*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Ιανουαρίου

Απίστευτο! Απο προχειρότητα του Δρεμσίζη, τελικά δεν πέρασε η απόφαση για τον παιδικό σταθμό απο την Αποκεντρωμένη

10 Ιανουαρίου
Σύσκεψη του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, Πασχάλη Λύρατζη 
την Δευτέρα το βράδυ με τους λαογραφικούς συλλόγους για τις Θ.Λ.Ε. 2018
………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Καθαρά απο τυπικό  λάθος του Προέδρου του  Δημοτικού συμβουλίου στην απόφαση που έστειλε για τον Παιδικό σταθμό της Σάρδεων στην Αποκεντρωμένη (σ.σ. Δεν υπέγραψαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν ψηφίσει υπέρ....), απορρίφθηκε τελικά η αγορά του! Καθαρά δηλαδή απο προχειρότητα κι απο τυπικό λάθος...καθώς όπως αποδείχτηκε το θέμα μπορούσε να περάσει και κατά πλειοψηφία. Έτσι ο Δήμαρχος θα το ξαναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης μετά απο τρείς μήνες.  
.....
*Και με ποιό απλά λόγια...; Την μια η ανόητη απουσία του Ιγιαννίδη, την άλλη η προχειρότητα με την οποία έστειλε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου την απόφαση για την αγορά του σταθμού στην Αποκεντρωμένη...
-Κρίμα, γιατί οι άνθρωποι χάνουν τελικά μόνοι τους! Και δεν είναι η πρώτη φορά που τους το γράφω...
.....
*Κι ένα επί πλέον σχόλιο για τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό. Επειδή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ακούστηκαν για μια ακόμη φορά πολλά ψέματα, για την αγορά του εξοπλισμού του σταθμού, αξίζει να σας "ξεναγήσω" με φωτογραφικό υλικό τον εξοπλισμό σε έπιπλα του σταθμού!
-Διότι κάποιοι μίλησαν για....μαχαιροπήρουνα και τέτοιες αηδίες!
......
*Ερώτημα ξενοδόχου. Μπορεί να μας πει ο κύριος Απόστολος Αγκόρτσας ποιοι συνάδελφοί του τον εξέλεξαν Πρόεδρο των ξενοδόχων Ξάνθης και του έδωσαν την άδεια να μιλάει ως εκπρόσωπός τους στα ΜΜΕ ή στις διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις;  Θα μας πει ποιοι τον… ψηφίσαμε;
……
*Μη ξεχάσει ο κύριος Λύρατζης να δώσει καμιά «δουλίτσα» στον  κοινό….«κολλητό» που έχει με τον Φανουράκη! Στον… διαμορφωτή της… κοινής γνώμης αναφέρομαι φυσικά! Στο δρόμο που είχαν χαράξει και οι Φανουράκης-Μελισσόπουλος! Ο πρώτος σαν Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κι ο δεύτερος σαν Περιφερειακός διευθυντής…
……
*Νάχει δηλαδή το απυρόβλητο ο ίδιος αλλά να καθυβρίζεται συνεχώς ο Δήμαρχος που τον έκανε Πρόεδρο από τους κολλητούς του!!!
……
*Καλό νέο. Όπως μου είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος, ξεκινάει η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε 14 οδούς της πόλης, καθώς υπογράφηκε η σύμβαση του έργου τον περασμένο Δεκέμβρη.
……
*Το αν κάποιοι το «ξέχασαν» είναι δικό τους πρόβλημα βέβαια, αλλά εγώ που έχω αρκετά καλή μνήμη, πως μπορώ να ξεχάσω ότι το ΡΕΞ ο Τσέπελης δεν «έκλεισε» ως αντιδήμαρχος τότε δημοτικής αστυνομίας…
Άσχετα αν τώρα το «παίζει» μες την καλή χαρά και με την Νινή αλλά και με τον Γεωργανά!
…..
*Μου είπε χθες επώνυμος Νεοδημοκράτης, έντονα προβληματισμένος με την όλη κατάσταση.
-Που «καταντήσαμε» λοχία… Ο Φανουράκης να προσπαθεί να καθορίσει μοιράζοντας… γλυκά και «γνωριμίες» το ποιος θα μπει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ και ποιος θα μείνει απ’ έξω!!!
……
*Συνεδριάζει την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στις 12.00 η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη μεταξύ των οποίων:
1.Αποδοχή αίτησης παραίτησης από τη θέση του αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Π.Α.Μ.-Θ και 2.Εκλογή νέου αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Π.Α.Μ.-Θ.
ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΜΠΕΝΗ 
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΤΣΕΠΕΛΗ… ΜΠΟΡΕΙΣ 
ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ;
Έναν μήνα παράταση ζητούσε ως  μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης ο αξιότιμος κύριος Δημήτρης Μπένης τον Απρίλιο του 2016 όταν ακόμη βρίσκονταν στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να ΜΗΝ κλείσει το παράνομο ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ του όψιμου φίλου του Μανωλη  Τσέπελη στην πλατεία Αντίκα!
Ε λοιπόν από τότε πλησιάζουν δύο χρόνια περίπου και το μαγαζί παραμένει ΚΛΕΙΣΤΟ γιατί απλά ήταν ευθύς εξ’ αρχής ΠΑΡΑΝΟΜΗ η συνένωση των δυο ακινήτων, αυτό που αγόρασε με τον ημιυπαίθριο της Μητρόπολης και άδεια ακόμη δεν πήρε!
Μπορούν οι Εισαγγελείς Ξάνθης και ο ίδιος ο κύριος Μπένης που στην Επιτροπή υπεραμύνονταν με τόσο… φανατισμό το μαγαζί του Τσέπελη και ζητούσε… παράταση ενός μήνα για να…νομιμοποιηθεί και να μην κλείσει;
Μπορεί ο Εισαγγελέας Εφετών να λύσει τις απορίες μας;
-Γιατί δεν μπορεί η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο να μιλάει για τις παρανομίες των άλλων και να ΚΛΕΙΝΕΙ τα μάτια για τις τα «δικά» της!  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Το Δ.Σ. της Εμπορικής Λέσχης Ξάνθης εύχεται το νέο έτος 2018 να είναι καλύτερο από τα προηγούμενα πρωτίστως με υγεία, πρόοδο και ευτυχία.
Επίσης ενημερώνει,  ότι η μεγάλη αίθουσα της λέσχης ανοίγει προκειμένου να υποδεχθεί  τους Ξανθιώτες και να αποτελέσει έναν τόπο συνεύρεσης όλων μας, καθημερινά 19.30 – 22.30.
Ακόμη είναι διαθέσιμη σε Συλλόγους  και ιδιώτες για κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις.
Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6976 781 944
Με χαρά θα σας υποδεχθούμε.
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΞΑΝΘΗΣ

Στο «σφυρί» τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας
Σε πλειστηριασμό - ηλεκτρονικά - τίθενται αύριο Τετάρτη τα γραφεία της ΛΑΕ επί της οδού Ακαδημίας στην Αθήνα.
Ο πλειστηριασμός ξεκινά από τις δύο το μεσημέρι μέχρι και διαρκεί έως τις έξι το απόγευμα. Πρόκειται για ακίνητο που νοικιάζει το κόμμα, σε κτήριο στη Στοά Φέξη επί της οδού Πατησίων 14 στον 8ο όροφο.
Τα γραφεία τίθενται σε πλειστηριασμό λόγω οφειλών ύψους 100.000 ευρώ του ιδιοκτήτη.
Ο ιστότοπος Iskra είχε αναφερθεί στο γεγονός και επικαλούμενους πολιτικούς κύκλους αναφέρει μεταξύ άλλων: «ανεξάρτητα από τους λόγους που η Τράπεζα επικαλείται για τον πλειστηριασμό των γραφείων που νοικιάζει η ΛΑ.Ε, για το ύψος των οφειλών του δανειολήπτη και τις συνθήκες που οι τελευταίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, τονίζουν ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός προσφέρεται για πολλά και πολυεπίπεδα συμπεράσματα. Αυτός ο πλειστηριασμός δείχνει, επίσης, ότι συχνά τη νύφη του εκπλειστηριασμού δεν την πληρώνει μόνο ο ιδιοκτήτης δανειολήπτης αλλά και τυχόν ενοικιαστές που μένουν η αξιοποιούν επαγγελματικά είτε επιχειρηματικά το ακίνητο, πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν δεν διαθέτουν δυνατότητες δημόσιας διαμαρτυρίας ή προσβάσεις στα κέντρα των τραπεζών και της εξουσίας».
ΑΝΟΙΚΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ 
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ 
ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/1/2018
Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου στην Τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00μμ. στην αίθουσα του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ». Επειδή χρειάζεται ενισχυμένη απαρτία η Επαναληπτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00πμ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης ασχέτως αριθμού παρουσιών.
Οι εκλογικές διαδικασίες θα λάβουν χώρα το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 από τις 09:00 έως τις 16:00 στα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στη Δημοτική Αγορά Ξάνθης.
Υποβολή υποψηφιοτήτων έως την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 14:00 στα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στη Δημοτική Αγορά Ξάνθης.
ΘΕΜΑΤΑ
1. Διοικητικός απολογισμός πεπραγμένων 2017
2. Οικονομικός απολογισμός 2017
3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
4. Συζήτηση – έγκριση απολογισμών – απαλλαγή του Δ.Σ. Έγκριση προϋπολογισμού 2018
5. Διάφορα θέματα – Προτάσεις
6. Αρχαιρεσίες για εκλογή οργάνων για την περίοδο 2018-2021
Οι συνελεύσεις του Συλλόγου είναι ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ και είναι καλεσμένοι όλοι να παρευρεθούν (μέλη του Συλλόγου, κάτοικοι και Αρχές του Νομού, εκπρόσωποι Τύπου).
Όλα τα σχετικά έντυπα μπορούν να βρεθούν στην ηλεκτρονική σελίδα www.sagapi.gr
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Χαρ.Παπαχρόνης
Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Αριστ. Μαθιουδάκης
Δ. Βίτσας: Μειώνεται ο χρόνος της εναλλακτικής θητείας
Στο σπάσιμο της τιμωρητικής αντίληψης που συνοδεύει την εναλλακτική θητεία, κινείται η κυβέρνηση όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δ. Βίτσα.
«Αυτή τη στιγμή εναλλακτική θητεία υπάρχει και μάλιστα με τον νόμο έχουν αλλάξει τα σκληρά προηγούμενα μέτρα. Πλέον, κάποιος μπορεί να υπηρετεί την εναλλακτική θητεία στις μεγάλες πόλεις, εκεί που υπάρχει και η κρίση κατά κύριο λόγο και μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν για κάποιο ανεξήγητο λόγο. Υπάρχει σειρά ζητημάτων που το νομικό μας γραφείο εξετάζει και που κινούνται, νομίζω σε μια δίκαιη κατεύθυνση. Μειώνεται, ας πούμε ο χρόνος. Γιατί να έχει διαφορετικό χρόνο η εναλλακτική από την κανονική θητεία. Σήμερα η κανονική θητεία είναι από 9 έως 12 μήνες στον Στρατό Ξηράς και στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, ενώ υπάρχουν και οι ειδικές κατηγορίες» τόνισε ο κ. Βίτσας στην «Αυγή».
Εξήγησε ότι πρέπει «να σπάσουμε πρακτικά και νομοθετικά» την τιμωρητική αντίληψη που ίσχυε ως σήμερα, τονίζοντας: «Η θητεία δεν είναι τιμωρία. Είναι μια διαδικασία προσφοράς. Οτιδήποτε την επεκτείνει ως τιμωρία κάνει και τη θητεία τιμωρία...Στόχος μας είναι ο νέος άνθρωπος να μη νιώθει ότι η στρατιωτική θητεία είναι βάρος».
Σε ό,τι αφορά την «ωφέλιμη θητεία», ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τονίζει ότι υπογράφτηκε απόφαση με βάση την οποία άλλοι 19 οπλίτες γιατροί υπηρετούν ως αγροτικοί γιατροί και θα πληρώνονται από το υπ. Υγείας, ενώ ανακοινώνει την εξομοίωση των επιστημόνων εξωτερικού και εσωτερικού που δικαιούνται να εξαγοράσουν τη θητεία τους.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »