*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Μαρτίου

See Through Τα φετινά άρματα της παρέλασης του Καρναβαλιού, ήταν υπέροχα...

01 Μαρτίου
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Τρικούβερτο ήταν το »τσιμπούσι»  που έγινε χθες στο χώρο παραγωγής των αρμάτων με την παρουσία του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη και υπαλλήλων, μετά το τέλος του Καρναβαλιού.
Παρόντες πρώτοι και καλύτεροι φυσικά οι αρχιτεχνίτες των αρμάτων Ανδρέας Τσιρουχίδης και ο φοβερός νέος ζωγράφος Κώστας Πετρόπουλος, που πράγματι παρουσίασαν φέτος εκπληκτική δουλειά! Και τα 8 άρματα της παρέλασης, ήταν υπέροχα!
……
*Για μένα το συγκεκριμένο επιτελείο που δημιούργησε ο Πασχάλης Λύρατζης «απαλλαγμένο» εντελώς από το παλιό κατεστημένο του Μανώλη Φανουράκη (και του Τσέπελη) στο χώρο των αρμάτων, είναι το μεγαλύτερο βήμα που έκανε, ώστε τα άρματά μας να ανταγωνίζονται πλέον με τα Πατρινά.
……
*Επίσης θα αναφερθώ και στο τρομερό σκηνικό της μουσικοχορευτικής Επιθεώρησης «Μια βραδιά στο Πικαντίλι», το οποίο ήταν ιδέα και δημιουργία του νεαρού «μάγου» της ζωγραφικής και της Τέχνης Κώστα Πετρόπουλου.
……
*Μπορεί ο λαός και ιδίως οι ξένοι επισκέπτες από Βουλγαρία, Τουρκία κλπ να έλαμψαν δια της παρουσία τους το περασμένο Σαββατοκύριακο στο φινάλε του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, ωστόσο οι επίσημοι έλαμψαν δια της απουσίας τους από την μεγάλη παρέλαση…
……
*Απόντες μεταξύ των άλλων από την παρέλαση της Κυριακής και οι Φίλιππας Τσαλίδης και Παναγιώτης Σγουρίδης που σε άλλα καρναβάλια ήταν πρώτη σειρά… πίστα και χόρευαν και με τους καρναβαλιστές!
…..
*Πρόταση της στήλης. Δεν χάνει τίποτα ο Δήμος τουλάχιστον στους δυο θεσμούς να φέρνει και να φιλοξενεί και τουριστικούς πράκτορες για την καλύτερη προβολή της πόλης και γενικότερα της περιοχής μας…
……
Πάνω από 100.000 κόσμος υπολογίζεται ότι βρέθηκε στη Ξάνθη για το 3ήμερο της Αποκριάς, αριθμός αρκετά αυξημένος σε σχέση με πέρσι και προπέρσι.
Ο κόσμος μετακινήθηκε κυρίως με Ιδιωτικά μέσα, λεωφορεία αλλά και τραίνα, ενώ πάρα πολλοί ήταν οι επισκέπτες από την Βουλγαρία και την Τουρκία.
Όλα αυτά βέβαια είναι και μια απάντηση σε όλους τους μίζερους που τον τελευταίο καιρό «χτυπούσαν» τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού αλλά και τον Δήμο Ξάνθης, διότι δήθεν… υστερούσαν σε επικοινωνιακή διαδικτυακή πολιτική!
ΔΕΗ: Νέα παράταση έως τις 3 Μαρτίου
για την ρύθμιση των 36 δόσεων
Νέα παράταση για την ρύθμιση των 36 δόσεων έως την Παρασκευή 3 Μαρτίου ανακοίνωσε η ΔΕΗ, για όσους καταναλωτές είχαν ενταχθεί στο αρχικό πρόγραμμα αλλά στη συνέχεια δεν ήταν συνεπείς στις πληρωμές μετά τις χθεσινές ουρές που έφταναν στο… δρόμο σε ορισμένες περιπτώσεις!
(σ.σ. Να σημειωθεί ότι, χθες Τρίτη, εξέπνεε η προθεσμία για επανένταξη στη ρύθμιση των 36 δόσεων της επιχείρησης).
Σε αυτούς τους καταναλωτές δόθηκε η δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 36 δόσεων για το τρέχον συνολικό ποσό οφειλής τους, το οποίο ρυθμιζόταν στον εναπομείναντα αριθμό δόσεων από τις αρχικές 36, με άμεση καταβολή της 1ης δόσης.
Σύλληψη 49χρονου στην Ξάνθη για κλοπή
και παράβαση του νόμου περί όπλων
Συνελήφθη την 27-2-2017 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 49χρονος ημεδαπός, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα, διέρρηξε οικία στην πόλη της Ξάνθης, αφαιρώντας από το εσωτερικό της διάφορα είδη οικοσκευής. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στον ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον, στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους 15 εκατοστών και διάφορα φο-μπιζού, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.
ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΤΕΛΙΚΑ
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Δεν ξέρω σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτήν την ώρα η υπόθεση του πάρκινγκ, ωστόσο έχω απορία για την τελική κατάληξη, αφού και η αντιπολίτευση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο απέρριψε όπως μαθαίνω τις προσφυγές του μισθωτή…
Ωστόσο είναι δυσάρεστο για την ίδια την πόλη που συνεχίζει να μην έχει –και μάλιστα τέτοιες μέρες- πάρκινγκ στο κέντρο διευκολύνοντας για τα ψώνια τους και το καταναλωτικό κοινό και τα μαγαζιά…
(σ.σ. Αλήθεια, γιατί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης ο δικηγόρος του πάρκινγκ Γιάννης Παπαχριστόπουλος δεν έκανε παρέμβαση τελικά να ενημερώσει το σώμα για τη θέση του πελάτη του; Μου έκανε βαθιά εντύπωση…).
ΕΦΚΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών), έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.
Επίσης, παράταση δίνεται στην προθεσμία υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) και καταβολής εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στόχος είναι να διευκολυνθούν όλοι οι εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς ασφαλισμένους, να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους για την υποβολή της ΑΠΔ, μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, λόγω ένταξης στον ΕΦΚΑ νέων κατηγοριών μισθωτών.
Μηταφίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν έχουμε παντρευτεί
ιδεολογικά τον κύριο Καμμένο και τους υπόλοιπους
«Δεν έχουμε παντρευτεί ιδεολογικά τον κύριο Καμμένο και τους υπόλοιπους», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.
Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τον Σταμάτη Ζαχαρό ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Φιλίας με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ,είπε ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ήταν μία πολιτική επιλογή που έγινε στη βάση της σύγκρουσης με τα μνημόνια. «Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ΚΟ των ΑΝΕΛ δεν είναι όλοι των ίδιων απόψεων».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν ακροδεξιοί στις τάξεις των ΑΝΕΛ απάντησε ότι οι ΑΝΕΛ προήλθαν από μία διάσπαση της ΝΔ και ότι ορισμένοι έχουν τέτοιες απόψεις τις οποίες προφανώς - όπως είπε- δεν συμμεριζόμαστε και είμαστε απέναντι και αντίθετοι σε αυτές. «Όταν έχεις μία πολιτική συνεργασία και κυβερνάς είσαι υποχρεωμένος ορισμένα πράγματα όχι να τα ανέχεσαι αλλά να τα υφίστασαι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Μηταφίδης.
....
                   H φώτη της ημέρας-Τα φετινά άρματα του καρναβαλιού ήταν υπέροχα
Μεγάλο τσιμπούσι χθες στο χώρο κατασκευής των καρναβαλικών αρμάτων
παρουσία του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη και υπαλλήλων!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »