*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Μαρτίου

Πολιτικό Καφενείο Στην Εμπορική Έκθεση και ο Μιχάλης Αμοιρίδης...

25 Μαρτίου
Την Πέμπτη επισκέφθηκε την Εμπορική έκθεση του ΕΒΕ Ξάνθης ο Μιχάλης Αμοιρίδης
…….
Φαντάζεστε Πρωθυπουργό ή Υπουργό Δικαιοσύνης τον Ζαγναφέρη; Δεν θα προλάβαιναν να μπαίνουν φυλακή οι δημοσιογράφοι…
-Και δεν εννοώ μόνο τους Αυτιάδες ή τους Βερύκιους και Παπαδάκηδες…
Είδατε όμως; «Πονηρός» ο Σαρακατσάνος… Για τους Βαξεβάνηδες ή τους Κουρήδες ή τους Χατζηνικολάου που είναι παντός καιρού αναλυτής και παρουσιαστής, λέξη δεν είπε…
-Λέτε να φοβάται κανένα… «documento»;
 (Ο Πάνος Παπαδόπουλος στη στήλη «Δεν είναι όλα… μαύρα» του «Μ»)
-Μπα… Ο Ζαγναφέρης κινείται πάντα στα πλαίσια της… νομιμότητας!
……………..
Η πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου πάνω στην οποία επένδυσαν πολλοί «άσπονδοι» φίλοι του Αλέκου Κοντού και της Ν.Δ. αποδείχθηκε επτά (7) έτη αργότερα «φούσκα», καθώς το Δικαστήριο δικαίωσε πλήρως τον τέως Υπουργό, και όλους τους κατηγορουμένους. Τελικώς το ψέμα, οι συκοφαντίες και η λάσπη πάντοτε επιστρέφουν στον ψεύτη, στον συκοφάντη και στον λασπολόγο.
(Ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ν Ξάνθης Γιώργος Ιγνατιάδης)
-Καλά τα λές Πρόεδρε, αλλά μην είσαι τόσο σίγουρος ότι πάντα συμβαίνει αυτό…
Σεμνά &Ταπεινά
*Το «μένος» του Σωκράτη Ξυνίδη για τον Κώστα Καραμανλή μετά την αθωωτική απόφαση για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, είναι ιδιαίτερα έκδηλο στο fb, ωστόσο η απορία μου είναι άλλη…
-Αυτό το μένος οφείλεται στον Καραμανλή σαν… Καραμανλή, ή επειδή τυγχάνει στενός συνεργάτης και φίλος του ο Αλέξανδρος Κοντός;…
……
*«O Καραμανλής είναι ο πασίγνωστος αφανής εταίρος της Διακυβέρνησης Περιορισμένης Ευθύνης με τον διακριτικό τίτλο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», σχολίασε για παράδειγμα χθες ο Σωκράτης Ξυνίδης χθες στο fb.
-Οπότε να περιμένουμε λίαν συντόμως ανασχηματισμό και υπουργό τον Αλέκο;
(σ.σ. Η ελπίδα (μας) άλλωστε πεθαίνει πάντα… τελευταία…).
……
*Εργαζόμενος του Απόστολου Αγκόρσα στο πρατήριο έλεγε χθες σε όλους τους πελάτες που σταματούσαν στο βενζινάδικο ότι… θ’ ανοίξουν την άλλη βδομάδα!
-Τώρα τι γύρευε ο ίδιος εκεί με την πόρτα μάλιστα του γραφείου ανοιχτή; Μπορεί να… κλαδεύει τα δέντρα ή να ποτίζει το πράσινο! Ποιος ξέρει…
*Το ωραίο είναι ότι και την περασμένη εβδομάδα ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, τα ίδια έλεγε στους διερχόμενους…
-Θ’ ανοίξουμε την ερχόμενη εβδομάδα..! Κάθε βδομάδα την ερχόμενη και ήδη φάγαμε τον Μάρτιο και μπαίνουμε σε λίγο στον Απρίλη…

Ελένη Κίτσου: Δεν παραδίδουμε την πατρίδα μας…!
Με τη φράση, «Δεν παραδίδουμε την πατρίδα μας», η Ελένη Κίτσου σχολίασε ως εξής την πορεία των «Ελλήνων Συνέλευσης» χθες  στη Ξάνθη, ως εξής:
"ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ....."
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ-ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....
ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ.....ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ...»
«Χείρα βοηθείας» από το Τουρκικό ΥΠΕΞ προς την Ελλάδα
για την αποκατάσταση του Τζαμιού Βαγιαζήτ
Στην άλλη όχθη Αιγαίου, η φωτιά στο Τζαμί Βαγιαζήτ πέρασε από το μικροσκόπιο του υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας το οποίο μάλιστα με γραπτή του ανακοίνωση έτεινε χείρα βοηθείας προς την Ελλάδα για την αποκατάστασή του.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Άγκυρα το τέμενος Βαγιαζήτ χαρακτηρίζεται ως απόδειξη της «κοινής κληρονομιάς των δύο χωρών» και δηλώνεται η προθυμία της τουρκικής πλευρά να ενισχύσει την Ελλάδα «με όλα τα μέσα» για την αποκατάσταση του τεμένους. Υπενθυμίζει δε, η Άγκυρα πως «Η κοινή αποφασιστικότητά μας να διατηρήσουμε από κοινού την πολιτιστική κληρονομιά στην Τουρκία και την Ελλάδα επίσης αντικατοπτρίζεται στα έγγραφα που υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (HLCC) ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα».
Το ερώτημα βέβαια που ανακύπτει από την ανακοίνωση είναι το γιατί η Τουρκία «χρεώνει» υποχρεώσεις στην Ελλάδα, τις οποίες η ίδια δεν αναλαμβάνει, εν τούτοις ακόμη δεν έχει δοθεί μία πειστική απάντηση για την επίσκεψη του Τούρκου Πρόξενου της Κομοτηνής κ. Ακιντζί στο Διδυμότειχο όπου κατά πολλούς υπερέβη τα εσκαμμένα ζητώντας πληροφορίες τις οποίες δεν νομιμοποιείται εκ του θεσμικού του ρόλου να ζητά.
Όπως και να έχει πάντως η φωτιά στο τέμενος Βαγιαζήτ αποτελεί μία μεγάλης κλίμακας πολιτιστική καταστροφή και αυτό που προέχει είναι τα έργα και όχι τα λόγια. Επαφίεται δε, στην ευχέρεια των αρχών ένθεν και ένθεν, αυτή η καταστροφή να παραμείνει πολιτιστική και να διαχειριστεί ως τέτοια ή να μετατραπεί σε πολιτική με όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτή η τυχόν «μετάλλαξη».
Πηγή: «xronos.gr»

Ένταση σημειώθηκε στα βουλγαροτουρκικά σύνορα,
στην μεθοριακή διάβαση του Καπεταν Αντρέεβο
Στο ανώτατο επίπεδο, αυτό των προέδρων της Δημοκρατίας, μεταφέρθηκε η ένταση στις σχέσεις Σόφιας- Άγκυρας παραμονές των βουλευτικών εκλογών στην Βουλγαρία.
Ο κ. Ταγίπ Ερντογαν σε δηλώσεις του κατηγόρησε την Βουλγαρία ότι ασκεί «απαράδεκτες πιέσεις» στους τουρκικής καταγωγής πολίτες ώστε να μην ψηφίσουν το κόμμα της προτίμησής τους στις εκλογές της Κυριακής.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Βούλγαρου ομολόγου του κ. Ράντεφ ο οποίος προσερχόμενος στην δεξίωση της πρεσβείας της Ελλάδας στη Σόφια, για την 25η Μαρτίου, αφού τόνισε ότι «βρίσκομαι εδώ για να δείξω τον σεβασμό μου στην γείτονα, εταίρο και φίλη μας Ελλάδα, την πατρίδα της δημοκρατίας» απάντησε με μια αιχμηρή δήλωση στα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Ερντογάν. Όπως είπε: «Η Βουλγαρία δεν δίνει, αλλά και δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας. Ιδιαίτερα από χώρες που δεν τηρούν την κυριαρχία του νόμου…Η Βουλγαρία είναι ευρωπαϊκή χώρα, η οποία ακολουθεί την εθνική νομοθεσία και όχι τα ξένα συναισθήματα».

Εν τω μεταξύ ένταση σημειώθηκε στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, στην μεθοριακή διάβαση του Καπεταν Αντρέεβο, όταν πολίτες επιχείρησαν να εμποδίσουν την διέλευση λεωφορείων που μετέφεραν Βούλγαρους τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην Τουρκία και ταξίδευαν προς την Βουλγαρία προκειμένου να ασκήσουν την Κυριακή, το εκλογικό τους δικαίωμα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »