμού θα πρέπει να το δούμε πρακτικά και όχι τυπολατρικά. Σήμερα η περιοχή εκείνη της Σάρδεων και της Μεσολογγίου, όλη η περιοχή δεν έχει παιδικό σταθμό.
Το να μπούμε στην διαδικασία και να κατασκευάσουμε έναν καινούργιο παιδότοπο, είτε φθηνότερο είτε ακριβότερο θέλουμε λίαν επιεικώς  10 χρόνια. Γιατί λοιπόν, να μην τον αγοράσουμε σήμερα και αυτά τα 10 χρόνια τα παιδάκια της εκεί περιοχής να μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτόν τον παιδότοπο ο οποίος υπάρχει και βρίσκεται εκεί.
Προφανώς ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι 200.000€ είναι ένα ποσόν όχι μεγάλο, αλλά δεν είναι θέμα αν έχει μαχαιροπίρουνα ή αν έχει οτιδήποτε άλλο, αυτά είναι μικρό το κόστος που ο καθένας μπορεί να το αγοράσει. Το ζήτημα είναι ότι, είναι ένας έτοιμος παιδότοπος και μπράβο στον σημερινό Δήμαρχο που μπήκε σ αυτή τη λογική και το κάνει, και ξέρετε πολύ καλά ότι εγώ δεν ήμουν από τους υποστηρικτές του όταν πρώτο-κατέβηκε  αλλά μπράβο του μ αυτό που κάνει!
Αυτό όμως που πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι εφόσον επιτευχθεί και μπορέσει να αγοραστεί αυτός ο παιδότοπος αύριο, κυριολεκτικά αύριο θα μπορούν τα παιδιά της εκεί περιοχής να πηγαίνουν στον παιδότοπο αυτό.
Το προκείμενο είναι ότι ο Δήμαρχος καλά κάνει και αγοράζει το συγκεκριμένο παιδικό σταθμό προκειμένου να πάνε παιδιά στον εκεί παιδικό σταθμό και αν ο καθένας μπορεί και έχει τις δυνατότητες μετά από 15 χρόνια να φτιάξει 1.5000τ.μ παιδικό σταθμό το επικροτούμε και αυτό!
 Όταν λοιπόν και ώσπου να γίνει αυτός ο παιδικός σταθμός των 1.500τ.μ μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες με λιγότερα τετραγωνικά εφόσον υπάρχουν έτοιμα.
-Ναι αλλά ο κύριος Φανουράκης θέλει με τον παιδικό σταθμό που προτείνει, να λύσει το πρόβλημα μια και καλή… Παιδικό σταθμό 1.500 τμ.
-Μπράβο στον Δήμαρχο που ασχολείται με τα σημερινά προβλήματα του κόσμου διότι στα λόγια ο παππούς μου έλεγε «Χτίζω ανώγεια και κατώγεια». Το τι θα κάνω μετά από 10 χρόνια, εφόσον και εάν, μαγκιά μου να το κάνω. Το τι κάνω όμως σήμερα και μπράβο στον σημερινό Δήμαρχο Ξάνθης που πατάει πόδι και το κάνει.!!!  Αυτό έχει σημασία…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »