*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Αυγούστου

Νέα εποχή για το Συνεταιριστικό Κίνημα! Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. το όνομα του Νέου Συνεταιριστικού Φορέα, ο Αλεξ. Κοντός Πρόεδρος.

30 Αυγούστου
*Ο Σύνδεσμος θα έχει έδρα την Αθήνα και θα αποτελεί την ενιαία πλέον έκφραση τους Συνεταιριστικού Κινήματος στην Ελλάδα.
Νέα εποχή για το συνεταιριστικό κίνημα μετά την ομόφωνη απόφαση των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής να πορευθούν όλοι μαζί, υπό την «ομπρέλα» ενός ενιαίου φορέα.
Συγκεκριμένα στις 4 απόγευμα της Δευτέρας 29 Αυγούστου, στα γραφεία της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής και σε κλίμα άκρως ενωτικό αποφασίστηκε να συμπορευθούν όλοι στην αναγέννηση του συνεταιριστικού κινήματος συμφωνώντας, με μικρές διαφοροποιήσεις οι οποίες όμως δεν αλλάζουν την ουσία, στο καταστατικό του νέου Φορέα.
Πιο αναλυτικά! Σε ενιαίο Πανελλήνιο Φορέα προχώρησαν τελικά ομόφωνα οι Συνεταιριστικές οργανώσεις, αφού τελικά πρυτάνευσε η λογική και η ενότητα κι όχι οι προσωπικοί εγωϊσμοί.
To όνομα αυτού μάλιστα δεν ήταν ούτε «ΠΑΣΕΓΕΣ» ούτε «νέα ΠΑΣΕΓΕΣ», όπως διακινούσαν διάφοροι εξωθεσμικοί κύκλοι, αλλά Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος).
Και στην νέα προσπάθεια που έγινε, ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός ήταν φυσικά αυτός που κατάφερε να ενώσει όλες τις διαφορετικές τάσεις και απόψεις με αποτέλεσμα να έρθει το τελικό ενωτικό αποτέλεσμα που ανοίγει πλέον και τους νέους ορίζοντες στο Συνεταιριστικό Κίνημα.
Έτσι με ομόφωνη απόφαση τα παριστάμενα μέλη αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ίδρυση του
Ενιαίου Φορέα Συνεταιριστικών Αγροτικών Ενώσεων με τίτλο, «Συνεταιριστικός Σύνδεσμος Αγροτικών συνεταιριστικών Οργανώσεων Επιχειρήσεων Ελλάδος» (ΣΑΣΟΕΕ)!
Ο Σύνδεσμος θα έχει έδρα την Αθήνα και θα αποτελεί την ενιαία πλέον έκφραση τους Συνεταιριστικού Κινήματος στην Ελλάδα.
Μάλιστα εκλέχτηκε και το προσωρινό Διοικητικό συμβούλιο του νέου φορέα που έχει ως εξής: 
Πρόεδρος: Αλέξανδρος Κοντός
Αντιπρόεδρος A: Nικήτας Πρίντζος
Αντιπρόεδρος Β: Αχιλλέας Λιούτας
Γενικός Γραμματέας: Θωμάς Κουτσουπιάς
Ταμίας: Θανάσης Τσιοτίνας
Μέλη: Nίκος Προκοβάκης
Θανάσης Σωτηρόπουλος
Παύλος Σατολιάς
Χρήστος Μπαρλιάς
Κώστας Κατσούλης
Χρήστος Γιαννακάκης
Δημήτρης Ντούρος
Νίκος Γκίζας
Βασίλης Παρόλας
Νικήστρατος Χαροκόπος
Χρήστος Τσιχήτας
Ανδρέας Στρατάκης
Την ερχόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 θα κατατεθεί από την Προσωρινή Διοίκηση το καταστατικό της εταιρείας στο Πρωτοδικείο και αμέσως μετά την έγκρισή του που αναμένεται σε 1-2 μήνες περίπου, τα μέλη θα προχωρήσουνε σε αρχαιρεσίας για νέα Διοίκηση. Ήδη τα μέλη είναι πάνω από 80 και αναμένονται κι άλλα να ενταχθούν στον νέο φορέα για το κοινό συμφέρον όλων των συνεταιριστικών Ελληνικών Αγροτικών Ενώσεων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »