*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Μαΐου

SEE THROUGH Οι τελευταίες ειδήσεις του 24ώρου με άλλο μάτι....

19 Μαΐου
Άκουσον! Άκουσον!
*Επίτιμο Πρόεδρο θα πρέπει να κάνουν οι ΠΗΡΟΥΝΙΕΣ τον Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο που τους έδωσε την μισή πλατειούλα κάτω απο το Επιμελητήριο! Κάποιοι επαγγελματίες μιλάνε για "σκάνδαλο", αλλά ο Δήμαρχος αισθάνεται άνετος και ωραίος!!!
-Ξέρεις τι είναι να σε αναδείξουν το πρώτο...Πηρούνι; (σ.σ. Άντε και....Κουτάλι Μπάμπη μου)
........
*Για τρεις μέρες θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη) ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, προκειμένου να ασχοληθεί από τη μια με το γνωστό θέμα της ΑΕΠΙ αλλά και με το Παγκόσμιο Συνέδριο Τουρισμού που θα γίνει στη Ξάνθη τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, στα πλαίσια του προγράμματος ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ.
……
*Όταν άκουγα εγώ Σταμάτη Γονίδη, ήμουν ένας… «απαίσιος» Φλωρινοκλαρινιώτης, χωρίς ποιότητα, χωρίς κουλτούρα, χωρίς τίποτα…
Σε σημείο να αισθάνομαι ακόμη και… πολιτιστικό κόμπλεξ!
……
*Και ξαφνικά μαθαίνω ότι στα γενέθλια του Πάνου Καμμένου και το πάρτι που διοργάνωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με επίτιμο καλεσμένο τον Πολάκη, τραγούδησε ο Σταμάτης Γονίδης και μαζί του σιγοτραγουδούσαν και οι….ημέτεροι Παναγιώτης Σγουρίδης και Τέρενς Κουικ! Συν την συμπάθεια του Μιχάλη Αμοιρίδη, την  Κουντουρά…!
Ρε πως αλλάζουν οι καιροί…
……
*Ερώτημα κρίσεως… Είναι δυνατόν ο Πάνος να γιορτάζει τα γενέθλιά του και να διοργανώνει τέτοιο σούπερ πάρτι στη βίλα του και να μην καλείται η ημέτερη Χρύσα Ούτση;
Ή μήπως μάθανε ότι αυτή κι ο Σπύρος είναι του… Βασίλη Καρρά οπότε και δικαιολογημένα τους κόψανε;
(Λέτε;;;).
……
*Κρίμα να μην είναι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και ο Νίκος  Ανταμπούφης, να τον κάνει σήμερα ΚΑΙ… αντιπρόεδρο ο Φανουράκης!

Σύλληψη 33χρονου Ρουμάνου στην Κομοτηνή
διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης για κλοπή
Συνελήφθη την Τετάρτη (17-5-2017) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

O Εμπορικός Ακόλουθος των Η.Π.Α. Τρίτη 23 & Τετάρτη 24 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη
Την ερχόμενη Τρίτη 23 & Τετάρτη 24 Μαΐου ο Εμπορικός Ακόλουθος των Η.Π.Α. κ. Bryan Larson θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης και του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.
Ο κ. Larson, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΟΕΕΘ και του ΕΣΑ κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και συνεργάτες του, πρόκειται να πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων και επαφών σε επιχειρήσεις του Έβρου & της Ροδόπης καθώς και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Ο  Πρόεδρος                                      Ο Γενικός Γραμματέας
Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνος            Φραντζής Αντώνιος

ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια εισφορών 
Απριλίου – Πότε λήγει η διορία πληρωμής
Αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι εισφορές Απριλίου 2017 των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τετάρτη 31-05-2017. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω της άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή). Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο του ΕΦΚΑ efka.gov.gr προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.
ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί Πίνακες Αποκλειομένων του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2017
Αναρτήθηκαν την Πέμπτη 18.05.2017, τα προσωρινά Μητρώα Δικαιούχων και Παρόχων και οι προσωρινοί Πίνακες Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2017.
Οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων από την 19.05.2017 μέχρι την 23.05.2017 και ώρα 23:59.
Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των δικαιούχων είτε σαρώνονται και συνυποβάλλονται με αυτήν ηλεκτρονικά,  είτε κατατίθενται στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ  μέχρι την 24.05.2017 και ώρα 14:00.
Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των παρόχων,  σαρώνονται και συνυποβάλλονται με την αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων.
Άρση απαγόρευσης αλιείας στα ποτάμια του Έβρου
Από τα Τμήματα Αλιείας των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου και Ορεστιάδας γίνεται γνωστό ότι με τις σχετικές Αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς ανακαλείται η απαγόρευση αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο, στις περιοχές ευθύνης τους, όπως είχε οριστεί με προηγούμενες αποφάσεις.
Η αλιεία επιτρέπεται να αρχίσει στις 15-5-2017 στις 8:00, στον ποταμό Έβρο και στο Δέλτα αυτού, στους παραποτάμους Άρδα και Ερυθροπόταμο, στις φραγμαλίμνες Θεραπειού, στις τεχνητές λίμνες, στα κανάλια και στους λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
Σκοτώθηκε 57χρονος οδηγός στο Χρυσοχώρι Καβάλας. 
Έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε σε φωτεινό σηματοδότη και τσιμεντένια περίφραξη οικίας
Την Τετάρτη (17-5-2017) το μεσημέρι, στο Χρυσοχώρι Καβάλας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε φωτεινό σηματοδότη και τσιμεντένια περίφραξη οικίας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. 
Ο 57χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης Καβάλας. 
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.


Ημερίδα «καριέρας» για τους φοιτητές του ΔΠΘ στην Ξάνθη
Μετά την επιτυχία του Career Day 2016 , το Career Day 2017 είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του και να υποδεχθεί φοιτητές που θέλουν να ενημερωθούν για την μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Το Career Day είναι μια ημερίδα υπό την αιγίδα της EESTEC Ξάνθης και στοχεύει στην επαφή των φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με μελλοντικούς εργοδότες και επιτυχημένους επαγγελματίες.Αναλυτικότερα στην διοργάνωση αυτή οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τους αντιπροσώπους των εταιρειών και να ενημερωθούν για τις απαιτήσεις στην αγορά εργασίας, να εμπνευστούν από επιτυχημένους επαγγελματίες καθώς και να συνομιλήσουν άμεσα μαζί τους.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαΐου στην Καπναποθήκη ‘’Π’’ του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην οδό Καπνεργατών 9  στην Ξάνθη στις 15:00 – 19:00.
Είσοδος ελεύθερη


Συναντήσεις ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ με συναδέλφους στην περιφέρεια

                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάντηση με τους συναδέλφους που εργάζονται σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα έχει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου 2017. Βασικό αντικείμενο θα είναι η ενημέρωση των συναδέλφων για το Ασφαλιστικό, και για τον λόγο αυτό θα εκπροσωπείται σ’ αυτήν και ο ΕΔΟΕΑΠ.
Η συνάντηση στην Κομοτηνή θα γίνει στο ξενοδοχείο Astoria (Πλατεία Ειρήνης 28) με ώρα έναρξης 11.30 π.μ., ενώ η συνάντηση στην Καβάλα θα γίνει στο ξενοδοχείο Galaxy (Βενιζέλου 27), αίθουσα ΝΕΣΤΟΣ με ώρα έναρξης 11.30 π.μ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΕΦΑ ΞΑΝΘΗΣ-ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2017
Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 το θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες  ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται». H Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης συμμετέχει διοργανώνοντας την δράση με τίτλο «Μουσείο και Κρυμμένα Μυστικά», η οποία θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 30 Μαΐου.
Ιστορίες από το πρόσφατο παρελθόν που αφορούν τον τρόπο ανεύρεσής επιλεγμένων αντικειμένων θα βρούν οι επισκέπτες του αρχαιολογικού μουσείου Αβδήρων να τους περιμένουν και με οδηγό αυτές, θα περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους.
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης
Σεμινάρια για νέους Αγρότες από τη «Δήμητρα»
Από το ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ανακοινώνεται ότι στις 26/5/2017, στο ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΞΑΝΘΗΣ, πρόκειται να ξεκινήσουν δύο  προγράμματα κατάρτισης (διάρκειας 150 ωρών) για υπόχρεους Νέους Αγρότες , με θέμα : «ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ» και <<ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ>>.   Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κομοτηνής (τηλ. 2531022121), για τον καθορισμό των απαραίτητων λεπτομερειών.
                                                       Η φωτογραφία της ημέρας
Από την επίσκεψη της Ρουμάνικης αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου PETROLEUM-GAS UNIVERSITY OF PLOIESTI στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »