*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Ιουλίου

"Τέλος εποχής" για τον Καραμπίνη στο Δημοκρίτειο, νέος ΠΡΥΤΑΝΗΣ ο καθηγητής Ιατρικής Σταύρος Τουλουπίδης!

10 Ιουλίου
*Ποιοί τον "στήριξαν" στη περιοχή, θα συνεχιστούν οι έρευνες για την διοίκηση και την διαχείρισή του στο Δημοκρίτειο! Πρώτοι και καλύτεροι οι Μητροπολίτες!!!

Aπομακρύνεται οριστικά από τη θέση του πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αλλά και από τη θέση του καθηγητή Πολιτικών Μηχανικών ο Αθανάσιος Καραμπίνης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Εφημερίδα των Συντακτών " όπως πως αναγράφεται στην απόφαση Γαβρόγλου, οι απαντήσεις που έδωσε εγγράφως ο Α. Καραμπίνης εστάλησαν εκπρόθεσμα και επιπλέον «δεν κρίθηκαν επαρκείς». Ο Καραμπίνης παραπέμπεται «εν όψει της βαρύτητας και της ιδιαιτερότητας των αποδιδόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων τα οποία εμφανίζουν αυξημένη απαξία και επικινδυνότητα για την ομαλή λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας».
Πιστός στην τελευταία υπερασπιστική του γραμμή, αυτή της υποτιθέμενης πολιτικής στοχοποίησης, ο Α. Καραμπίνης έστειλε σε «φιλικά μέσα ενημέρωσης» επιστολή στην οποία υποστηρίζει πως «ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, προκειμένου να ικανοποιήσει τους συγγενείς και φίλους του κομματικού του ακροατηρίου, με διώκει πολιτικά, θέτοντάς με σε αποχή από την άσκηση καθηκόντων, υποπίπτοντας ταυτόχρονα ο ίδιος στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσφεύγω αναμένοντας τη δίκαιη κρίση της».
Οι εξελίξεις στο Δημοκρίτειο αναμένεται να επιταχυνθούν το επόμενο διάστημα, το κλίμα μεταξύ των ακαδημαϊκών μετά το άκουσμα της είδησης είναι τεταμένο, ενώ είναι εμφανές πια πως ακόμα και στη Σύγκλητο οι ισορροπίες είναι ευαίσθητες. Νέος πρύτανης αναμένεται να αναλάβει ένας εκ των στενών συνεργατών του Α. Καραμπίνη, ο αντιπρύτανης καθηγητής Ιατρικής (ουρολόγος) Σταύρος Τουλουπίδης.
ΠΟΙΟΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ
Σε αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε ποιοι στήριξαν τα τελευταία χρόνια τη συγκεκριμένη διοίκηση, η οποία κατηγορείται για πλήθος παρανομιών και παρατυπιών:
Τρεις τοπικοί βουλευτές της Ν.Δ. (Αναστάσιος Δημοσχάκης από τον Εβρο, Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Καβάλα και Δημήτρης Κυριαζίδης από τη Δράμα), οι οποίοι, παρά τις αποστάσεις που τήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαφοροποιήθηκαν και επιχείρησαν να πολιτικοποιήσουν το θέμα.
Αρκετές ιστοσελίδες και... πρόθυμοι δημοσιογράφοι κυρίως του τοπικού Τύπου (αλλά και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ), οι οποίοι παρουσίαζαν μονομερώς τις απόψεις Καραμπίνη περί δήθεν στοχοποίησης του Δημοκριτείου, χωρίς να αναφέρουν τίποτα για τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.».
Η εφημερίδα «Espresso», του ομίλου Φιλιππάκη, η οποία επιχείρησε, ανεπιτυχώς, σε ακόμα μια αδέξια προσπάθεια στήριξης του διωκόμενου πρύτανη να διασύρει έγκριτους ακαδημαϊκούς με διεθνή σταδιοδρομία, οι οποίοι τόλμησαν να καταγγείλουν επωνύμως στα θεσμικά όργανα τις συγκεκριμένες παρατυπίες.
Τοπικοί μητροπολίτες της Θράκης οι οποίοι έσπευσαν και αυτοί με τη σειρά τους σε μια σύσκεψη φορέων-παρωδία να πάρουν θέση, εκδίδοντας ένα... ψήφισμα (που δεν είχαν καν το θάρρος να το υπογράψουν), στο οποίο υπήρχε η απίστευτη φράση «Οσοι κατηγορούν τον πρύτανη του Δημοκριτείου Καραμπίνη είναι ενάντια στη Θράκη». Πρόκειται βέβαια για τη μόνιμη επιχειρηματολογία του πρύτανη απέναντι σε όσα κατηγορείται.
Όμως έμμεση και πολύ ουσιαστική στήριξη, εκτός φυσικά από αρκετά μέλη της Συγκλήτου, η οποία φέρει σοβαρές ευθύνες για το σκάνδαλο της σίτισης των φοιτητών με τον εργολάβο-συνέταιρο του πρύτανη και της γυναίκας του, έχει και η δικαστική εξουσία και μάλιστα συγκεκριμένοι τοπικοί εισαγγελείς («Τι δεν ερευνά η Δικαιοσύνη στο Δημοκρίτειο», «Εφ.Συν.», 7.11.2015).
Αντιδράσεις από δεκάδες πανεπιστημιακούς και μέλη της ΠΟΣΔΕΠ είχε προκαλέσει και η πρόσφατη κίνηση του προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ Στάθη Ευσταθόπουλου να στηρίξει τον Α. Καραμπίνη με μια προσωπική, αυθαίρετη ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε μιλώντας –χωρίς στοιχεία– για μεθόδευση, και όλα αυτά χωρίς να έχουν καν ενημερωθεί τα αρμόδια όργανα διοίκησης της ΠΟΣΔΕΠ.
Τέλος εποχής, απ' ό,τι φαίνεται, στο Δημοκρίτειο για έναν πρύτανη ο οποίος απασχόλησε το πανελλήνιο όταν πριν από 11 χρόνια κάποιοι αριστεροί φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι και πάλι για τα θέματα της σίτισης, είχαν προχωρήσει στο συμβολικό «χτίσιμο» του γραφείου του.
«Εφ.Συν.»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »