*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Αυγούστου

ΒΟΛΙΔΕΣ

28 Αυγούστου
ΑΣ «ΔΟΥΛΕΨΕΙ» ΚΑΙ ΛΙΓΟ Ο ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΤΟΥ…
Τον τελευταίο καιρό έχουμε εντοπίσει πολλά στραβά κι ανάποδα στη πόλη, από κατεστραμμένα παγκάκια, κακοτεχνίες και γενικό… ξεχαρβάλωμα στο θεατράκι της Βόγδου που ενώ έχουν εντοπιστεί και μάλιστα με φωτογραφίες, αδιαφορεί παντελώς η Τεχνική υπηρεσία να αποκαταστήσει.
Το ερώτημα λοιπόν που γεννάται είναι τι κάνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλης Τσέπελης που κάποτε μέχρι και… σύσκεψη πραγματοποίησε στο γραφείο του με τους ταξιτζήδες της πόλης, προκειμένου οι τελευταίοι να του… εντοπίσουν (!) τις παραλείψεις που βλέπουν!
Θα μου πείτε βέβαια ότι όλα εκείνα έγιναν για τα μάτια του κόσμου, αφού τα μικροπροβλήματα αυξάνουν αλλά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών που συχνά πυκνά τον βλέπουμε να κάνει βόλτες με το «πολυτελές» τζιπ του Δήμου, δεν βλέπει τίποτα και αδιαφορεί να επιλύσει ακόμη και τα πιο ασήμαντα και μικρά προβλήματα…
-Αλήθεια, θα «δουλέψει» και λίγο για τον Δήμο ο Τσέπελης (πλην των προσωπικών επαγγελματικών ενασχολιών του..;) ή απλά θα πηγαίνει μόνο να εισπράξει κάθε μήνα  την αντιμισθία του;
…..

«Οι καθημερινοί βιασμοί στην Ξάνθη συνεχίζονται...»
Με θέμα "Οι καθημερινοί βιασμοί στην Ξάνθη συνεχίζονται..." εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από τη συνέλευση ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού και στην έμφυλη βία Ξάνθης:
Στα μέσα Αυγούστου ένα κορίτσι έσπασε τη σιωπή μιλώντας για τον βιασμό της από τον πατέρα της. Από το Σεπτέμβρη στην Ξάνθη έχουν καταγγελθεί μια σειρά βιασμών και άλλοι τόσοι παραμένουν αόρατοι. Βιασμός από γνωστούς, από άγνωστους, βιασμός στο δρόμο, στο σπίτι.
Μια σειρά βιασμών που άλλοτε γίνονται αντικείμενο σεξιστικού κουτσομπολιού για λίγες μόνο μέρες στην τοπική κοινωνία και άλλοτε περνάνε σαν μια αδιάφορη και συνηθισμένη είδηση· ανάλογα πάντα με το «ποια είναι το θύμα» και «ποιος ο θύτης».
Μας εξοργίζουν οι βιασμοί που συμβαίνουν στις γειτονιές μας και δίπλα από τα σπίτια μας. Να τσακίσουμε τους βιαστές και τους σεξιστές σε κάθε γειτονιά.
Στηρίζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι σε όσες γυναίκες τολμούν να μιλήσουν για το βιασμό τους. Αντιστεκόμαστε στην πατριαρχική κουλτούρα που γεννά και αναπαράγει την έμφυλη εξουσία και βία.
Indexanthi gr

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΠΑΘίτες ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ;
Παρά τα συνεχή ερωτήματά μας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ αλλά και τον Προϊστάμενο Μέσης Εκπαίδευσης κ.Κεραμάρη, δυστυχώς καμία απάντηση δεν πήραμε για το τι θα γίνει τελικά με τους εδώ και 4 χρόνια αδιόριστους ΕΠΑΘίτες δάσκαλους που τελείωσαν τη σχολή και σε λίγο θα ξεχάσουν και τα… γράμματα που έμαθαν, παραμένοντας άνεργοι;

Θα διοριστούν στις δουλειές τους οι άνθρωποι αυτοί ή όχι; Ποιος  θα μας απαντήσει;


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »