*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Απριλίου

ΔΥΣΤΥΧΩΣ… ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση με συνδρομή ενός χρόνου από την Κυβέρνηση αλλά οι κάτοικοι θα βλέπουν μόνο τα κρατικά και Πανελλήνια κανάλια!..

27 Απριλίου
Δυστυχώς δικαιωθήκαμε και πάλι, γιατί ήμασταν οι μόνοι που με συνεχή αρθρογραφία ενημερώναμε οτι με τον δορυφορικό εξοπλισμό που δίνεται στους κατοίκους και πάλι τα μόνα κανάλια που θα βλέπουν θα είναι τα συνδρομητικά μεγάλα Ελληνικά κανάλια και την ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΡΤ κι όχι ελεύθερα ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ! Με συνδρομή δωρεάν για ένα χρόνο κι απο κει και μετά....βλέπουμε! Στην ουσία δηλαδή μια τρύπα στον νερό, για όσους τουλάχιστον γνωρίζουν πως λειτουργεί η τηλεόραση...
Το ρεπορτάζ που δημοσιεύουμε λοιπόν, αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα και στην ουσία επαναλαμβάνει αυτά που ήδη έχουμε γράψει τις τελευταίες μέρες.
Τώρα γιατί η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν ενέκρινε το πρόγραμμα της τηλεόρασης για την επέκταση των πομπών για την Digea που είχε καταθέσει πριν δυο χρόνια η Περιφέρεια ΑΜΘ και με μικρό κόστος θα μπορούσαν όλοι οι πολίτες χωρίς δορυφορικούς εξοπλισμούς να βλέπουν όλα τα Κανάλια; 
Μα γιατί η σημερινή Κυβέρνηση έχει ....αλεργία με την digea (και καλά κάνει...) και γι' αυτό μάλιστα και λειτουργεί με διαφορετική φιλοσοφία...
ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διήμερη περιοδεία στη Θράκη ξεκίνησε την Τετάρτη το πρωί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών κι Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. Η περιοδεία του ξεκίνησε από την Ξάνθη. Στις 9.30 π.μ. ο Υπουργός επισκέφθηκε το Κοινοτικό Κατάστημα της Σταυρούπολης και στις 11.30 τον Εχίνο. Στη 13.00 παρέστη στη Νομαρχιακή Επιτροπή στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.
Τη δυνατότητα σε περίπου 60 χιλιάδες κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, να έχουν πρόσβαση μέσω της Cosmote και της Νova στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια ελεύθερης λήψης δίνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς
«Οι στοιχειώδεις ανάγκες για την ενημέρωση των πολιτών ανεξαρτήτως προέλευσης ή θρησκεύματος θα καλύπτονται» δήλωσε ο κ. Παππάς, κατά την επίσκεψή του στη Σταυρούπολη. (Σ.Σ. Οι πολίτες όμως κύριε Υπουργέ θέλουν να ενημερώνονται και για τοπικά θέματα απο τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ κι αυτό δεν συμβαίνει...)




«Χιλιάδες νοικοκυριά έχουν πλέον πρόσβαση και στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών Νίκος Παππάς, από τον Εχίνο της Ξάνθης στην ΕΡΤ κατά την περιοδεία του στη Θράκη με αφορμή την εγκατάσταση ψηφιακού σήματος στους κατοίκους των νομών Ξάνθης, Ροδόκης και Εύρου.
«Ήταν μια απαράδεκτη κατάσταση που προέκυψε από την αεροπειρατεία που έγινε στη χώρα μας πριν λίγα χρόνια για να περάσει το φάσμα στη γνωστή ιδιωτική εταιρεία, κίνηση στην οποία εντάσσονταν και το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ» τόνισε ο υπουργός.
Χαρακτηριστικό είναι ότι «για την ΕΡΤ οι άνθρωποι που ζουν εδώ πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος και δεν είχαν τη δυνατότητα να ακούν ούτε καν την ελληνική γλώσσα».
«Δεν υπάρχουν περιοχές που είναι σβησμένες από τον τηλεοπτικό χάρτη. Η Ελλάδα ως χώρα δημοκρατική και κοινωνία ευαίσθητη δεν αφήνει κανένα Έλληνα πίσω σε σχέση με τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.
Στις καταγγελίες του αντιδήμαρχου Σταυρούπολης ότι από χθες δεν έχουν σήμα της Digea o κ. Παππάς απάντησε ότι έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου να το ερευνήσουν και θα επακολουθήσουν ανακοινώσεις.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι "θα πρέπει άπαντες να αντιληφθούν ότι έχουμε γυρίσει σελίδα και ουδείς δεν μπορεί να κρατάει για τον εαυτό του ρόλους τους οποίους οι νόμοι και το Σύνταγμα δεν του έχουν αποδώσει».
Με τον δήμαρχο Μύκης, Τζεμήλ Καπζά, ο υπουργός συζήτησε για την αναβάθμιση της ταχύτητας του Ιντερνέτ στην περιοχή, αλλά και για τη διευκόλυνση των πολιτών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν δορυφορικής πρόσβασης στα ελληνικά κανάλια.
Να επισπευθούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των καναλιών
«Οι άνθρωποι που απαρτίζουν το ΕΣΡ έχουν απόλυτη συναίσθηση ευθύνης και κατανόηση να προβούμε στις πράξεις που θα μας επιτρέψουν να μην παρανομούμε ως πολιτεία. Τα κανάλια αυτή τη στιγμή είναι παράνομα γιατί λειτουργούν χωρίς άδειες».
Κάλεσε ο Ν. Παππάς μάλιστα να «επισπευθούν οι διαδικασίες» με δεδομένο όπως είπε ότι δεν ξεκινούν από το μηδέν και υπάρχει η αντίστοιχη τεχνογνωσία στο ελληνικό δημόσιο.
Σε ερώτηση για την ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος απάντησε ότι είναι στην αρμοδιότητα του ΕΣΡ που τους παρέχει τη δυνατότητα της επιβολής των αντίστοιχων προστίμων.

Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση
Η έλευση του κ. Παππά στη Θράκη σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης μιας πολύ σημαντικής δράσης με τίτλο: «Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των μονίμων κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης». Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και η κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει το μείζον θέμα της πρόσβασης στα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια. Με απόφαση του υπουργού επιδοτείται για έναν χρόνο η εγκατάσταση δορυφορικού δέκτη και αποκωδικοποιητή στις ιδιαίτερα προβληματικές περιοχές της Θράκης, των νησιών του Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.
Η επιδότηση γίνεται πλέον συνολικά για τη Θράκη και το Αιγαίο, καθώς αποσύρθηκε η προηγούμενη απόφαση που ίσχυε μόνο για τους νομούς της Θράκης. Επίσης, αντιμετωπίζονται προβλήματα όπως ο έλεγχος των δικαιούχων αλλά και η πληρωμή των παρόχων, που θα γίνεται πλέον από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών.
Το κόστος της επιδότησης, που πληρώνεται αποκλειστικά από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, ανέρχεται σε 1.975.000 ευρώ και αφορά συνολικά 15.913 νοικοκυριά. Συγκεκριμένα, 4.361 νοικοκυριά στον Νομό Έβρου, 6.152 στον Νομό Ξάνθης και 2.778 στον Νομό Ροδόπης. Στο Αιγαίο η επιδότηση θα δοθεί σε κατοίκους των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα σε 1.842 νοικοκυριά. Τέλος, θα επιδοτηθούν 581 νοικοκυριά στον Νομό Σάμου και 199 στον Νομό Χίου.
Η επιλογή του παρόχου για την εγκατάσταση του δορυφορικού εξοπλισμού είναι ελεύθερη για τα επιδοτούμενα νοικοκυριά. Θα μπορούν, δηλαδή, να επιλέξουν είτε τη Nova είτε την Cosmote TV για να παρακολουθούν δωρεάν τα ελληνικά κανάλια ελεύθερης λήψης. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στις συνδρομητικές εταιρείες να παρέχουν και εξειδικευμένα υποπακέτα τηλεοπτικών υπηρεσιών στα επιδοτούμενα νοικοκυριά, με πληρωμή συνδρομής για τις επιπλέον υπηρεσίες. Αρμόδιοι για τον έλεγχο των προϋποθέσεων είναι οι δήμοι των παραπάνω περιοχών.



Το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας του Υπουργού στη Θράκη
Ο Υπουργός χθες μετά την περιοδεία του στην Ξάνθη, στις 17:30 επισκέφθηκε τον Νομό Ροδόπης ξεκινώντας από την ορεινή Οργάνη και αμέσως μετά στις 19:00 μετέβη στα  Αρριανά, ενώ στις 21:00 έδωσε συνέντευξη σε τοπικό κανάλι της Κομοτηνής
Ο Υπουργός ολοκληρώνει σήμερα Πέμπτη την διήμερη περιοδεία του στη Θράκη με επίσκεψη στον Έβρο:
8.30-9.30 επίσκεψη στο εργοστάσιο Πρίσμα Electronics στη ΒΙΠΕ Αλεξ/πολης
11:00 -12.00 Ορμένιο
12:15 -13:00 Δίκαια
14:00 – 15:00 Ορεστιάδα (Ειδικό Σχολείο)
16:30 Αλεξανδρούπολη – Συνέντευξη Τύπου (στο χώρο του Ξενοδοχείου Astir Egnatia)
20:00 Αλεξανδρούπολη – Κεντρική Ομιλία (Επιμελητήριο Έβρου -Λεωφόρος Δημοκρατίας 307 Αλεξανδρούπολη)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »