*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Οκτωβρίου

Η Ξάνθη γιόρτασε τα 97 χρόνια ελεύθερης ζωής, με επισημότητα και λαμπρότητα! Απών ο Δήμαρχος

04 Οκτωβρίου
 
*Ρωτήστε τους ίδιους, είπε η Υφυπουργός όταν ρωτήθηκε για την απουσία των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης απο την φετινή 97η επέτειο Απελευθέρωση της Πόλης 
 
 
 
 
 
 
Την 97η επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης, γιόρτασε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου η Ξάνθη με πανηγυρικές εκδηλώσεις τις οποίες τίμησε με την παρουσία της και η Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ.Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, όχι όμως οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που επικαλέστηκαν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα...
Όταν η Υφυπουργός ρωτήθηκε μάλιστα για την απουσία τους, είπε με νόημα, "ρωτήστε τους ίδιους..." και έκλεισε το θέμα. 
Απών απο τις εκδηλώσεις ήταν ωστόσο και ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος που "ζει"τον δικό του "Γολγοθά", αφού βρίσκεται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και στο πλευρό της γυναίκας τους Άννυς Δημαρχοπούλου που εξακολουθεί να βρίσκεται σε καταστολή μετά την εγχείρισή της στην εντατική του Νοσοκομείου. 
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τις βραβεύσεις των 4 προσωπικοτήτων από τον Δήμο Ξάνθης, συνεχίστηκαν με κατάθεση στεφάνου και κορυφώθηκαν με την μεγάλη παρέλαση των συλλόγων και της μαθητιώσας νεολαίας.
Συγκεκριμένα τιμήθηκαν μετά από εισήγηση του Δημάρχου Ξάνθης και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με το μετάλλιο της πόλης ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Αντώνης Αντωνιάδης που χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα θερμά, ο δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης που προσφέρει κάθε χρόνο χρηματικά βραβεία σε άριστους μαθητές της ακριτικής Σταυρούπολης, ο δωρητής της Βιβλιοθήκης Ευάγγελος Κουράκος (ήταν απών στη σημερινή εκδήλωση) και ο ζωγράφος-καθηγητής Κρυωνάς Σεργκενλίδης, για την προσφορά του στις Τέχνες, στις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές και στον πολιτισμό.
Σημειώνεται ότι από την εκδήλωση του Δημαρχείου απουσίαζε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος που βρίσκονταν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στο πλευρό της συζύγου του Άννυς και όλα τα βραβεία επέδωσε στους τιμηθέντες ο αντ’ αυτού Αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος, ενώ τους παπύρους στους οποίους αναγράφονταν η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου διάβασε ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και αμέσως μετά η μεγάλη παρέλαση των πολιτιστικών συλλόγων, της μαθητιώσας νεολαίας και του στρατού.
Όλη την εκδήλωση μετέδωσε το Xanthichannel.
Η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στον εορτασμό των 97ων Ελευθερίων της Ξάνθης
Η Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση, σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016, στις εκδηλώσεις εορτασμού των 97ων Ελευθερίων της Ξάνθης. Η Υφυπουργός παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίας κ. Παντελεήμονος. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της Ξάνθης και παρέστη στην παρέλαση Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου, Εθελοντών, Πολεμιστών Εθνικής Αντίστασης, Έφεδρων, Μαθητών, Φοιτητών και Προσκόπων στην Πλατεία Ελευθερίας. Η Υφυπουργός, μετά το τέλος της παρέλασης, δήλωσε:
   «Ο μακρόχρονος αγώνας του λαού της Ξάνθης για την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση της Θράκης στην υπόλοιπη Ελλάδα, που είχε ως κορύφωση την 4η Οκτωβρίου 1919, είναι παράδειγμα πείσματος και υπομονής, σημαντικό για όλους μας, καθώς και σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις, ενώ ταυτόχρονα παλεύουμε για την απελευθέρωση της χώρας μας από τα δεσμά του χρέους και της οικονομικής κρίσης. Η Μακεδονία και η Θράκη ελευθερώθηκαν με το αίμα των Ελλήνων, και η σημερινή κυβέρνηση, τιμώντας τις θυσίες τους, υπερασπίζεται με όλες τις δυνάμεις της τα δίκαια του Έθνους. Πλανώνται πλάνην οικτρά όσοι νομίζουν ότι θα επιτρέψουμε την καταπάτηση και την κατάργηση των διεθνών συνθηκών που τα διασφαλίζουν.  Ένας λαός σαν τον Ελληνικό, με ξεκάθαρη ταυτότητα, με πείσμα και με θέληση, θα κερδίζει πάντοτε τη δικαίωση των αγώνων
 
 
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »