*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Μαρτίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Φραστική επίθεση Καραμπίνη σε Χουσεϊν Ζεϊμπέκ-Γρ. Στογιαννίδη στη δεξίωση Ζαγναφέρη. Αφήστε ήσυχο το Πανεπιστήμιο!

25 Μαρτίου

*ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Ούτε η μέρα, ούτε ο χώρος είναι κατάλληγλοι για τέτοιους καυγάδες...
*Καλά που παρενέβησαν τρίτοι να ηρεμήσουν τον Πρύτανη του ΔΠΘ που απαίτησε απο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μη χώνουνε τη μούρη τους...
Απίστευτο επεισόδιο έγινε γύρω στις 11.10 το πρωϊ μέσα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, στην καθιερωμένη δεξίωση που έγινε με αφορμή την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Με το που μπήκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης ο Πρύτανης του ΔΠΘ Σάκης Καραμπίνης και είδε απέναντι να κάθονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Γρηγόρης Στογιαννίδης τους επετέθη φραστικά, ενθυμούμενος προφανώς τον πόλεμο κατά του ΔΠΘ με αφορμή την σύσταση Τομέα Μειονοτικής εκπαίδευσης και τους είπε δυνατά
«Αφήστε ήσυχο το Πανεπιστήμιο, μη χώνεται τη μούρη σας εκεί που δεν σας σπέρνουν…Μη στοχοποιείτε το Πανεπιστήμιο...Καταλάβατε τι σας λέω; «
Μάλιστα ο φωνές του Πρύτανη ήταν τόσο έντονες, που ο μεν Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης έφυγε διακριτικά στο διπλανό γραφείο, οι δε άλλοι παριστάμενοι παρενέβησαν και ζήτησαν από τον Πρύτανη να ηρεμήσει..
Μπροστά στο επεισόδιο ήταν παρόντες και δημοσιογράφοι όταν όμως κάποιος από αυτούς πήγε να καταγράψει με το κινητό του το επεισόδιο, ηρέμησαν τα πνεύματα και η ατμόσφαιρα..
Από την πλευρά τους οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν εμβρόντητοι μεν από την ξαφνική προσωπική επίθεση του Πρύτανη, αλλά δεν απάντησαν και δεν έδωσαν συνέχεια στο επεισόδιο…
Ο μόνος που σχολίασε την "έκρηξη" του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης που απάντησε στον Πρύτανη οτι, "ούτε ο χώρος, αλλά ούτε και η μέρα είναι κατάλληλες για τέτοιους καυγάδες..."
ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 Επισημαίνεται οτι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης επιτίθεται και αφήνει αιχμές κατά των βουλευτων του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και κυρίως κατά του Χουσεϊν Ζεϊμπέκ για τον Τομέα Μειονοτικής Εκπαίδευσης. 
'Ολα ξεκίνησαν στις 14 Φεβρουαρίου 2017: 
"Το ΔΠΘ ποτέ δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για την σύσταση Τομέα Μειονοτικής Εκπαίδευσης, υποστήριξαν τότε με κοινή ανακοίνωσή τους οι βουλευτές ΑΜ-Θ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Γιαννακίδης Στάθης, Στογιαννίδης Γρηγόρης, Μουσταφά Μουσταφά, Καραγιουσούφ Αϊχάν, Καΐσας Γεώργιος, Γκαρά Αναστασία, Ρίζος Δημήτριος. Αυτή ήταν η δική τους απάντηση στις επικρίσεις σχετικά με τον λόγο που δημιουργήθηκε ο συγκεκριμένος τομέας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και όχι στο ΔΠΘ.
Η απάντηση από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ήρθε από τον ίδιο τον πρύτανη Αθανάσιο Καραμπίνη, με τον ίδιο να αμφισβητεί ότι αυτή η ανακοίνωση των βουλευτών είναι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ!
Και εξήγησε αμέσως τι εννοεί: "Προκειμένου να αποκατασταθούν τα λάθη του παρελθόντος το υπουργείο Παιδείας με το νομοσχέδιο ρύθμισης θεμάτων του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας της εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδος και άλλες διατάξεις στο άρθρο 4 ορίζει τη σύσταση του τομέα μειονοτικής εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όμως εάν δείτε το άρθρο 14 του νομοσχεδίου που επικαλούνται δεν λέει τέτοιο πράγμα, άλλο πράγμα λέει ο νόμος και επειδή εγώ πιστεύω ότι οι βουλευτές ξέρουν τι ψηφίζουν οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι δεν το έγραψαν αυτοί, εκτός αν δεν ήξεραν τι ψήφιζαν που δεν θέλω να το πιστέψω. Εδώ δεν μιλάει για ίδρυση τομέα, μιλάει ότι στον τομέα που ιδρύθηκε θα πηγαίνουν υποχρεωτικά όλοι της μειονοτικής εκπαίδευσης και για να σας λύσω την απορία ο τομέας αυτός ιδρύθηκε 16 Δεκεμβρίου 2016 με υπουργική απόφαση του κυρίου Γαβρόγλου, άρα δεν πιστεύω ότι την έγραψαν οι βουλευτές, γιατί ξέρουν τι ψηφίζουν".
Ο πρύτανης ακόμα υποστήριξε ότι "Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έδειξε το ενδιαφέρον του με όλους τους δυνατούς τρόπους και πριν την ίδρυση και μετά την ίδρυση του τομέα μειονοτικής εκπαίδευσης. Ήρθαν εδώ όλοι οι βουλευτές που υπογράφουν και  ενημερώθηκαν. Και πλην του Χουσείν Ζειμπέκ δεν διατύπωσε κανένας αντίρρηση, συμφώνησαν ακόμα και οι σύλλογοι των διδασκάλων που μετά από μια εβδομάδα έβγαλαν ανακοίνωση ότι διαφώνησαν. 
Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι ο κύριος Ζειμπέκ - ίσως να έχει και μαντικές ικανότητες - γιατί σε εφημερίδα της Ξάνθης στις  14/6/2016 λέει ότι το διδασκαλείο του ΔΠΘ ψηφίστηκε, αλλά δεν θα λειτουργήσει".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »