*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Νοεμβρίου

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ για την πεζογέφυρα των Κιμμερίων ο Δήμος κυρία Μανά; Και πληθώρα και άριστους μηχανικούς διαθέτει!

22 Νοεμβρίου
ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ!
*Γιατί κυρία Μανά; Και άριστους μηχανικούς και τοπογράφους αλλά και πολυάριθμο προσωπικό διαθέτει…
*Εγκώμια του πρώην μέλους του ΤΕΕ Θράκης Παράσχου Ευστρατίου για το προσωπικό της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης, τι λέει για το συγκεκριμένο θέμα. 
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η απόφαση της διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης Κατερίνας Μανά, ενώ ο Δήμος Ξάνθης διαθέτει κατά την άποψη συναδέλφων της, πληθώρα άριστων μηχανικών, τοπογράφων, ηλεκτρολόγων κλπ τελικά να θέλει να δώσει σε ιδιώτες για μια ακόμη φορά την μελέτη της πεζογέφυρας των Κιμμερίων με αποτέλεσμα αυτό και να κοστίσει στο Δήμο Ξάνθης περίπου 25-30.000 ευρώ συν την κατασκευή της, αλλά και να καθυστερήσει το έργο πολύ μέχρι τη δημοπράτησή του.
Ο Πάνος Παπαδόπουλος μετά τις διαμαρτυρίες πολλών πολιτών –για το θέμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης και των εκτός έδρας των μηχανικών του για πρώτη φορά είχε διαμαρτυρηθεί στο δημοτικό συμβούλιο ο πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης Γιάννης Τσεγγελίδης- έβγαλε στον αέρα και τοποθετήθηκε ο ηλεκτρολόγος μηχανολόγος και επί πολλά χρόνια μέλος στο ΔΣ του ΤΕΕ Θράκης Παράσχος Ευστρατίου, ρωτώντας τον αν κατά την άποψή του, μπορεί η Τεχνική Υπηρεσία Ξάνθης να κάνει η ίδια την μελέτη για ένα μικρό έργο, όπως αυτό της πεζογέφυρας Κιμμερίων.
Η απάντηση του Παράσχου Ευστρατίου ήταν αποστομωτική.
«Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης, όχι μόνο είναι πολυπληθής, αλλά είναι από τις καλύτερες της Ελλάδος διότι διαθέτει άριστους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων… τοπογράφους, πολιτικούς μηχανικούς, ηλεκτρολόγους μηχανικούς και μηχανολόγους μηχανικούς αλλά διαθέτει και άριστους υπομηχανικούς σαν τον κύριο Μούρκα για παράδειγμα… Άνετα δηλαδή και πολύ γρήγορα μπορεί να κάνει την συγκεκριμένη μελέτη και να γίνει γρήγορα η πεζογέφυρα των Κιμμερίων που κατά την άποψή μου, ήδη έπρεπε να έχει κατασκευαστεί από την πρώην δημοτική αρχή του κυρίου Στυλιανίδη».
Πάνος Παπαδόπουλος: Καταλαβαίνω κύριε Ευστρατίου ότι θέλετε να εγκωμιάσετε τα προσόντα των συναδέλφων σας αλλά με αυτά που λέτε, έχω την εντύπωση ότι φέρνετε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση την προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Μανά… Διότι κάνοντας κάποιες μελέτες η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης και χρήματα εξοικονομεί για κάποια μικροέργα, αλλά και επιταχύνει την κατασκευή της…
-Εγώ κύριε Παπαδόπουλε σας είπα αυτό που πιστεύω. Ότι οι συνάδελφοι είναι άριστοι στη δουλειά τους. Για τα υπόλοιπα μη με ρωτάτε… Ρωτήστε την κυρία Μανά…
-Όχι… Να ρωτήσω καλύτερα τον κύριο Λάκη Στυλιανίδη που «κλείνονταν» σχεδόν κάθε πρωί στο γραφείο του μαζί της, να μας πει γιατί επί τόσα χρόνια αδιαφόρησε να κατασκευάσει μια νέα πεζογέφυρα στα Κιμμέρια! Και τα τότε εξαπτέρυγά του βρίζουν για όλα αυτά που ευθύνεται αυτός, τον νυν Δήμαρχο Ξάνθης…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »