*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Μαρτίου

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ το 4ο Φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων 2017» και χορηγία 25.000 ευρώ!

21 Μαρτίου
Συνέντευξη τύπου για το 4ο Φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων 2017» έδωσαν στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο Ξάνθης ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης, ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Τζάτζας Γεώργιος και ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Παναγιώτης Κουτάκης με θέμα «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων 2017». Στην συνέντευξη ήταν παρόντες και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού σχολείου με επικεφαλής την Φωκίωνος Ελένη.
22 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
*Για πρώτη φορά θα ακουστεί απο τα Μουσικά σχολεία και Όπερα και θα συμμετάσχει μουσικό σχολείο απο το Βόλο. 
22 Μουσικά σχολεία από όλη την Ελλάδα για πρώτη φορά μάλιστα και από το Βόλο, την Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ρουμανία συμμετέχουν στο Μουσικό Φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων 2017» που διοργανώνεται στη Ξάνθη 27-29 Απριλίου.
Μάλιστα για πρώτη φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει και Όπερα από τα Μουσικά σχολεία.
«Μήπως μετά την καριόκα ήρθε η ώρα αυτό το μεγάλο μουσικό γεγονός να μπει στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη υπαίθρια συναυλία μαθητών μουσικών σχολείων;», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόποιυλος στη συνέντευξη τύπου, αποκαλύπτοντας ότι με εισήγησή του, συνδιοργανωτής θα είναι φέτος και η ΚΕΔΕ που θα ενισχύσει μάλιστα το 4ο Μουσικό Φεστιβάλ με 25.000 ευρώ.
Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα η αφίσα του Φεστιβάλ την οποία φορούσε μάλιστα κατά την συνέντευξη ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης κι είναι μια κιθάρα μονταρισμένη με το ψηλό μας το ρολόι…
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΔΕ
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με πνεύμα συλλογικότητας, συνεργασίας και σύνθεσης στηρίζει έμπρακτα το θεσμό, ΞΑΝΘΗ ΠΟΛΙΣ ΟΝΕΙΡΩΝ Μουσικών Σχολείων ως συνδιοργανωτής και χορηγός των εκδηλώσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος από 27 έως 29 Απριλίου.
Στα πλαίσια αυτά, μετά την εισήγηση του Δημάρχου Ξάνθης και την ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ, υπογράφτηκε το σύμφωνο συνεργασίας με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης.
Σε μια δύσκολη περίοδο που όλα δοκιμάζονται σε όλα τα επίπεδα, ο Δήμος μας προχωρά μπροστά και επενδύει στον Πολιτισμό, με το σκεπτικό ότι ο Πολιτισμός αποτελεί στρατηγική επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος εκφράζει την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της για τη στήριξη, αλλά πρωτίστως για την αναγνώριση ότι «όλοι οι Δήμοι αποτελούν μια αγκαλιά Πολιτισμού» στην Ξάνθη, τη γενέτειρα πόλη του Μάνου Χατζιδάκι.
Η ΚΕΔΕ και όλοι οι Δήμοι επενδύουν στον Πολιτισμό, επενδύουν στην Ξάνθη μας, ενεργά και δημιουργικά.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »