*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Νοεμβρίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! "Παρέλαβαν" προσωρινά στις 20/2/2014 την πλατεία...πλήρωσαν "οριστικά"!;

23 Νοεμβρίου
*Το καλύτερο που θυμήθηκα μετά τον συνεχιζόμενο ντόρο για το γνωστό έργο της ενοποίησης πλατειών που πέρασε κατά πλειοψηφία κατά την προσωρινή παραλαβή, ήταν η παρακάτω αποκάλυψη νυν δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, που τα είχε χώσει κανονικά στην διοίκηση Λάκη Στυλιανίδη – Φανουράκη - Μπένη στις 21 Φεβρουαρίου 2014.
«Παρέλαβαν «προσωρινά», πλήρωσαν «οριστικά!! Έλεγε με νόημα και συνέχιζε στην τότε δήλωσή του
Ο εργολάβος πληρώθηκε με την προσωρινή παραλαβή, ενώ το έργο παραλήφθηκε οριστικά χθες... 20/2/2014».
Αυτά είναι «πεπραγμένα» του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, που κατά πλειοψηφία παρέλαβε οριστικά και τυπικά πλέον το έργο της ενοποίησης πλατειών στο κέντρο της πόλης»!
-Με Λάκη Στυλιανίδη Δήμαρχο και Δυμήτρη Μπένη Αντιδήμαρχο οικονομικών, μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό;
……
*Διαβάστε και την συνέχεια της (τότε) καταγγελίας:
*«Ένα έργο, για το οποίο επιφυλασσόμαστε να λάβουμε θέση, αφού ελέγχονται από ειδικούς συνεργάτες της παράταξής μας, όλα τα πεπραγμένα: από την αρχική διακήρυξη, τη σύμβαση, τις τροποποιήσεις, τις τμηματικές πληρωμές και φυσικά την υφή του έργου από πλευράς ποιότητας και συμβατικών υποχρεώσεων.
Εκείνο όμως που δημιουργεί αλγεινή εντύπωση, είναι το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή, όσο και η παραπαίουσα Αντιπολίτευση (κατά πλειοψηφία βέβαια λόγω σκοπιμοτήτων και γνωστών ισορροπιών), ενέκριναν με προσωρινή παραλαβή – εμείς γνωρίζουμε τμηματική όλα αυτά τα χρόνια – να πληρώνουν τον εργολάβο του έργου κατά προτεραιότητα, όταν άλλοι προμηθευτές του Δήμου, στοιβάζονται όλα αυτά τα χρόνια και περιμένουν να πληρωθούν από τις προμήθειες που κάνουν στο Δήμο, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν αρνηθεί να συνεργαστούν εξ’ αυτού του λόγου, της ρουσφετολογικής αντιμετώπισης δηλαδή των εξοφλήσεων υποχρεώσεων».
-Λάκη Στυλιανίδη… τ’ ακούς; Ή τα ξέχασες όλα…όπως και κάνουν ότι τα ξέχασαν και οι τότε
……
*Και η χαρακτηριστική βολή στον νυν..«δικαιωμένο» Δημήτρη Μπένη την εποχή εκείνη.
«…δεν θα ήταν περισσότερο παράξενο όλο αυτό, αν ο εργολάβος του έργου, δεν είχε τις γνωστές σχέσεις με τον νυν Αντιδήμαρχο και «αντ’ αυτού» του απερχόμενου Δημάρχου Ξάνθης, αλλά και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου, οποίος ήταν και «επιβλέπων» στο έργο.
Παραδίδουμε στην κρίση των συνδημοτών μας τις πρακτικές αυτές που χαρακτηρίζουν το σημερινό δημοτικό συμβούλιο.
Εκείνο που αποτελεί δέσμευση για εμάς προς τους Ξανθιώτες είναι ότι οι εξοφλήσεις των προμηθευτών του Δήμου θα γίνονται με σειρά προτεραιότητας της κάθε προμήθειας και του κάθε έργου και όχι με ρουσφετολογικές τακτικές που κρατούν «δέσμιους» τους επαγγελματίες μας».
-Συμφωνούσα και τότε… συμφωνώ και επαυξάνω και τώρα! Με την διαφορά ότι εγώ παραδίδω στην κρίση του Ξανθιώτικου λαού και όλα όσα διαπράχτηκαν τον τελευταίο καιρό!!! Προκαλώντας μύρια όσα ερωτηματικά που οφείλουν να διερευνήσουν οι Εφέτες Εισαγγελείς.
……
*Μανώλη Φανουράκη μην πτοείσαι με τίποτα και μην το βάζεις κάτω φοβούμενος τον κόσμο. Περιμένω όχι μόνο να καταφύγεις στην Αποκεντρωμένη όπως είπε ο Αρχηγός, αλλά και να απαιτήσεις να ΜΗΝ μειωθούν οι μειώσεις των δημοτικών τελών έως 50% που ανακοίνωσε ο Δημαρχόπουλος αλλά να μειωθούν το πολύ έως 15% και μόνο για τα μαγαζιά, μην βάλουμε μέσα και τον…Δήμο Πρότυπο!!!
-Για έναν εγωισμό ζούμε άλλωστε Μανώλη..! Α…Κι όπως είπε κι ο Κολλάρος, για να ρίξουμε και τον Δημαρχόπουλο…! Με το λαουτζίκο θα ασχολιόμαστε..;

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »