11 Ιανουαρίου

Ξεσηκώθηκαν δημοσιογράφοι και κόμματα για την σύλληψη των Κουρτάκη-Τζένου! Ζητούν να αρθεί η ασυλία του Καμμένου!

11 Ιανουαρίου
*Χούντα είναι θα περάσει! Κρατηθήκαμε στη ΓΑΔΑ για το “εγκληματικό αδίκημα” της συκοφαντικής δυσφήμησης, επειδή ενοχλήσαμε τον Καμμένο και την Κυβέρνηση για τις χειμερινές τους  διακοπές σε πολυτελή θέρετρα αναφέρουν οι δυο δημοσιογράφοι. 
Υπό κράτηση παραμένουν μέχρι το μεσημέρι οι δύο υπεύθυνοι του ομίλου των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος, μετά την παραπομπή τους σε δίκη ενώπιον του αυτοφώρου μονομελούς από τον εισαγγελέα.
Σε βάρος των δύο ασκείται ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση και μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Για “χούντα” μιλούν οι Κουρτάκης και Τζένος
Λίγες ώρες μετά την σύλληψή τους και την αυτόφωρη διαδικασία έπειτα από την μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, οι κ.κ. Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος, δίνουν την δική τους απάντηση μετά τις εξελίξεις.
Στην ανάρτησή τους κάνουν λόγο για μια διαδικασία που παραπέμπει στην «Χούντα», ενώ υπογραμμίζουν ότι «δεν φοβόμαστε και δεν εκβιαζόμαστε.
Αναλυτικά η ανάρτηση των δύο δημοσιογράφων Κουρτάκη-Τζένου αναφέρει:
“Καλημέρα σε όλους τους φίλους.
Η αριστερή χούντα έδειξε το χειρότερο πρόσωπο της. Η σκευωρία που επιχειρήθηκε να στηθεί εναντίον μας για εκβίαση κατέπεσε με συνοπτικές διαδικασίες. Η πρωτοφανής επιχείρηση με 25 αστυνομικούς στα γραφεία μιας μεγάλης κυκλοφορίας πανελλαδικής εφημερίδας είχε στόχο την τρομοκράτηση μας και των εργαζομένων του Ομίλου, επειδή ασκούμε κριτική στους κυβερνώντες. Δεν φοβόμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Κρατηθήκαμε στη ΓΑΔΑ για το “εγκληματικό αδίκημα” της συκοφαντικής δυσφήμησης, επειδή ενοχλήσαμε την κυβέρνηση από τις χειμερινές της διακοπές σε πολυτελή θέρετρα. Ευχαριστούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, την ΕΣΗΕΑ, αλλά και τους χιλιάδες φίλους για τη στήριξη τους. Ευχαριστούμε ακόμα και όσους έμμισθους κονδυλοφόρους επέλεξαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια για να μας συκοφαντήσουν. Άξιος ο μισθός τους.
Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη- και μόνο- ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι τιμή μας που μας διώκει ο Καμμένος. Περιμένουμε να ζητήσει την άρση της ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή. Χούντα είναι, θα περάσει..”
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ
«Το θέμα της σύλληψης των δημοσιογράφων Κουρτάκη και Τζένου γίνεται πλέον πολιτικό καθώς ο κ. Καμμένος συμμετέχει σε μια Κυβέρνηση. Ας αναλογιστούν άπαντες τις ευθύνες που έχουν στην ελευθεροτυπία. Δεν μπορεί αλα καρτ τα ΜΜΕ να μας αρέσουν ή όχι», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος.
Τόνισε πως τα ΜΜΕ έχουν στοχοποιήθει και είναι διαφορετικό να υπάρχει αντιπαράθεση και αυτή να μένει σε δηλώσεις και άλλο να εισβάλουν αστυνομικοί στα δημοσιογραφικά γραφεία και στα ΜΜΕ, αυτή την πρακτική την έχει ακολουθήσει και στο παρελθόν ο κ. Καμμένος ο οποίος θέλει να λύνει έτσι τις διαφορές του.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
“Δέκα αστυνομικοί με πολιτικά, μετά από μήνυση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των «ΑΝΕΛ» Πάνου Καμμένου, συνέλαβαν στο γραφείο του στα «Παραπολιτικά» και οδήγησαν στη ΓΑΔΑ τον Διευθυντή του Ομίλου Παναγιώτη Τζένο.
Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αφορούσε και τον Εκδότη των εφημερίδων του Ομίλου κ. Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος προσήλθε αργότερα αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το κλίμα, που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι.”
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οι συλλήψεις δημοσιογράφων από μια Κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία εγείρει σοβαρά ερωτήματα.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης.
Η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη που είναι εκείνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στα Παραπολιτικα
“Με αφορμή την πρωτοφανή και πραξικοπηματική πρακτική που ακολουθήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του εκδότη των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη, και του διευθυντή του Ομίλου, Παναγιώτη Τζένου, μετά από μήνυση που κατέθεσε για δημοσίευμά μας, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη χειραγώγηση του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας που επιχειρείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.
Και αυτό γιατί δεν νοείται σε μια δημοκρατική χώρα ο δημοσιογράφος να απειλείται ή να φοβάται πριν ακόμα πιάσει την «πένα» στα χέρια του. Υποχρέωσή μας είναι η ενημέρωση των πολιτών, με οποιοδήποτε τίμημα, και όχι να γίνουμε αρεστοί στους εκάστοτε κυβερνώντες.
Ως επαγγελματίες και ως μέλη της ΕΣΗΕΑ, ξεκαθαρίζουμε πως δεν εκφοβιζόμαστε από τέτοιου είδους ενέργειες και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε δυναμικά να υπηρετούμε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας για την αλήθεια.
Δηλώνουμε επίσης την αμέριστη συμπαράστασή μας στον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως ενώπιον των Αρχών, και στον διευθυντή του Ομίλου, Παναγιώτη Τζένο, που συνελήφθη στα γραφεία της εφημερίδας. Δύο ιδιαίτερα μαχητικούς δημοσιογράφους, η αιχμηρή και αποκαλυπτική «πένα» και ο λόγος των οποίων φαίνεται τελικά ότι έχει ενοχλήσει πολλούς.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »