*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Δεκεμβρίου

ΦΟΒΕΡΟ ΘΕΑΜΑ Καλικάντζαροι, Αϊ Βασίληδες και… Τάρανδοι στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου την Πέμπτη 8/12 στη κ. πλατεία της Ξάνθης!

05 Δεκεμβρίου

«Ένα Δένδρο… Χίλιες Ευχές!» ονομάζει την εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου ο Δήμος Ξάνθης.
Όπως αναφέρεται από το Δήμο, ο Δήμαρχος θα δώσει το έναυσμα και καλείται το κοινό της πόλης να συμμετάσχει στη φωταγώγηση του «δέντρου της Ελπίδας» παρέα με τα ξωτικά, τον Άη Βασίλη και πολλές εκπλήξεις!
Όπως λένε οι πληροφορίες, θα  πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό θέαμα που δεν ξανάγινε στη Ξάνθη, σε συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και τον Ποδηλατικό σύλλογο Πήγασσος.
Μια μάχη του κακού (50 καλικάντζαροι εμποδίζουν το άναμμα του δέντρου) με το καλό (50 ξωτικά προσπαθούν ν’ ανάψουν το δέντρο). Συμμετέχουν μικροί χορευτές του συγκροτήματος του Ιδρύματος και Δραμινούς  χορευτές.
Το καλό φυσικά νικάει και οι τάρανδοι - ποδηλάτες του Πήγασου (ο Πρόεδρος Αφεντούλης Τσακιρίδης και ο Μιχάλης Σπανίδης), συνοδεύουν τον Δήμαρχο Ξάνθης και τον Αϊ Βασίλη (Δημήτρης Πετρόπουλος) και ανάβουν το δέντρο.
Θα ακολουθήσει συναυλία με τους REC και τον Βαγγέλη Κακουριώτη.
Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου – Ώρα: 18:00 – Κεντρική Πλατεία Ξάνθης
Ημερομηνία: 8 Δεκεμβρίου 2016
Ιδού τι αναφέρει και το ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ:
«Το Παιδικό Χορευτικό Εργαστήρι του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και η υπεύθυνη χοροδιδάσκαλος Ζωή Χατζηευαγγέλου, σας φέρνουν πιο κοντά στο πνεύμα των γιορτών με ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι όπου ο χορός και η μελωδία θα έχουν τον πρώτο λόγο.
Η καλή νεράιδα των Ευχών συνειδητοποιεί πως τα παιδιά έχουν χάσει την πίστη και την αγάπη τους για τα Χριστούγεννα και αποφασίζει να κατέβει στη πόλη για να τους δώσει, το πνεύμα των Χριστουγέννων. Οι Καλικάντζαροι όμως καραδοκούν και είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν βουλωμένα τ’ αυτιά των παιδιών και με τα κόλπα τους να διώξουν την νεράιδα. Το κόλπο τους φαίνεται να πιάνει, μέχρις ότου…   
Οργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης & Παιδικό Χορευτικό Εργαστήρι Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης & Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Πήγασος».
Πληροφορίες:
ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Αντώνης Βαρβατσούλιας
Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
12 Αποστόλων & Οδυσσ. Ανδρούτσου
τ.κ. 67100, Ξάνθη
τηλ. 25410 29282, κιν. 6977 402496
varvatsoulias@gmail.com».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »