*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Οκτωβρίου

SEE THROUGH ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΔΠΘ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ

27 Οκτωβρίου
Ξάνθη: Πατέρας και γιοι διακινούσαν ναρκωτικά!
Άκουσον!

Άκουσον!

*Έντονες οι φήμες χθες για πρόωρες εκλογές κι ότι ο Τσίπρας θα κοιτάξει να «αιφνιδιάσει» για μια ακόμη φορά… Όλα αυτά, ενώ η απόφαση του ΣτΕ που είπε ΟΧΙ στον Νόμο Παππά έφερε τα πάνω κάτω, με απίστευτες κατηγορίες κατά δικαστών και δικαιοσύνης.
……
*Στο μεταξύ μετά τις προχθεσινές εξελίξεις,  πάει πολύ πίσω ο ανασχηματισμός από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και πάει για τον Νοέμβρη! 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες ο Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να παραμείνει στη κυβέρνηση, αλλά από άλλο πόστο, πιθανότατα ως υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.
-Σημειώνω ότι και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου πρόσκειται στον Σκουρλέτη και θα του «κακοφανεί» πολύ, αν δεν είναι Υπουργός…
……
*Άλλες πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σκέφτεται την δημιουργία ενός υπερ-υπουργείου το οποίο θα «κατευθύνει» ο Νίκος Παππάς και θα έχει ως επίκεντρο την ανάπτυξη και στο οποίο θα ενταχθεί και ο τομέας της ενέργειας.
Στα σενάρια απομάκρυνσης από το κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι κύριοι Δρίτσας, Μπαλτάς και Αποστόλου. Ο νυν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τα έχει κάνει κατά γενική ομολογία μούσκεμα!
……
*Από το χώρο των ΑΝΕΛ, δεν αποκλείεται να υφυπουργοποιηθεί εκ νέου ο Παναγιώτης Σγουρίδης που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα και για το Συνέδριο αλλά και τον ανασχηματισμό…ενώ προς το παρόν είναι άγνωστο αν θα κατορθώσει να παραμείνει στη Κυβέρνηση ο  Τέρενς Κουικ, αφού υπάρχει υπάρχει γκρίνια τους κοινοβουλευτικούς και δεν αποκλείεται να Δημήτρης Καμμένος να πάρει Υπουργείο.
……
*Σημειώνω ότι ο Υφυπουργός Επκρατείας Τέρενς Κουικ θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της Ξάνθης για την 28η Οκτωβρίου. Άρα… κομμάτι δύσκολο να δούμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην εξέδρα.
………..

ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΔΠΘ: Ασκήθηκε ποινική δίωξη για την τέλεση κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του καθηγητή Βασίλειου Τσαουσίδη!
ΜΕ ψήφισμα το οποίο έστειλε στα ΜΜΕ η Σύγκλητος του ΔΠΘ, αναφέρει τα παρακάτω σχετικά με τις επιστολές του καθηγητή Βασίλη Τσαουσίδη εναντίον του Πρύτανη κ.Καραμπίνη και της Συγκλήτου:
Η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στη σημερινή συνεδρίαση της 27ης Οκτωβρίου 2016 ενημερώθηκε για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κ. Βασίλειου Τσαουσίδη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης για την τέλεση ιδιαίτερης βαρύτητας ποινικών αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα με μεγάλο οικονομικό αντικείμενο.
Μετά από αυτή τη δυσμενή για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εξέλιξη, επιβεβαιώνεται η ορθότητα των ενεργειών της Διοίκησης του Ιδρύματος προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα και να προστατευτεί το Πανεπιστήμιο.
Παράλληλα, αποδεικνύονται ψευδείς οι καταγγελίες και οι σχετικές αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατά την προηγούμενη χρονική περίοδο, μέσω των οποίων αποδίδονται στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου και στον Πρύτανη προσωπικά δήθεν παράτυπες, παράνομες και αντιακαδημαϊκές ενέργειες.
Τέλος, η Σύγκλητος διαβεβαιώνει το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας ότι με το ίδιο υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης θα συνεχίσει να δρα στο πλαίσιο της νομιμότητας ώστε να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση η περιουσία και το κύρος του Ιδρύματος. 
Από τη Σύγκλητο του Δημοκριτείου  

Συνελήφθη 27χρονος Βούλγαρος στη Νυμφαία με πλαστό δίπλωμα οδήγησης!
Συνελήφθη την Τρίτη 25-10-2016 το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβη στο σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα, όπου κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς, μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των ελληνικών αρχών, η οποία και κατασχέθηκε.
…………..
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/10 (19:00) ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, συνεδριάζει το Επιμελητήριο Ξάνθης με τα παρακάτω 5 θέματα:
1. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΡ. 5/2016 & 6/2016
2. ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΠΔΔ «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ»
3. ΕΓΚΡΙΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015
4. ΤΟ ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΜμΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ (ΕΒΕ) ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
5. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκληθεί εκ νέου εντός της νόμιμης προθεσμίας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
…………
Προσοχή! Χάνετε τις 100 δόσεις εάν....
Τον κίνδυνο να χάσουν τη διευκόλυνση των 100 δόσεων διατρέχουν όσοι φορολογούμενοι καθυστερήσουν να ρυθμίσουν νέες φορολογικές οφειλές ή τις εξοφλούν εκτός της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος.
Βάσει της νομοθεσίας, για να παραμείνει στο καθεστώς ρύθμισης ένας πολίτης, θα πρέπει να ρυθμίσει κάθε νέα φορολογική οφειλή με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων πριν αυτή καταστεί ληξιπρόθεσμη.
Επίσης, σε περίπτωση που καταστεί ληξιπρόθεσμη, οφείλει να την αποπληρώσει πλήρως εντός 15 ημερών από την προθεσμία που είχε οριστεί για την πληρωμή της.
Σύμφωνα με την capital.gr, πολλοί φορολογούμενοι θεωρούν ότι αν εντός 15 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής της νέας φορολογικής οφειλής προχωρήσουν στη ρύθμισή της, τότε παραμένουν και στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Αυτό, όμως, δεν ισχύει και έτσι αποβάλλονται από τις 100 δόσεις.
………….
XΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΔΡΑΜΑΣ: Πάρτε πίσω την εγκύκλιο για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών
Την άρση της εγκυκλίου της κυβέρνησης της Ν.Δ., με την οποία ορίζεται πώς θα δίνεται απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, ζητούν εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο Χρήστος Καραγιαννίδης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας.
Με ερώτησή τους, οι βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Παιδείας να δοθεί παράταση στην αίτηση για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών πέραν της 20ης Σεπτεμβρίου που οριζόταν με την εγκύκλιο, αλλά και συνολική απόσυρση της εγκυκλίου με την οποία, όπως σημειώνουν, «εισάγεται η ομολογία πίστης ανηλίκου και εμμέσως και των γονέων του, μια διαδικασία που αντίκειται στο Ελληνικό Σύνταγμα».
Οι βουλευτές προσθέτουν ότι η εγκύκλιος «καθιερώνει διακρίσεις ανάμεσα στον σχολικό πληθυσμό, διακρίσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ρατσιστικές εκδηλώσεις ή /και περιθωριοποίηση όσων επιλέγουν να μην παρακολουθήσουν ένα ομολογιακό μάθημα, όπως είναι μέχρι τώρα το μάθημα των θρησκευτικών».
Οι βουλευτές ζητούν να αρθεί η αντισυνταγματική εγκύκλιος και στο μεταξύ να δοθεί παράταση στην αίτηση για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών πέραν της 20ης Σεπτεμβρίου.
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:
Χρήστος Καραγιαννίδης, Aννέτα Καββαδία, Ευαγγελία Καρακώστα, Γιώργος Κυρίτσης, Γιώργος Πάλλης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Μπέττυ Σκούφα, Κώστας Σπαρτινός, Ελένη Σταματάκη.
……………….
Ταμείο Παρακαταθηκών &Δανείων: Χρηματοδότηση 51 δήμων για προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
Σε εκδήλωση για τη σύσταση καταπιστευτικού λογαριασμού μεταξύ του Ταμείου και των δικαιούχων Ο.Τ.Α του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 12:00, στην Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, ο πρόεδρος του Ταμείου, Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Τάνιας Αντωνοπούλου, θα υπογράψει σύμβαση με τους εκπροσώπους των 24 από τους 51 Δήμους - θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας για τη δημιουργία καταπιστευτικού λογαριασμού. Μέσω αυτού θα επιχορηγούνται οι ΟΤΑ για την εκτέλεση των έργων που θα υλοποιήσουν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.
Θα ακολουθήσει την Τετάρτη στις 2 Νοεμβρίου η υπογραφή αντίστοιχης σύμβασης του  Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων με τους εκπροσώπους από τους υπόλοιπους  27 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.
Σε δηλώσεις της σχετικά με το θέμα η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε: «Η σύσταση αυτού του ειδικού λογαριασμού δίνει τη δυνατότητα σε Δήμους με υψηλή μακροχρόνια ανεργία αλλά και πενιχρούς πόρους να υλοποιήσουν έργα, με αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.  Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σχεδιάστηκε  με επίκεντρο τον άνεργο και τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.  Τα νέα προγράμματα δεν εξασφαλίζουν μόνο στους ανέργους 8μηνη εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά για πρώτη φορά δίνουν τη δυνατότητα στον άνεργο να βελτιώσει το βιογραφικό του, στην προσπάθεια επανένταξής του στην αγορά εργασίας».
…………….
Ραχήλ Μακρή: Οι Βουλευτές της Καβάλας βοήθησαν στο ξεπούλημα της Εγνατία Οδού
Δήλωση της πρώην Βουλευτή Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας σχετικά με την κατασκευή του οδικού άξονα Ε61.
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε μια άνευ προηγουμένου εξαπάτηση των πολιτών μεθόδευσε την καθυστέρηση ολοκλήρωσης ξεπουλήματος της Εγνατίας οδού, προκειμένου να λάβει την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας της κατασκευής του οδικού άξονα Ε61.
Υπενθυμίζουμε στους πολίτες του Ν. Καβάλας ότι στις 10 Ιουλίου 2015 μεταξύ άλλων οι Βουλευτές του Ν. Καβάλας παρείχαν εξουσιοδότηση προς τον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ως αναπληρωτή του, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Επικρατείας, την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της Εγνατίας οδού στους δανειστές, προκειμένου να συνάψουν σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για την χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους για την περίοδο 2015 – 2018. Η Εγνατία οδός βρίσκεται στην δικαιοδοσία των δανειστών για την αποπληρωμή του χρέους και την στήριξη των τραπεζών και επομένως δεν μπορεί να εγκρίνονται επεκτάσεις οδικών αξόνων με χρήματα των Ελλήνων πολιτών Συγχαρητήρια στους πολίτες εκείνους καθώς και στους συμβούλους που αρνήθηκαν να συμπράξουν στις μεθοδεύσεις μιας κυβέρνησης που προβαίνει σε πλιάτσικο της περιουσίας του λαού μας και των επόμενων γενεών, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα αλλότρια αυτών.
Η προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών αποτελεί καθήκον των εκπροσώπων τους, είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε στην νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία».


Ξάνθη: Πατέρας και γιοι διακινούσαν ναρκωτικά
Στην πόλη και σε ένα χωριό της Ξάνθης είχαν «πελατεία» ένας ηλικιωμένος και οι δυο γιοι του, που ήταν έτοιμοι να διακινήσουν δεκάδες συσκευασίες με χασίς τις οποίες είχαν κρυμμένες στο σπίτι τους και στο εξοχικό τους!
Με μια συντονισμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν έρευνες στη μόνιμη κατοικία του 68χρονου και των δυο παιδιών του ηλικίας 38 και 34 χρόνων, αλλά και στο εξοχικό που διατηρούν στην περιφέρεια του νομού. Και στα δυο, ο εκπαιδευμένος σκύλος που είχαν μαζί τους ξετρύπωσε, όχι μια ή δυο, αλλά… 68 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 259,9 γραμμαρίων!
Το χασίς κατασχέθηκε και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης και τους ασκήθηκε δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Άλλες τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 67 γραμμαρίων ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στο σπίτι ενός 50χρονου σε χωριό της Καβάλας και τον συνέλαβαν για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης σε χωριό της Ξάνθης  -Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου ημεδαπού
 Εξιχνιάσθηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, που διαπράχθηκε, την 24-10-2016 το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης. 
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 31χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.
 Αναλυτικότερα, ο 31χρονος μαζί με τον συνεργό του, εισήλθαν στην οικία 71χρονης ημεδαπής, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα χρηματική οφειλή του υιού της και ακολούθως με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, ένα βιβλιάριο καταθέσεων και διάφορα χρυσαφικά. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίσθηκε σε επαρχιακή οδό του νομού Καβάλας το όχημα διαφυγής, το οποίο είχαν εγκαταλείψει οι δράστες μετά από πρόσκρουση σε βράχο. Στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκε ένα μέρος από τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Στο πλαίσιο αστυνομικής διερεύνησης της υπόθεσης, κατασχέθηκαν επίσης το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ και διάφορα άλλα χρυσαφικά, τα οποία είχαν αφαιρέσει οι δράστες κατά τη διάπραξη της ληστείας.
Όλα τα παραπάνω χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό αποδόθηκαν στην 71χρονη, ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Σημειώνεται ότι ο 31χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και απάτες.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση και τις έρευες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
Συνελήφθη 24χρονος υπήκοος Αλγερίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 7 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη την Τετάρτη (26-10-2016) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (βόρειο κόμβο Διδυμοτείχου), από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Ιράκ.  
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 24χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει και το αδίκημα της απείθειας, καθόσον αυτός δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών.
Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας. 
Συνελήφθη 50χρονος σε χωριό της Ροδόπης με λαθραίο καπνό, κάνναβη και κυνηγετικό όπλο
Συνελήφθη την Τετάρτη (26-10-2016) το μεσημέρι, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν και κατέσχεσαν:
-1 νάιλον συσκευασία με καπνό, βάρους 667 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
-6 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 23,8 γραμμαρίων
-14 αυτοσχέδια τσιγάρα, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό
-1 κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν κατείχε την απαιτούμενη άδεια
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
42χρονος πουλούσε πλαστά DVD στη Δράμα
Συνελήφθη την Τετάρτη (26-10-2016) το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί σε συνεργασία με εκπροσώπους της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων, πραγματοποίησαν έλεγχο σε επιχείρηση, στην πόλη της Δράμας, όπου εντόπισαν τον 42χρονο προσωρινά υπεύθυνο, να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση εξακόσιους εννέα (609) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους εικόνας και ήχου (DVD), τους οποίους κατέσχεσαν.
Από τους χώρους της επιχείρησης κατασχέθηκαν επίσης ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος.
Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένας 33χρονος ημεδαπός,  ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.
Συνελήφθη 44χρονη στην Ξάνθη για ρευματοκλοπή
Συνελήφθη την Τετάρτη 26-10-2016 το απόγευμα, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης 44χρονη ημεδαπή, διότι, όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από 11-4-2013 έως 26-10-2016, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία όπου διαμένει, στην πόλη της Ξάνθης.
Σύλληψη 4 ατόμων σε χωριό της Ροδόπης για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Συνελήφθησαν την Τετάρτη 26-10-2016 το πρωί, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 27, 16, 15 ετών και ένας 14χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν μία μπαταρία από μηχάνημα έργων, προκαλώντας φθορές σε αυτό. 
29χρονος και 16χρονος αποπειράθηκαν να κλέψουν σωλήνες χαλκού από δημοτικό κτίριο στην Αλεξανδρούπολη
Συνελήφθησαν την Τετάρτη 26-10-2016 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 29 και 16 ετών, διότι, εντοπίστηκαν να επιχειρούν να αφαιρέσουν από μη λειτουργικό δημοτικό κτίριο, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, σωλήνες χαλκού.
………………..
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τον Πολιούχο τους Άγιο Δημήτριο γιόρτασαν την παραμονή (Τρίτη το βράδυ) τα Κιμμέρια

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »