*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Αυγούστου

Αθλητικός Σύλλογος Γλαύκης «Krav Maga Viper»: Εκδήλωση με ομιλητή τον διδάκτορα Ψυχολόγο Γ. Βαρβατσούλια

03 Αυγούστου
 
 

Πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση Ομιλία-Συζήτηση στη Γλαύκη Ξάνθης τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016 με θέμα: «Ουσίες και Επιθετικότητα» με ομιλητή τον Διδάκτορα κ. Γεώργιο Βαρβατσούλια, Ψυχολόγο-Γνωσιακό Ψυχοθεραπευτή  στο NHS (Βρετανικό ΕΣΥ), Merton IAPT του Νοτίου Λονδίνου.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος «Krav Maga Viper» Γλαύκης του κ.Ισκάν Σελίμ, ο οποίος καλωσόρισε τον ομιλητή και τους περισσότερους από εκατό παρευρισκόμενους, νέους, παιδιά, γονείς από την ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Ισκάν Σελίμ αναφέρθηκε στη χρησιμότητα της εκδήλωσης για τους νέους αλλά και για τους γονείς τονίζοντας ότι όλοι είμαστε υποχρεωμένοι, να είμαστε ενημερωμένοι,  ώστε να συμβουλεύουμε τα παιδιά μας για τα ζητήματα που τα απασχολούν και να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι ως οικογένειες και ως πολίτες στον τόπο μας.
Ο διδάκτορας  κ. Γεώργιος Βαρβατσούλιας πριν ξεκινήσει η εκδήλωση πλαισιωμένος από τα μικρά παιδιά που βρέθηκαν στην εκδήλωση με τους γονείς τους, έπαιξε εκπαιδευτικά παιχνίδια μαζί τους και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις «ουσίες» διευκρινίζοντας ότι με αυτή τη λέξη στο θέμα της ομιλίας δεν εννοεί μόνο τις παραισθησιογόνες ουσίες αλλά και αυτές που ο ίδιος ο εγκέφαλος του ανθρώπου εκκρίνει  όταν προσλαμβάνει διάφορες παραστάσεις σε κάθε στιγμή της ζωής μας.
Η αντικοινωνική συμπεριφορά, η περιθωριοποίηση, το bullying, προσεγγίστηκαν από την οπτική της ψυχολογίας και το ενδιαφέρον όσων παρακολούθησαν την ομιλία μεγάλο, να καταγράφεται με πλήθος ερωτήσεων, που ουσιαστικά προκάλεσε η εισήγηση και τον κ. Γεώργιο Βαρβατσούλια να απαντάει ακόμη και μετά τη λήξη της εκδήλωσης, δίνοντας διευκρινήσεις και εναύσματα για διάλογο.
Στο τέλος ο κ. Ισκάν Σελίμ ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, συμμετέχοντας ενεργά στη συζήτηση και δεσμεύτηκε ο Αθλητικός Σύλλογος της Γλαύκης να διοργανώσει και άλλες ομιλίες συζητήσεις, με θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία, ζητώντας και από τους παρευρισκόμενους να βοηθήσουν, καταθέτοντας τις απόψεις τους και τις προτεραιότητες  τους, στην κατάρτιση της θεματολογίας.
                Αθλητικός Σύλλογος Γλαύκης «Krav Maga Viper»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »