*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Ιουλίου

Αγνόησε ακόμη και τον Αλέξανδρο Κοντό!!! Σε εργολάβο της Αθήνας έδωσε με την ψήφο του το ΧΥΤΑ Ξάνθης ο Δημαρχόπουλος! "Βράζει" η Ξάνθη!

25 Ιουλίου

*Προσφυγή των 5 εταιρειών της Ξάνθης στην Αποκεντρωμένη, καταγγέλλουν τον Δημαρχόπουλο για «περίεργη» συμπεριφορά και ζητούν τον "αποκλεισμό"του και στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Kυριάκο Μητσοτάκη!!! 
*Σκληρή κόντρα με τον Πρόεδρο του ΣΔΑΝ Μίχογλου! Αφού ήθελες να κάνεις τέτοια "παιχνίδια" σε βάρος του Συνδέσμου, γιατί παραιτήθηκες απο Πρόεδρος;
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, παρά την σθεναρή αντίσταση του Δημάρχου Τοπείρου και Προέδρου του ΣΔΑΝ Ξάνθης Θωμά Μίχογλου οτι αυτό που κάνει, είναι μεγάλη αδικία για τον ίδιο τον Νομό Ξάνθης, και εκτίθεται ιδιαίτερα ο Σύνδεσμος -κι ενώ από μπροστά ο Δήμαρχος άλλα έλεγε στις 5 Ξανθιώτικες εταιρίες που «ακυρώθηκαν» κατά «περίεργο» τρόπο από την επιτροπή με Πρόεδρο τον Σάββα Παυλίδη- τελικά το τεράστιο έργο του ΧΥΤΑ κατοχυρώθηκε σε εργολαβική εταιρεία των Αθηνών!!!!
Κι όλα αυτά, φυσικά με την ψήφο του Δήμαρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλο και την ψήφο και του δημοτικού συμβούλου Στέφανου Ιγιαννίδη που ενώ στην αρχή ήταν αντίθετος, τελικά άλλαξε απόφαση (σ.σ. Κάποιοι λένε ότι τον πήρε στον λαιμό του…).
Έτσι τελικά ο ΧΥΤΑ δόθηκε σε εταιρεία των Αθηνών, κάτι που φημολογούνταν έντονα εδώ και καιρό με ψήφους 2-1, μειοψηφούντος του δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου που είπε μάλιστα στον Δημαρχόπουλο, «αφού ήθελες να κάνεις τέτοια παιχνίδια στον ΣΔΑΝ γιατί παραιτήθηκες και δεν παρέμεινες εσύ Πρόεδρος; Γιατί επιχειρείς μαζί με σένα να εκθέσεις κι εμένα; Γιατί είπες στους ανθρώπους όταν ήρθαν στο γραφείο σου οτι είσαι μαζί τους κι επιχείρησες να τα ρίξεις όλα στον Μίχογλου; Εγώ ποτέ δεν σου φέρθηκα με αυτόν τον τρόπο....»
ΑΓΝΟΗΣΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΟΝΤΟ 
Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος επιδεικτικά «αγνόησε» ακόμη και τον πρώην Υπουργό και βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό που του είχε ζητήσει με παρέμβασή του να μην αδικηθούν οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις της Ξάνθης εκφράζοντάς του τον έντονο προβληματισμό του για τα όσα του είπαν στην κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχαν για την συμπεριφορά του!
Να υπενθυμίσουμε ότι η αρχική εισήγηση της  Επιτροπής Διαγωνισμού με Πρόεδρο τον Σάββα Παυλίδη, επιλογή Δημαρχόπουλου στη συγκεκριμένη θέση, ήταν να…ακυρωθούν όλες οι εταιρείες της Ξάνθης με ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ και να μπορέσει να συμμετάσχει στην δημοπρασία μόνο η συγκεκριμένη Αθηναϊκή εταιρεία που ωστόσο, για τον ίδιο λόγο που ακυρώθηκαν οι προηγούμενες, έπρεπε να ακυρωθεί και….αυτή κάτι που δεν έγινε!!!
Μάλιστα μέλος της Επιτροπής που ευθύς εξ' αρχής ήθελε να εκφράσει τις αντιρρήσεις του εγγράφως, αναγκάστηκα να το κάνει μετά απο Εισαγγελική παρέμβαση, αφού δεν δέχονταν ο Πρόεδρος Σάββας Παυλίδης τις ενστάσεις του! 
Μετά τις εξελίξεις αυτές και 5 Ξανθιώτικες εταιρείες αποφάσισαν να καταγγείλουν τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο για την περίεργη συμπεριφορά του να ευνοήσει την συγκεκριμένη εταιρεία, ενώ καταφεύγουν και στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ζητώντας με προσφυγή τους, να ακυρωθεί η απόφαση!
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας,  «θα στείλουν και επιστολή στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας να μη δοθεί το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης στον κ.Χαράλαμπου Δημαρχόπουλο για περίεργες «συμπεριφορές» σε σχέση με τα μεγάλα έργα…και την προσπάθειά του να ευνοήσει συγκεκριμένα εργολαβικά συμφέροντα, αποκλείοντας τους ίδιους από την δημοπρασία!!!». (σ.σ. Μάλιστα θα επιδιώξουν να τον δουν κατά την 2ήμερη επίσκεψή του στη Καβάλα, τη Θάσο και τη Δράμα)
Κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου!!!  
Π.Π

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »