*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Μαΐου

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ 15ΧΡΟΝΟΣ στην «κλειστή» Παιδική χαρά του Σουνίου!

23 Μαΐου
Έπρεπε να έχουν αφαιρεθεί τα παλιά παιχνίδια, αλλά δυστυχώς παραμένουν μέσα και…λειτουργούν παράνομα! (!) 


Τι συμβαίνει με τις Παιδικές χαρές του Δήμου Αβδήρων; Έχουν αποσυρθεί τα παλιά ακατάλληλα μηχανήματα; Έχουν περιφραχθεί ώστε να μην μπαίνουν παιδάκια και παίζουν;
Τα ερωτήματα αυτά μας έθεσαν γονείς τόσο από το Σούνιο όσο και από τα Πηγάδια με αφορμή τον τραυματισμό 15χρονου από το Σούνιο που στις 15 Μαΐου τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης μιλώντας χθες στην Ανοιχτή γραμμή δήλωσε άγνοια για τον ατύχημα με τον 15χρονο μαθητή στην παιδική χαρά του Σουνίου, αναφέροντας τα παρακάτω:
«Δεν γνωρίζω για το συμβάν τίποτε. Από κει και πέρα οι Υπηρεσίες του Δήμου έχουνε κλείσει τις παιδικές χαρές, έχουν βάλει σήματα, περιφράξεις και λουκέτα. Αν κάποιος μπήκε παράνομα τι να πω, εμείς περιφράξαμε και αφαιρέσαμε τα όργανα. Προφανώς το παιδάκι πήδηξε από την περίφραξη. Εμείς όμως βάλαμε τα ανάλογα σήματα απαγόρευσης!!!».
ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»
Από την έρευνα όμως του «Μαχητή» που αμέσως έστειλε συνεργείο στις παιδικές χαρές του Σουνίου (απέναντι από την εκκλησία) και των Πηγαδίων, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
1. Στη παιδική χαρά του Σουνίου υπάρχουν κανονικά όλα τα παλιά μηχανήματα που εκ του Νόμου έπρεπε να έχουν αποσυρθεί. Υπάρχει πράγματι μια χαμηλή περίφραξη περίπου 1 μέτρο που ωστόσο άνετα μπορεί ο οποιοσδήποτε και να μπεί στη παιδική χαρά. Δεν βρήκαμε κανένα λουκέτο και καμιά ανακοίνωση. Όλες οι παλιές τραμπάλες, οι κούνιες κλπ είναι κανονικά μέσα στη Παιδική χαρά!!! 
2. Στην παιδική χαρά των Πηγαδίων δεν υπάρχει   καν περίφραξη!! Δεν υπάρχει καν ταμπέλα… Όλα τα παλιά παιχνίδια βρίσκονται κανονικά στη θέση τους και δεν έχουν αφαιρεθεί.πλην μιας απλής ανακοίνωσης επάνω σε χαρτί που λέει απαγορεύεται η είσοδο!!!
(σ.σ. Οι φωτογραφίες άλλωστε είναι χαρακτηριστικές...)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΧΟΥΜΕ 
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΒΔΗΡΩΝ
Από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης αναφερόμενος στο θέμα των παιδικών χαρών, τόνισε στην εκπομπή Ανοιχτή γραμμή τα εξής:
1. Γνωρίζουμε για τον τραυματισμό του 15χρονου στην παιδική χαρά του Σουνίου. Υπάρχουν ευθύνες, κυρίως στην πρώην αντιδήμαρχο που δεν αφαίρεσε τα παλιά και ακατάλληλα πλέον παιχνίδια… θα βγάλουμε ξανά ανακοίνωση, αλλά έχουμε φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, δυστυχώς όμως ο σημερινός Δήμαρχος δεν ακούει τίποτα. Αυτά τα παιχνίδια έπρεπε ήδη να έχουν φύγει από τις Παιδικές χαρές.
2. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στην Παιδική χαρά των Πηγαδίων. Ο Δήμος εκτίθεται με τον τρόπο αυτό αλλά και κινδυνεύουν τα παιδάκια… Λυπάμαι που θα το πω, αλλά κάποιοι παίζουν με τη «φωτιά»! Αλλά δυστυχώς είχαμε ήδη το πρώτο ατύχημα…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »