*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Μαρτίου

See Through Η Ελένη Κίτσου μπροστάρισσα στη κινητοποίηση των οπαδών του Σώρρα στη Ξάνθη...

25 Μαρτίου
Και η Ελένη Κίτσου στην πορεία των οπαδών του Αρτέμη Σώρρα χθες στη Ξάνθη!

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Διαδήλωση υπέρ του Αρτέμη Σώρρα έκαναν οπαδοί του την Πέμπτη το πρωϊ στη Ξάνθη κρατώντας ένα πανό, μια σημαία κλπ και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Αρχηγού της των «Ελλήνων Συνέλευσης».
Μια διαδήλωση, κατώτερη του αναμενομένου αφού δεν ξεπερνούσαν τους 20 οι συμμετέχοντες…
……
*Η πορεία των μελών ξεκίνησε από τα γραφεία της «Ελλήνων Συνέλευσις 2» όπου Πρόεδρος είναι η Ελένη Κίτσου, στην οδό Ανδρέου Δημητρίου στην Ξάνθη κι από εκεί στην 28ης Οκτωβρίου.
……
*Μέλη λοιπόν της Ε.ΣΥ πόλης, μοίρασαν έντυπο υλικό, ενημερώνοντας τους Ξανθιώτες για την εξώδικη εντολή- δήλωση- εξουσιοδότηση που κατέθεσαν χιλιάδες Έλληνες και αποπληρώνουν όλες τις οφειλές τους σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, Δ.Ε.Η, Ε.ΥΔ.Α.Π, Δ.Ε.Υ.Α και Δήμους όπως ισχυρίζονται στο ένα έντυπό τους.
……
*Μάλιστα σύμφωνα με το ένα από τα έντυπα που μοίρασαν στο κόσμο, αναφέρεται και στην περιουσία του έθνους των «αυτόχθονων Ελλήνων ιθαγενών, που είναι κατατεθειμένη σε 10 τράπεζες στην Ελλάδα» και σύμφωνα με το έντυπο ανέρχεται σε σύνολο 115,5 τρις δολάρια!!!!
……
*Ο ίδιος ο Σώρρας βέβαια παρά την τεράστια περιουσία, δεν είχε μερικές χιλιάδες ευρώ να πληρώσει τον κουμπάρο του και να μην κρύβεται τώρα γιατί έχει τιμωρηθεί με 8 χρόνια φυλακή χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα!
……
*Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση κατά πάσα πιθανότητα, στην σημερινή παρέλαση για την 25η Μαρτίου.
Μέχρι χθες το μεσημέρι, αυτήν την πληροφορία είχαμε…

Ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF «Η Ώρα της Γης», το μεγαλύτερο γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σε μια προσπάθεια για την εξοικονόμηση ενέργειας.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της WWF «Η Ώρα της Γης» ο Δήμος Ξάνθης θα διακόψει συμβολικά τη φωταγώγηση από τις 20.30 για μια ώρα στο Δημαρχείο σήμερα Σάββατο 25 Μαρτίου 2017.
Ο Δήμος Ξάνθης καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συμβολική πρωτοβουλία και να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους, για μια ώρα από τις 20.30 έως τις 21.30, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του πλανήτη από την υπερθέρμανση.

Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ: Σχολείο χωρίς προσευχή, αριστεία και παρελάσεις
Σχολείο χωρίς παρελάσεις και  πρωινή προσευχή  θέλει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τις μαθητικές αυτές εκδηλώσεις ως “άκρως  αναχρονιστικές”.
Την ίδια ώρα η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος θεωρεί την καριέρα για τους νέους ως την ατομική εξέλιξη που επιβάλλει ο νεοφιλελευθερισμός.
Μετά την περιβόητη φράση του τέως  υπουργού Παιδείας Αρ. Μπαλτά  ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά», ήρθε ο Νίκος Καρανίκας,  που ξεκίνησε την καριέρα του ως σερβιτόρος    για να διορισθεί  σύμβουλος του πρωθυπουργού στη χάραξη στρατηγικού σχεδιασμού προκαλώντας αίσθηση με τη φράση «η καριέρα είναι χολέρα»,  και τώρα η  νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο μήκος κύματος   θεωρεί οτι η αριστεία οφείλεται στην “ έκρηξη δημιουργίας   Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, τις τελευταίες δεκαετίες, είναι αποτέλεσμα της ανάγκης για υπερεξειδίκευση και αναζήτηση περισσότερων προσόντων, ανάγκη που επιβάλλεται από την νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την ατομική ανέλιξη και την αριστεία”.
Με απλά λόγια, Σχολείο χωρίς παρελάσεις και  πρωινή προσευχή  θέλει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τις μαθητικές αυτές εκδηλώσεις ως “άκρως  αναχρονιστικές”.
Την ίδια ώρα η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος θεωρεί την καριέρα για τους νέους ως την ατομική εξέλιξη που επιβάλλει ο νεοφιλελευθερισμός.
Η αντίδραση της Scarlett Johansson στην επιθυμία 
του Τσακαλώτου να τη βγάλει για cocktail
Η αντίδραση της Scarlett Johansson στην επιθυμία του Τσακαλώτου να τη βγάλει για cocktail
Για την επιθυμία του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου να την βγάλει έξω για κοκτέιλ, ενημερώθηκε η Scarlett Johansson μέσω του Θοδωρή Κουτσογιανόπουλου που συνάντησε την χολιγουντιανή σταρ με αφορμή τη νέα της ταινία.
Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος στο ουτοπικό πλεόνασμα που ζητάνε οι δανειστές είχε σχολιάσει πως και αυτός θα ήθελε να βγάλει την Scarlett Johansson για κοκτέλ, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.
Αυτό μετέφερε λοιπόν ο κριτικός κινηματογράφου στην ηθοποιό η οποία μετά την αρχική της «παγωμάρα» είπε πως είναι ενδιαφέρον και πως είναι τιμή της που αναφέρθηκε στην Ελληνική Βουλή.

Ημερίδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου για την
«Υγεία και Ασφάλεια των Εργαζόμενων στους Χώρους των Νοσοκομείων»
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία εκτίθενται σε ποικίλους παράγοντες κινδύνου για την υγεία (βιολογικούς, χημικούς, ραδιενεργούς, φυσικούς κ.ά.), στα Εργαστήρια, στις Κλινικές, στα Εξωτερικά Ιατρεία (τακτικά και επείγοντα), αλλά και στις εγκαταστάσεις μηχανολογικού εξοπλισμού. Ακόμα και οι εργαζόμενοι στις Διοικητικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων εκτίθενται σε διαφορετικούς κινδύνους συγκριτικά με άλλες υπηρεσίες. Στους ίδιους κινδύνους με τους εργαζόμενους είναι πιθανό να εκτίθενται οι ασθενείς και οι συνοδοί τους. Η πρόληψη είναι σαφώς προτιμότερη από τη θεραπεία και απαιτεί την λήψη των κατάλληλων διοικητικών και τεχνικών μέτρων και την ανάπτυξη κουλτούρας υγείας και ασφάλειας στην εργασία. Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, όπως είχε δηλώσει Ο Διοικητής από την πρώτη ημέρα ανάληψης καθηκόντων του, είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία για τα θέματα Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας στο Νοσοκομείο και να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές για την ενίσχυσή της. Στα πλαίσια αυτά διοργανώνεται επιστημονική ημερίδα για την Υγεία και Ασφάλεια των Εργαζόμενων στους Χώρους των Νοσοκομείων) την Τετάρτη 26.04.2017, στο Αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν.Α.
Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες από τον ελλαδικό χώρο. Θα προσκληθούν συνδικαλιστικοί φορείς και οι εργαζόμενοι των δομών Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Την έναρξη θα κηρύξει ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Ε. Δρ. Δ. Αδαμίδης. Την ημερίδα θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα: τοξικοί, χημικοί, φυσικοί παράγοντες στο νοσοκομείο, ατυχήματα και τρυπήματα, χημειοθεραπευτικά, ακτινοβολίες, αλλεργίες, νυκτερινή εργασία, καρκινογένεση, εργασιακό άγχος, εργασιακή βία, σύνδρομο εξουθένωσης, εμβολιασμοί εργαζομένων, νομικό πλαίσιο, ιατρείο ιατρικής εργασίας κ.α.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.Ε.
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

«Βουτιά» του τζίρου των σούπερ μάρκετ το α' τρίμηνο του 2017
 Συνέχιση της ύφεσης και το πρώτο τρίμηνο του 2017 καταδεικνύουν τα στοιχεία για την κατανάλωση. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών IRI, που δημοσιεύει η «Καθημερινή», τον Ιανουάριο ο τζίρος από πωλήσεις τροφίμων στα σούπερ-μάρκετ υποχώρησε κατά 10%, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου η πτώση ανήλθε στο 15%, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές περιόδους. Μόνο τον Φεβρουάριο καταγράφηκε μικρή αύξηση στις πωλήσεις, της τάξης του 2,9%, γεγονός που αποδίδεται ωστόσο στην κατανάλωση της Καθαράς Δευτέρας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις για όλο το 2017, οι πωλήσεις των σούπερ-μάρκετ αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 3,6% σε σύγκριση με το 2016. Την αρνητική εικόνα στο λιανεμπόριο επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τα οποία 1.202 επιχειρήσεις διέκοψαν τη λειτουργία τους το 2016, ενώ δημιουργήθηκαν 1.135. Αρνητικά μηνύματα στέλνει και η αγορά καυσίμων, καθώς το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου η ζήτηση μειώθηκε κατά 4%. Πάντως, κατά 24% αυξήθηκε το ίδιο διάστημα η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στη χώρα. Η κάμψη στην κατανάλωση – ως απόρροια της αβεβαιότητας που προκαλεί η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης – καθιστά αμφίβολη την επίτευξη της προσδοκώμενης ανάπτυξης 2,7% το 2017.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »