*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Νοεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Να προσβληθούν οι μειώσεις...50% του Δημάρχου κ.Φανουράκη! Είναι όντως...μεγάλες!

22 Νοεμβρίου
                                                        ……………………………….
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1
Είμαι ένας απλός πολίτης που με δέος βλέπει το μεν Συμβούλιο της Επικρατείας και Αριστείας, το Ανώτατο δηλαδή Δικαστήριο της χώρας μαζί  με τον Άρειο Πάγο, να επικυρώνει την ποινή αργίας 6 μηνών σε έναν αντιδήμαρχο-εργολάβο που υπέγραφε μάλιστα και τα χρηματικά εντάλματα ενός μεγάλου έργου της εργολαβικής εταιρείας που εκπροσωπούσε, και για την ίδια πρακτική να αθωώνεται από τους δικαστές του Τριμελούς Πλημ/κείου Ξάνθης. Και ειλικρινά έχω μπερδευτεί πολύ… για το πιο από τα δυο δικαστήρια βρέθηκε σε πλάνη!
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο πρωτοσέλιδο του «Μ»)
-Εσύ βρε πανήΒΛΑΚΑ… Παπαδόπουλε βρίσκεσαι σε… πλάνη! Που… πλανιέσαι και νομίζεις ότι είσαι ο Πολάκης ή ο Τριανταφυλλόπουλος ή ο Βαξεβάνης…
……………………………….
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2
…Επί της ουσίας μάλιστα, θεωρώ ότι η εγκύκλιος είναι λανθασμένη. Τα Δημοτικά Τέλη θέλουν απόλυτη πλειοψηφία κατά την προσωπική μου άποψη. Είτε έχεις την λέξη «κανονιστική», είτε δεν την έχεις, η επιβολή Δημοτικών Τελών χρειάζεται  απόλυτη πλειοψηφία. Αυτό είναι η ουσία έξω από τα… τερτίπια.
(Ο Θανάσης Ξυνίδης στην «Θράκη»)
-Μία είναι ουσία… δεν υπάρχει… Αθανασία φίλτατε Θανάση, αλλά αφού ούτως ή άλλως από σένα παίρνει γραμμή σύσσωμη η αντιπολίτευση… γιατί παραιτήθηκες και τους άφησες «ορφανούς»;
ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Πάλι τους έκανε ματ ο Δημαρχόπουλος και δεν μπορούν να συνέρθουν οι της αντιπολίτευσης.
Οι οποίοι δια του Φανουράκη ζητούσαν… 15% μείωση στα δημοτικό τέλη για τους κοινόχρηστους (δηλαδή για τα μαγαζιά τους) και  ο Δήμαρχος Ξάνθης απάντησε με μειώσεις έως 50% στα δημοτικά τέλη που αφορούν τους νέους που παντρεύονται (από 100 ευρώ πάει στα 50), τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, τους μικροπωλητές και τους επαγγελματίες!
Και τώρα όχι απλώς ψάχνονται αλλά και… σκούζουν από τον πόνο!
……
*Και γιατί σκούζουν και… ψάχνονται; Διότι την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος προέβαινε σε μειώσεις έως 50%, ο… «αφανής» ΑΡΧΗΓΟΣ των fantastic four στο δημοτικό συμβούλιο Θανάσης Ξυνίδης έδινε γραμμή στην αντιπολίτευση να προσβάλλουν την νομιμότητα της  απόφασης του δημοτικού συμβουλίου στην Επιτροπή Ελέγχου της Διευρυμένης.
-Διότι επί της ουσίας θεωρεί o ίδιος νομικά την… εγκύκλιο λανθασμένη!
……
*Ιδού λοιπόν σύντροφοι της αντιπολίτευσης… Προσβάλετε την απόφαση κι ότι βγει!!! Δικαίωμά σας…
Αλλά μετά βγείτε και στη πιάτσα και αντικρίστε τους δημότες!
Που δυστυχώς για σας, σας έχουν πάρει ήδη χαμπάρι! Να δούμε τι θα τους πείτε…!
.....
Καταγγελία ΑΝΑ.ΣΑκατά Λαμπάκη, για διαγωνισμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων τύπου LED
Επειδή συχνά πυκνά η παρέα του Φανουράκη, Σταυρακάρας και σία, υβρίζουν τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, εγκωμιάζοντας τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Μιχάλη Λαμπάκη, χωρίς κανένα σχόλιο, δημοσιεύω καταγγελία της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑ.ΣΑ» Δήμου Αλεξανδρούπολης αναφορικά με καταγγελία για «φωτογραφικό» διαγωνισμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και την προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED και την αφιερώνω:
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών με έγγραφό του στις 10/11/2017 (www.sate.gr/nea/2017SATE-31757.pdf) καταγγέλλει μεταξύ άλλων και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για «φωτογραφικό» διαγωνισμό σε ότι αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και την προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED για τον δημοτικό φωτισμό, συνολικού προϋπολογισμού 3.620.000 €, ζητώντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την ακύρωσή του.
Γίνεται μάλιστα αναφορά πως υπάρχουν σκανδαλώδεις λεπτομέρειες για προϊόντα μη σοβαρών προδιαγραφών σε υψηλές τιμές, ενώ τίθεται ζήτημα ασφάλειας αλλά και μη εναρμόνισης με τους διεθνείς κανονισμούς.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών καταλήγει πως όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την έλλειψη ανταγωνισμού και λειτουργούν σε βάρος των συμφερόντων των δημοτών.
Το έγγραφο - καταγγελία κοινοποιήθηκε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και χρήζει άμεσης απάντησης και διευκρινίσεων τόσο από τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης, όσο και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Φαλέκα.
Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑ.Σ.Α.»
Απίστευτο! Γραφείο - φάντασμα το Γραφείο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ 
στις Βρυξέλλες εδώ και….9 χρόνια!!!
Επί 9 χρόνια, η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης κρατά ανενεργό το Γραφείο της στις Βρυξέλλες και από τον Ιούλη λειτουργεί με απευθείας διορισμό ατόμου από το περιβάλλον της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη. Αυτό δήλωσε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας 102.8», το μέλος του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καρατσιουμπάνης, αναρωτώμενος αν οι ενέργειες του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου είναι σε γνώση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Αντιπεριφερειαρχών.
Προκειμένου να έχουν «επαφή» εκ του σύνεγγυς με τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, οι Περιφέρειες της Ελλάδας διαθέτουν Γραφεία με εξειδικευμένο προσωπικό.
-Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον σύντροφο της Καβάλας Γ. Καρατσιουμπάνη, αλλά αν μιλάμε για 9 χρόνια, δεν πρέπει να ρωτήσουμε…
-Οι προκάτοχοι του κυρίου Μέτιου, δηλαδή ο Αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης με τον κύριο Μιχάλη Αμοιρίδη και ο πρώην Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης τι έκαναν τα προηγούμενα χρόνια;
-Δεν είχαν την ίδια ευθύνη;

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »