*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Ιανουαρίου

Kλειστά τα σχολεία στην Ροδόπη και στον Έβρο.

08 Ιανουαρίου
Κλειστά σε όλη τη Ροδόπη θα παραμείνουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ύστερα από απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκου Τσαλικίδη.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε εξαιτίας της δυσκολίας μετακίνησης των μαθητών ορεινών και ημιορεινών περιοχών λόγω του παγετού και μετά από τη διαπίστωση ότι πολλοί σωλήνες του δικτύου ύδρευσης είναι σπασμένοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζεσταθούν εύκολα οι σχολικές αίθουσες πολλών σχολικών μονάδων στους τέσσερις δήμους της Ροδόπης.
Από την Τρίτη, 10-01-2017, τις αποφάσεις για τη λειτουργία ή μη των σχολείων και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, θα τις λαμβάνει ο οικείος δήμος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης.

Κλειστά  την Δευτέρα τα σχολεία και σε όλο τον Εβρο

Κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Εβρου.
Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών (κακοκαιρία, παγετός και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες) που επικρατούν από το απόγευμα της Πέμπτης σε όλο το Νομό, ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα μαθήματα.
Στη σχετική απόφαση αναφέρεται πως από την Τρίτη, τη μέριμνα επί του θέματος, έχει ο κατά περίπτωση αρμόδιος Δήμος, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010.
Σημειώνεται πως παρά την έντονη χιονόπτωση και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τα συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας εξακολουθούν να διατηρούν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, επαρχιακό και εθνικό, σε όλο το μήκος του Νομού στον οποίο ωστόσο οι μετακινήσεις συνίσταται να γίνονται με τη δέουσα προσοχή και με τους οδηγούς να φέρουν στα οχήματά τους τον απαραίτητο για την ασφάλειά τους εξοπλισμό.
Ανοιχτά τα σχολεία στο Νόμο Ξάνθης, ακόμη και στην Ορεινή  περιοχή. 

Απο την άλλη κανονικά ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία στο Νομό Ξάνθης την Δευτέρα 9/1/2017 σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη που θεωρεί οτι οι καιρικές συνθήκες παρά τον παγετό και το κρύο, δεν συνηγορούν στο να μην γίνουν κανονικά τα μαθήματα.
Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης τα σχολεία τόσο στην περιοχή του Δήμου Μύκης, όσο και στην περιοχή της Σταυρούπολης. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »