*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Οκτωβρίου

Λουκέτο στα «Γεγονότα» της Πάτρας έπειτα από 34 χρόνια, αίτηση πτώχευσης υπέβαλλε η ιστορική εφημερίδα της Κρήτης «Πατρίς»

28 Οκτωβρίου
Η οικονομική κρίση έχει φέρει βαριά πλήγματα στον περιφερειακό Τύπο και την τοπική ενημέρωση, ενώ πολλά είναι τα μέσα ενημέρωσης που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια.
Σε αυτά προστίθεται πλέον και η εφημερίδα της Πάτρας «Τα Γεγονότα», καθώς το πρωί της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου 2016 πέφτει η αυλαία μετά από 34 χρόνια συνεχούς παρουσίας.
Τον Φεβρουάριο του 2014 απεβίωσε ο εκδότης της ημερήσιας εφημερίδας Γιώργος Σπαθαράκης σε ηλικία 57 ετών.
Από τότε η σύζυγός του Αγγελική Ανυφαντή προσπάθησε και κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την εφημερίδα. Δυστυχώς όμως οι επιπτώσεις της κρίσης είναι εμφανείς σε όλους τους τομείς...
Πηγή: tempo24.gr
….
Αίτηση πτώχευσης υπέβαλλε η ιστορική εφημερίδα της Κρήτης «Πατρίς»
 Όταν πρόκειται για μια από τις «σημαίες» της έντυπης δημοσιογραφίας στον περιφερειακό Τύπο, όχι μόνο στα στενά όρια της Κρήτης αλλά σε όλη την Ελλάδα, μετρώντας 70 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, αποτελεί είδηση και ταυτόχρονα γεννάει βαθύ προβληματισμό για το πού οδηγείται ο περιφερειακός Τύπος στην Ελλάδα. Ιδίως μετά από 6 χρόνια παρατεταμένης ύφεσης και συνεχούς οικονομικής κρίσης των τριών και πλέον μνημονίων.
Ο λόγος για μία από τις ιστορικές εφημερίδες της Κρήτης και μία από τις δύο εναπομείνασες ημερήσιες του Ηρακλείου, την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», που από την περασμένη Παρασκευή εισήλθε στον αγωνιώδη δρόμο της σωτηρίας, μέσω της αίτησής της για υπαγωγή της στις πρόνοιες των άρθρων 99, 10 και 103 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Οι υποχρεώσεις της εταιρείας που προκύπτουν από τη συζήτηση της υπόθεσης ανέρχονται σε 3.305.000 ευρώ:
1) Υποχρεώσεις σε προμηθευτές: 178.000 ευρώ.
2) Υποχρεώσεις προς τράπεζες: 1.772.000 ευρώ.
3) Αποδοχές προσωπικού πληρωτέες: 363.000
4) Υποχρεώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο: 565.000 ευρώ.
5) Υποχρεώσεις σε ασφαλιστικούς οργανισμούς: 420.000 ευρώ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »