*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Ιανουαρίου

SEE THROUGH Υποψήφια για το Εθνικό Συμβούλιιο των ΑΝΕΛ

10 Ιανουαρίου
 ΑΚΟΥΣΟΝ!

ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Κι εκεί που κάποιοι από την Ξάνθη διαμαρτύρονταν γιατί ο Ζαγναφέρης χθες τα σχολεία, να κι ο Πρύτανης…ακόμη πιο υπέρ του κλεισίματος!
……
*Αναστέλλεται λοιπόν το εκπαιδευτικό έργο στο σύνολο των δομών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, λόγω των καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με απόφαση του Πρύτανη κ. Αθανασίου Καραμπίνη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα μαθήματα αναβάλλονται έως και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ενώ τα Τμήματα του ΔΠΘ θα φροντίσουν για την αναπλήρωση του διδακτικού έργου.
-Άντε, στην υγειά της κακοκαιρίας!
……
*Έγραψε σε ανάρτησή του χθες ο ηλεκτρολόγος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης Βαγγέλης Παρασχίδης:
«Σήμερα είδα κάτι που δεν μπορώ να συνέλθω…Μια μοτοσικλέτα, μπαμπάς και γιος στα 11, καρφώθηκαν σε τοίχο, το κράνος και των δυο ήταν των 30 ευρώ και των 15 ευρώ, τα ανάποδα καθίκια που λέμε, ο πατέρας έσπασε το χέρι του και άνοιξε το κεφάλι του και δεν είχε την αίσθηση του μη κάνετε τσιγκουνιές, πάρτε κράνος με αυτά τα χαρακτηριστικά κωδικοποιημένα και πιστοποιημένα και πολλά άλλα…».
-Μήπως ο Βαγγέλης –φίλοι οδηγοί και ιδίως εσείς που μεταφέρεται στα δίκυκλα και τα παιδάκια σας-έχει δίκαιο και πρέπει να προστατέψετε περισσότερο τους εαυτού σας;
……
*Αποκλειστικό. Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ των ΑΝΕΛ θα εκλεγεί στις 15 Ιανουαρίου στην Αθήνα με την Χρύσα Ούτση μάλιστα να έχει ήδη κλείσει μια σημαντική θέση σε αυτό!
-Χρύσα να ευχηθώ από τώρα και… σ’ανώτερα;!!!
………..
Για το καλό του νέου χρόνου, γονείς και προπονητικό team του παιδικού του Λεύκιππου, τίμησαν δεόντως κρασί, τσίπουρο και  εδέσματα, το βράδυ της Πέμπτης, μετά την απογευματινή προπόνηση.
-Ψυχή της παρέας φυσικά  ο Πρόεδρος της ομάδας Ματθαίος Σαββίδης. Σύνθημα της βραδιάς: Zoύμε και απολαμβάνουμε κάθε στιγμή.
(σ.σ. Η φωτογραφία από το «τσιμπούσι» του Λεύκιππου μιλάει μόνη της…)
…..
Επίθεση της ΑΥΓΗΣ στον Χρυσόγονο -Του ζητά να παραιτηθεί
Συνέχεια στην κόντρα Χρυσόγονου-Μαξίμου δίνει η ΑΥΓΗ με άρθρο του Θανάση Καρτερού, εκ των συνομιλητών του Αλέξη Τσίπρα.
"Δεν μ αρέσετε λοιπόν κ. Χρυσόγονε. Δεν μ΄αρέσει ο τρόπος που στέκεστε, ο τρόπος που μιλάτε, ο τρόπος που διασύρετε δημοσίως ανθρώπους-και δεν εννοώ τον Τσίπρα" αναφέρει ο αρθρογράφος.
Και συνεχίζει: " Δεν μ αρέσει και ο τόπος-ο Σκάι στον οποίο συχνάζετε και από τον οποίο κρίνετε και επικρίνετε κτλ."
Στο τέλος του άρθρο μάλιστα του ζητά εμμέσως πλην σαφώς να παραιτηθεί.
"Δυστυχώς όμως εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να διορθώσουμε το λάθος που κάναμε στις ευρωεκλογές. Εσείς αντίθετα αν είστε σε λάθος κόμμα, με λάθος πρωθυπουργό, λάθος ανθρώπους στο Μαξίμου... διορθώστε τα όλα με μια κίνηση. Την οποία ξέρετε" καταλήγει το άρθρο της ΑΥΓΗΣ.
………..
ΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΜΘ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ELISSO
H Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 14 Ιανουαρίου 2017, ώρα 18:15 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Elisso παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Λυγερού.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα τιμηθεί με το Προσκοπικό Μετάλλιο «Εξαίρετων Πράξεων» το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης για τα 70 χρόνια προσφοράς του, από την επανίδρυση του, το 1946.
Ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων
Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης
Σωτήριος Δ. Στόικος
…………
ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΒΡΟΥ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ
Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 αρχίζει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο site: www.asep.gr για πρόσληψη άλλων 18 μόνιμων υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου. Η προθεσμία λήγει 31 Ιανουαρίου 2017. Προκηρύχθηκαν 18 θέσεις εργασίας (14 για το Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης, 3 για το Γ.Ν.Διδυμοτείχου και 1 για το Κ.Υ. Σαμοθράκης). Η νέα αυτή προκήρυξη προστίθεται στους 40 υπαλλήλους που έχουν ήδη προσληφθεί το τελευταίο 6μηνο και στους 71 που αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία εντός του Φεβρουαρίου. Με αυτές τις προσλήψεις καλύπτεται σημαντικό μέρος των ελλείψεων σε προσωπικό των 2 νοσοκομείων. Συγκεκριμένα ζητούνται:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΠΕ ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (1 θέση) ΠΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ (1 θέση) ΤΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (2 θέσεις) ΤΕ ΜΑΙΩΝ (2 θέσεις) ΤΕ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ (3 θέσεις) ΤΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (1 θέση) ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (1 θέση) ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ (2 θέσεις) ΥΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ (1 θέση)
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (1 θέση) ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ (1 θέση) ΥΕ ΒΟΗΘΩΝ ΘΑΛΑΜΟΥ (1 θέση)
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΤΕ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ (1 θέση)
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
……………
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
Σε μία δύσκολη εποχή πολλαπλών κρίσεων και αμφισβήτησης των παραδοσιακών μας αξιών, πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η κοινωνία μας, η ανάδειξη των καλλίτερων και ο ηθικός έπαινος της προσπάθειας και της ευγενούς άμιλλας των μαθητών και μαθητριών που προοδεύουν είναι  επιτακτική ανάγκη.
Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, πιστός στις παρακαταθήκες των προγόνων μας που έδειχναν αγάπη και σεβασμό στα γράμματα και είχαν σε προτεραιότητα την παιδεία των παιδιών τους, θα επαινέσει  και φέτος τον κόπο και τον μόχθο των αρίστων που με τις προσπάθειες και το ήθος πρέπει να αποτελούν αγωνιστικά πρότυπα μιας κοινωνίας που βιώνει σε δύσκολες συνθήκες.
 Η απονομή των επαίνων θα πραγματοποιηθεί στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιττας μας στις 22 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 13:00.
Καλούνται  τα παιδιά των μελών του Συλλόγου μας που:
-  αρίστευσαν στην σχολική περίοδο 2015-2016 σε Γυμνάσιο και Λύκειο με βαθμό 18 και άνω
- πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ του 2016,
να προσκομίσουν φωτοαντίγραφο των απολυτηρίων τους ή βεβαίωση επιτυχίας των σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ, στα γραφεία του Συλλόγου, πάροδος Θερμοπυλών 8, κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 6945 104018  η  25410-78811 μέχρι την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας
Ρωμανίδης Θεόδωρος             Χαραλαμπίδης Γεώργιο 
………….
Έκκληση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία Αλιάκμονα για το κυνήγι των πουλιών στο Δέλτα Αξιού!
Έκκληση προς τους κυνηγούς για σεβασμό των διατάξεων που αφορούν τη θήρα στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Αξιού απευθύνει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία - Αλιάκμονα, καθώς οι ευαίσθητοι πληθυσμοί ορνιθοπανίδας που φιλοξενεί το διάστημα αυτό η περιοχή βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας και της έντονης κακοκαιρίας.
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες καθιστούν ευάλωτα τα πουλιά, τα οποία καθημερινά δίνουν έναν αγώνα επιβίωσης για να βρουν τροφή και να προφυλαχθούν από το κρύο. Στο πλαίσιο αυτό, το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης προχώρησε σε καθολική απαγόρευση του κυνηγιού στην περιοχή λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Την ίδια στιγμή, τόσο οι καταγραφές του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, όσο και οι καταγγελίες πολιτών της περιοχής, καταδεικνύουν αύξηση των περιστατικών λαθροθηρίας εντός της προστατευόμενης περιοχής για την χειμερινή περίοδο 2016-2017 και μάλιστα, πολλά από τα περιστατικά αυτά αφορούν είδη που η θήρευσή τους απαγορεύεται.
«Καλούμε τους επίδοξους κυνηγούς να παύσουν αυτή τους τη δραστηριότητα, προκειμένου να συνδράμουν στη διατήρηση των ευαίσθητων πληθυσμών ειδών ορνιθοπανίδας που διαχειμωνιάζουν περιοχή και παράλληλα στη διασφάλιση της οικοτουριστικής αξίας του τόπου μας», αναφέρει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, Θεμιστοκλής Κουιμτζής.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »