*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Σεπτεμβρίου

Εντυπωσιακό ξεκίνημα των Γιορτών Π. Πόλης με Στέλιο και Άγγελο Διονυσίου (φωτο)

04 Σεπτεμβρίου
*Ο Δήμαρχος την έναρξη κι όχι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γ. Παυλίδης που ήταν απών, έστειλε όμως κατόπιν...εορτής μήνυμα! 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος έκανε τελικά την έναρξη των Γιορτών Π. Πόλης 2016 το Σάββατο το βράδυ και όχι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γ. Παυλίδης που απουσίαζε, φρόντισε ωστόσο κατόπιν…έναρξης (σ.σ. τη Κυριακή), να εκδώσει ένα ακόμη δελτίο τύπου…
Παρόντες στην έναρξη ήταν ωστόσο τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, όσο και ο πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάχης Μιχάλης Αμοιρίδης που κάθισαν πάντως αρκετά μακριά ο ένας από τον άλλο….
Την έναρξη των Γιορτών Π. Πόλης τίμησε επίσης  με την παρουσία του και ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμων, ενώ το γλέντι ήταν τρικούβερτο τόσο στα μαγαζιά, όσο και στους συλλόγους που άνοιξαν και γέμισαν τα στέκια τους.
Χειροκροτήθηκαν καν θερμά οι αδελφοί Στέλιος και Άγγελλος Διονυσίου που ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην επίσημη έναρξη και τραγούδησαν επιτυχίες τόσο δικές τους, όσο και  του αξέχαστου πατέρας Στράτου Στράτου Διονυσίου.
ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΕΚΙΑ
Ρεκόρ με Γραβάνη σημειώθηκε στο Σύλλογο Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης ενώ μεγάλη κοσμοσυρροή σημειώθηκε και στους Πόντιους, ενώ ποτά σέρβιραν κατά τα καθιερωμένα οι ΒΑΤΡΑΧΟΙ απευθυνόμενοι κυρίως στα πιτσιρίκια…
Στο στέκι του Συλλόγου Σαρακατσάνων μάλιστα η Εφορία παρέμεινε από τις 21.00 έως και τις 12.30 προκειμένου να διαπιστώσει αν κόβονταν αποδείξεις. .
Σημειώνεται ότι απουσιάζουν από τις φετινές Γιορτές οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι «Διόνυσος», «Σύλλογος Θρακιωτών Χρυσούπολης», «Απαράδεκτοι», «Οδρύσσες», «Ξενιτεμένοι» και Θρακική Θεατρική Σκηνή που δεν της παραχωρήθηκαν τα θερινά «Ολύμπια» και είχαν είδη δημοσιοποιήσει την απόφασή τους πριν την Οργανωτική Επιτροπή, αφού δεν υπάρχει άλλος χώρος για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούσαν επί 23 και πλέον χρόνια. (Σ.Σ. Φεστιβάλ Τραγουδιού, Φεστιβάλ Τσιφτέλι, Βραδιά Κλαρίνου κλπ)
Επίσης ενώ οι «Ατίθασοι» φαίνεται να μη συμμετέχουν, εν τούτοις κατέβηκαν στις Γιορτές Π. Πόλης συνεργαζόμενοι με την Κρητική Αδελφότητα. Τέλος ο πολιτιστικός σύλλογος η ΑΝΟΙΞΗ επρόκειτο να ξεκινήσει από χθες το βράδυ την λειτουργία του.
Συνολικά συμμετέχουν στις φετινές γιορτές 37 φορείς και σύλλογοι ενώ η Εφορία έκανε διακριτικό έλεγχο σε περίπου 6-7 συλλόγους μεταξύ των οποίων οι Κατασκηνωτές, οι Κρήτες, ο Σύλλογος Σαρακατσάνων κλπ
 
 
 
 
 
 

 
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »