*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Μαρτίου

.....ο ιστόσοπος Culturetrip.co δίνει την καλύτερη απάντηση στον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη για την πρότασή του να γίνει στη Κομοτηνή το ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΠΝΟΥ!

22 Μαρτίου



Culturetrip.com: Στις 10 πιο όμορφες πόλεις στην Ελλάδ, η Ξάνθη της Ψυχής μας! Μέρος της φήμης το χρωστάει και στην πρώην πολυσύχναστη καπνοβιομηχανία, αλλά ο Περιφερειάρχης έκανε πρόταση να γίνει το ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΕΙΟ ΚΑΠΝΟΥ στην Κομοτηνή!
 
Μια χώρα με απίστευτη φυσική ομορφιά, συναρπαστική ιστορία και λαογραφία, η Ελλάδα έχει αναμφισβήτητα κάτι για τον καθένα. Από τις γραφικές παράκτιες πόλεις σε ορεινά χωριά και πολυπολιτισμικές μακεδονικές πόλεις, ο δημοφιλής ιστότοπος Culturetrip.com επέλεξε 10 πόλεις που πρέπει οπωσδήποτε κανείς να επισκεφθεί.
Οι πόλεις που συμπεριλαμβάνοναι στον  ιστότοπο Culturetrip.co πράγματι είναι όλες πανέμορφες, με την Ξάνθη να ξεχωρίζει φυσικά για τον παραδοσιακό οικισμό και το χρώμα της, ενώ μεγάλο μέρος της φήμης της οφείλεται στην πρώην πολυσύχναστη καπνοβιομηχανία, σημειώνει ενδεικτικά!!!
Με απλά λόγια, ο ιστόσοπος ο Culturetrip.co δίνει την καλύτερη απάντηση στον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη για την πρότασή του να γίνει στη Κομοτηνή το ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΠΝΟΥ!
Αναλυτικά οι 10 πόλεις είναι οι εξής: 1. Ναύπλιο,   2. Πάργα 3.Καλαμπάκα 4. Καστοριά 5. Καρπενήσι
6. Μέτσοβο, 7. Βέροια  8. Ξάνθη 9. Γαλαξίδι 10. Άγιος Νικόλαος
Για την πόλη της ψυχής μας, ο ιστότοπος Culturetrip.co αναφέρει τα παρακάτω:
 8. Ξάνθη Βρίσκεται στη Θράκη, στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, η Ξάνθη είναι γνωστή ως «η πόλη με τα χίλια χρώματα» για τη ζωντανή, πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα. Η πόλη οφείλει μεγάλο μέρος της φήμης και στην πρώην πολυσύχναστη καπνοβιομηχανία και το φημισμένο παραδοσιακό καρναβάλι του, το οποίο πραγματοποιείται κάθε Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Η Παλιά πόλη της Ξάνθης λέγεται ότι είναι ένα ανοιχτό μουσείο, παρουσιάζοντας μια συναρπαστική συγχώνευση των αρχιτεκτονικών παραδόσεων που αντανακλούν τη θρησκευτική και πολιτιστική πολυμορφία των λαών που έζησαν και μεγαλούργησαν στην πόλη. 
Επίσκεψη του υφυπουργού Αγροτική Ανάπτυξης κύριου Σγουρίδη στην Καβάλα για την τραγικη κατάσταση που επικρατεί στα Τενάγη των Φιλίππων!
 
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κύριος Σγουρίδης, επισκέφτηκε το Σάββατο την Καβάλα και παραβρέθηκε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή πολλών τοπικών φορέων. Το κυρίαρχο θέμα δεν ήταν άλλο από την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Τενάγη των Φιλίππων. Το λόγο πήραν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος κυρία Δήμητρα Τσανάκα, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κύριος Αργύρης Πατακάκης, ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών κύριος Θέμης Καλπακίδης καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα και Ηλίας Ιωαννίδης.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κύριος Σγουρίδης ξεναγήθηκε από τον κύριο Μαρκόπουλο στις πλημμυρισμένες περιοχές των Τεναγών, καθώς και στα σημεία όπου εκτελούνται ήδη εργασίες αποκατάστασης του προβλήματος.
Το “Βήμα” θέτει τρία ερωτήματα στον Κατρούγκαλο για τις «μίζες» του 12% για διορισμούς!
Μετά τις διευκρινίσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου που μίλησε για προβοκάτσια αναφερόμενος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που τον κατηγορούσε για μίζα12% για διορισμούς, το ΒΗΜΑ επανήρθε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σημειώνοντας τα παρακάτω:
Παρά τις διευκρινίσεις που έδωσε για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αυτά παραμένουν ανοιχτά και τον αφήνουν πολιτικά εκτεθειμένο
Με το πρώτο σοβαρό ζήτημα ηθικής τάξεως βρίσκεται αντιμέτωπη από χθες η κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς οι δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, προκάλεσαν περισσότερα ζητήματα, από αυτά που επιχείρησε να απαντήσει
Η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη από τις διευκρινίσεις του, αλλά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να μιλήσει μαζί του και τον παρέπεμψε σε συνεργάτες του, αποκαλύπτει την αμηχανία στην οποία βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, λόγω των εντυπώσεων που έχουν δημιουργηθεί από τις πράξεις και την δικηγορική δραστηριότητα του αναπληρωτή υπουργού.
Παρά τις διευκρινίσεις που έδωσε ο κ. Κατρούγκαλος μετά το ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής», τρία σοβαρά ζητήματα ηθικής τάξεως και ορθής πολιτικής συμπεριφοράς, παραμένουν ανοιχτά και αφήνουν πολιτικά εκτεθειμένο τον υπουργό.
1. Ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι το έγγραφο που αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής» και με το οποίο ο υπουργός κατοχυρώνει αμοιβή 12% εφόσον ο πελάτης του δικαιωθεί, δεν αφορά επαναπρόσληψή του στο δημόσιο, αλλά αποκατάσταση μισθολογικών του διαφορών με το δημόσιο. Με άλλα λόγια, ο υπουργός ομολογεί, ότι την ημέρα που ο πρωθυπουργός του ανέθετε υπουργικό χαρτοφυλάκιο, η συνεργάτης του στο δικηγορικό του γραφείο, κατέθετε προσφυγή κατά του δημοσίου και κατά του υπουργείου του επιδιώκοντας δικαίωση και αμοιβή! Για πρώτη φορά υπουργός ομολογεί ότι ενώ θα έπρεπε να υπερασπίζεται το δημόσιο, υπερασπίζεται όσους αντιδικούν με το δημόσιο.
2. Ο υπουργός ομολογεί ότι έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά τουλάχιστον με 20 σχολικούς φύλακες για να κάνει ότι είναι δυνατόν να επαναπροσληφθούν. Παραδέχεται ότι τα συμφωνητικά αυτά παραμένουν σε ισχύ, παρότι πλέον ο ίδιος είναι υπουργός. Απλώς αν οι υπάλληλοι αυτοί δικαιωθούν, η προβλεπόμενη από τα συμφωνητικά αυτά αμοιβή, δεν θα καταβληθεί στον ίδιο, αλλά στην συνεργάτη του!
3. Ο υπουργός δηλώνει ότι αν βρεθεί έστω κι ένα συμφωνητικό με την υπογραφή του κατατεθειμένο στον δικηγορικό σύλλογο, τότε θα παραιτηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, υπάρχουν κατατεθειμένα πολύ περισσότερα από ένα, από το δικηγορικό γραφείο του οποίου ήταν μέτοχος, όχι μόνο μέχρι την ημερομηνία υπουργοποίησής του, αλλά και μερικές εβδομάδες αργότερα.
Με λίγα λόγια, ο κ. Κατρούγκαλος με τις χθεσινές του δηλώσεις, έδωσε έμφαση στα τυπικά για να κρύψει την ουσία. Και η ουσία είναι, ότι από την πρώτη του εξαγγελία ως μέλους της κυβέρνησης για επαναπρόσληψη όσων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ο ίδιος έχει κατοχυρώσει οικονομικά οφέλη, τα οποία θα μπορεί να εισπράξει ο ίδιος όταν πάψει να είναι μέλος της κυβέρνησης και αρθεί η αναστολή της δικηγορικής του ιδιότητας, ή οι συνεργάτες του εφόσον παραμείνει υπουργός.
Το πιο σοβαρό είναι ότι όλα αυτά, τα βρίσκει απολύτως φυσιολογικά ο πρωθυπουργός που στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ζητούσε από τους υπουργούς του, άλλο ύφος εξουσίας και τους απειλούσε με μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας και διαφθοράς. Αλλά και όλα τα μέλη της κυβέρνησης, που προφανώς θεώρησαν ότι θα ήταν καταστροφικό για την εικόνα της κυβέρνησης, να αποπεμφθεί ένας υπουργός για ζητήματα ηθικής τάξεως πριν συμπληρωθούν δύο μήνες από τότε που ανέλαβαν την εξουσία…
Η συνέχεια θα δοθεί την Δευτέρα που το Βήμα, θα ζητήσει από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, όλα τα εργολαβικά συμφωνητικά που έχουν κατατεθεί από το πρώην, ή το νυν γραφείο Κατρούγκαλου.
Ένα τέτοιο συμφωνητικό, με αριθμό 1185 και ημερομηνία κατάθεσης 27.1.2015, παραδέχεται ήδη και ο υπουργός ότι υπάρχει. Παρότι την ίδια ημέρα ο ίδιος μάθαινε από τον πρωθυπουργό ότι μπαίνει στην κυβέρνηση, το γραφείο του κατέθετε συμφωνητικά. Μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς, τι συνέβη την προηγούμενη
....
Η ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ "Μ" ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΠΝΟΥ-ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΔΕΝ ΘΑ "ΠΑΙΖΕΙΣ"! 
ΘΑ ΛΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΥΛΙΔΗ! Καπνοκαλλιεργητές σίγουρα υπάρχουν περισσότεροι στο Νομό Ροδόπης, στη Κομοτηνή όμως δεν γίνεται μεταποίηση καπνού! Μην προκαλείς κι άλλο την νοημοσύνη μας! Φτάνει πια...Δεν είσαι ειδήμων σε όλα, δεν θα ΑΔΙΚΕΙΣ την ιστορία του ΚΑΠΝΟΥ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ! Μάνατζερ της εταιρείας ΜΠΑΣΜΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε. ο Λεβέντ Σαδίκ και αναγκαστικά ένας εκ των εισηγητών στο Διεθνές Συνέδριο του Παυλίδη! Οι πρώτες αντιδράσεις απο τον Σπάρτακο Κομοτηνής! Ανημέρωτη η Διεθνής Ένωση Καπνοκαλλιεργητών, για το τι "παίζει"! Καθαρά ψηφοθηρική η πρόταση του Περιφερειάρχη!
 
*Το μόνο που απόμεινε, να δούμε στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ καπνού και εισήγηση απο τους εκπροσώπους της SEBA!

Ο "Μαχητής" ήταν ο μόνος που απο την αρχή όχι μόνο διαφώνησε με την "πρόταση" του δικηγόρου και Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη ξαφνικά να μας προκύψει και...."σωτήρας" της καπνοκαλλιέργειας στη Θράκη, κάνοντας πρόταση στην Διεθνή Ένωση Καπνοκαλλιεργητών Ευρώπης να διοργανωθεί ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 στην....Κομοτηνή, ενώ η Ξάνθη είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ του Καπνού όχι μόνο Πανελλήνια αλλά και Παγκόσμια...αλλά ήρθε σε ευθεία ρήξη με την καθαρά ψηφοθηρική πρακτική της.
Μάλιστα ευθύς εξ' αρχής μιλήσαμε για πρόταση σκοπιμότητας, στέλνοντας ένα καθαρό μήνυμα στον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη που συνεχίζει δυστυχώς να μας προκαλεί, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πρότασή του για την Κομοτηνή, με την αστεία πράγματι λογική οτι "ο Νομός Ροδόπης έχει περισσότερους καπνοκαλλιεργητές από την Ξάνθη..."!
-Αστεία και συγχρόνως παραγοντίστικη λογική να βάλει τρεις πόλεις να «μαλώνουν» μεταξύ τους, διότι:
1.Ο Νομός Ροδόπης έχει ναι μεν περισσότερους καλλιεργητές, δεν έχει όμως μεταποίηση καπνού! Και για το μέλλον του καπνού πλην των καπνοκαλλιεργητών, λόγω και ρόλο έχει και ο καπνεργατικός κόσμος.  Η Κομοτηνή δεν έχει ιστορικές καπναποθήκες, δεν έχει μουσείο καπνού,  δεν έχει να επιδείξει τίποτα ιδιαίτερο, πλην του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Ροδόπης με τον οποίο φυσικά δεν έχουμε κανέναν πρόβλημα.  
2.Η Ξάνθη έχει την ιστορικότητα και αυθεντικότητα του ΚΑΠΝΟΥ και αυτήν δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν  Γιώργο Παυλίδη να την αμφισβητήσει. Και μάλιστα καθαρά και μόνο για προσωπικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες.
3.Οι επίσης αστείες και πολιτικάντικες θέσεις που ακούστηκαν από «κάποιους» μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε,  να "μοιραστεί" δίκην....περιοδεύοντας θιάσου το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ και στις 3 πόλεις της Περιφέρειας, δηλαδή Ξάνθης, Κομοτηνής και Καβάλας, αποτελούν απλά μια προσπάθεια να «χρυσωθεί» το «χάπι»..
ΣΗΜΕΡΑ αποκαλύπτουμε ωστόσο έναν ακόμη βασικότερο λάθος της πρότασης του Περιφερειάρχη, μολονότι είχαμε ήδη στείλει με υπονοούμενα το πρώτο μήνυμα στον κ.Γ. Παυλίδη. .
4.Τον κίνδυνο που ελλοχεύει το συγκεκριμένο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ να γίνει στην Κομοτηνή, να υπάρξουν "επικίνδυνα" παρελκόμενα και ανεξέλεγκτες καταστάσεις...διότι γνωρίζει ο Περιφερειάρχης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ οτι "εδώ και λίγες μέρες, ο Συνεταιρισμός καπνοκαλλιεργητών Ροδόπης, δημιούργησε μια νέα εταιρεία υπό την επωνυμία ΜΠΑΣΜΑΣ Α.Ε, στην οποία...γενικός μάνατζερ είναι ο γνωστός Λεβέντ Σαδίκ!!!
Μόνιμος κάτοικος Τουρκίας και ο υπ' αριθ. 1, προπαγανδιστής του Ερντογάν και της Ισλαμικής Τουρκίας στην περιοχή μας. Και με πιο απλά λόγια....
Ο Λεβέντ Σαδίκ θα είναι ένας εκ των βασικών....εισηγητών του Συνεταιρισμού Καπνοκαλλιεργητών Νομού Ροδόπης στο εν λόγω Διεθνές ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΠΝΟΥ του Γ. Παυλίδη στη Κομοτηνή! Γεγονός που δεν μπορεί να «αποφύγει» φυσικά ο οικοδεσπότης Περιφερειάρχης, που μόνο «τυχαία» φυσικά δεν δημοσιοποίησε την πρότασή του στη Διεθνή Ένωση Καπνοκαλλιεργητών της Πορτογαλίας!
Με αποτέλεσμα αναγκαστικά να κινδυνεύει το ΦΟΡΟΥΜ για τον ΚΑΠΝΟ (σ.σ. Στο μέλλον ίσως δούμε κάποια παρόμοια πρόταση από τον κ.Γ. Παυλίδη και για το ΒΑΜΒΑΚΙ…), να "ξεφεύγει" από τους στόχους για τους οποίους υποτίθεται θα διοργανωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή!!!
Όλα αυτά που αναφέρουμε φυσικά, είναι εν γνώση του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, που αντί να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του ως Περιφερειάρχης, ξαφνικά αποφάσισε να εμφανισεί και ως..."σωτήρας" της καπνοκαλλιέργειας στην περιοχή μας! Μάλιστα στις σχετικές δηλώσεις του και στη βιασύνη του να ΠΡΟΒΑΛΕΙ το μεγάλο…γεγονός με ψηφοθηρικά καθαρά κίνητρα,  "ξέχασε" να αναφερθεί και στον σημαντικό ρόλο της Καβάλας στη καπνοκαλλιέργεια και τον καπνό!
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤ ΣΑΔΙΚ...!
Αφού λοιπόν ο Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης αγνόησε όλες αυτές τις παραμέτρους για λόγους καθαρά προσωπικών σκοπιμοτήτων, σήμερα σας αποκαλύπτω οτι ήδη ξεκίνησαν στην Κομοτηνή και υπάρχουν  οι πρώτες αντιδράσεις για τη θέση του γενικού μάνατζερ που ανέλαβε ο Λεβέντ Σαδίκ, γιος του Αχμέτ Σαδίκ, στην ανώνυμη εταιρία Μπασμάς Θράκης Α.Ε. του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών και προέρχονται από την παράταξη πολιτών «Σπάρτακος» της Κομοτηνής.
Η Παράταξη Πολιτών Σπάρτακος λοιπόν, παρακολουθώντας ορισμένες πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομική ζωή της περιοχής μας και χωρίς προφανώς ακόμη να γνωρίζει για την πρόταση Γ. Παυλίδη να γίνει ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ στην Κομοτηνή,  στην ανακοίνωσή της επισημαίνει το νέο καινοφανές τοπίο που διαμορφώνεται και το οποίο κρύβει σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια και τα εθνικά μας συμφέροντα, το να παίρνει ΠΡΩΤΟ ΡΟΛΟ-μάνατζερ  στον Συνεταιρισμό Καπνοκαλλιεργητών Ροδόπης ο Λεβέντ Σαδίκ όπως και με το βαμβάκι.
Αναφέρει αναλυτικά ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
«Η προ ημερών απόφαση του ΔΣ της εταιρείας Μπασμάς Θράκης Α.Ε., να τοποθετήσει τον Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ ως μάνατζέρ της θεωρούμε ότι είναι μια οικονομική πρωτοβουλία που έχει και άλλες πλευρές, πολιτικού και εθνικού περιεχομένου. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο άτομο, μόνιμος κάτοικος Τουρκίας και με ολοφάνερα πολιτικό προφίλ, δεν είναι ο τυπικός επιχειρηματίας με τον οποίον μπορεί κανείς να έχει απλώς οικονομικές σχέσεις. Είναι ο κληρονόμος του φανατικού βουλευτή που αναστάτωσε τη Θράκη πριν 25 χρόνια και έχει ηρωοποιηθεί μετά τον τυχαίο θάνατό του σε τροχαίο. Η συνοδεία του υιού Σαδίκ κάθε χρόνο περιλαμβάνει υπουργούς της Τουρκίας, κατά κανόνα τους φανατικότερους, τη σύζυγο του Ερντογάν, κάποτε και πράκτορες τύπου Μισιρλίογλου. Το να παραδίνεται – μετά το βαμβάκι – και ο καπνός της περιοχής στα χέρια του για να τον εμπορευτεί, σημαίνει ότι το σύνολο σχεδόν της πρωτογενούς εξαγώγιμης παραγωγής μας εξαρτάται από τις επιλογές κύκλων της γείτονος. Νιώθει κάποιος ασφαλής σε μια τέτοια προοπτική; Προφανώς είμαστε τόσο αδρανείς που δεν προνοήσαμε για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη. Αλλά είμαστε και τόσο αφελείς που είτε δεν βλέπουμε κάτι περίεργο, είτε περιμένουμε απλώς να δούμε πού θα μας βγάλει; Καλούμε κάθε Έλληνα αρμόδιο να δράσει με τρόπο που θα αποκλειστούν τυχόν παρενέργειες και τον κόσμο της Θράκης να βρίσκεται σε εγρήγορση. Και ο γκρίζος λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».
ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΡΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ…
Βεβαίως ο "Μ" ούτε συμπορεύεται, ούτε και επιχειρεί να υποκαταστήσει ρόλους....Και απλά αναγκάζεται να επιχειρηματολογήσει στις καθαρές θέσεις που απο την αρχή εξέφρασε, καλώντας ευθέως τον Περιφερειάρχη και δικηγόρο Γιώργο Παυλίδη και να σταματήσει να προκαλεί τη νοημοσύνη μας με την καθαρά ψηφοθηρική πρότασή του, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύει η πρότασή του για ένα ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ για τον καπνό στη Κομοτηνή, που ξεφεύγει πλέον των ορίων και αρμοδιοτήτων  του...
ΤΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Αυτά για σήμερα, διότι είμαι απόλυτα σίγουρος οτι ούτε οι Πορτογάλοι της Διεθνούς Ένωσης Καπνοκαλλιεργητών, μέλος της οποίας είναι και  η ημέτερη ΣΕΚΕ, γνωρίζουν οτι στην ουσία ένα ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ....κινδυνεύει να εξελιχθεί πρωτίστως σε πολιτικό και διχαστικό αντΕθνικό φόρουμ και να είναι οι τελευταίοι που θα "ευθύνονται" βεβαίως σε αυτό! Φυσικά ισχύει η πρόσκλησή μου στον επί χρόνια "φίλο" (;) μου Γιώργο Παυλίδη να μιλήσουμε δημόσια και πρόσωπο με πρόσωπο για την πρότασή του να γίνει στη Κομοτηνή το Διεθνές Φόρουμ Καπνού! Είμαι στη διάθεσή του και με όποιον συντονιστή επιθυμεί ο ίδιος. Ακόμη και με τον στενό συνεργάτη του και δημοσιογράφο κ.Πέτροβιτς....
Το ξεκαθαρίζουμε λοιπόν: Την ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ της ΞΑΝΘΗΣ για τον ΚΑΠΝΟ, σε κανέναν δεν επιτρέπουμε να την αμφισβητήσει "παίζοντας" με τις λέξεις και την νοημοσύνη μας...Ούτε φυσικά στον δικηγόρο κ.Γιώργο Παυλίδη!
Πάνος Παπ.
Συνάντηση Παναγιώτη Σγουρίδη με τους Προέδρους των Αλιευτικών Συνεταιρισμών Βιστωνίδας, Ισμαρίδας, Λογαρούς, Τσουκαλιού, Κλείσοβας, Κεραμωτής και Σχοινιών
 Την Παρασκευή 20-3-2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υφυπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Παναγιώτη Σγουρίδη με τους Προέδρους των Αλιευτικών Συνεταιρισμών Βιστωνίδας, Ισμαρίδας, Λογαρούς, Τσουκαλιού, Κλείσοβας, Κεραμωτής και Σχοινιών καθώς και με την εκπρόσωπο του τομέα Αλιείας της ΠΑΣΕΓΕΣ, κατά την οποία ετέθησαν από τους Συνεταιρισμούς τα εξής ζητήματα:
•Η διαπίστωση ελλείμματος στο καθεστώς που διέπει την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων λόγω περιβαλλοντολογικών όρων.
•Η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του καθεστώτος του μισθώματος των λιμνοθαλασσών.
•Η ανάγκη για συμψηφισμό της αξίας των απελευθερούμενων ζώντων χελιών με το μίσθωμα του συνόλου των λιμνοθαλασσών.
•Η πρόταση για τη σύσταση επιτροπής η οποία θα συγκροτείται από εκπροσώπους της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας του Υπουργείου, της ΠΑΣΕΓΕΣ, του Συλλόγου Ιχθυολόγων Δημοσίου και της Ένωσης Ιχθυοκαλλιεργητών.
Ο Υφυπουργός κ. Παναγιώτης Σγουρίδης αφού έλαβε πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα και τις ανάγκες του υπάρχουσας κατάστασης κατανόησε τα προβλήματα και δήλωσε πρόθυμος στο να προσπαθήσει να βρεθούν λύσεις ύστερα από συνεννόηση με τις υπηρεσίες του Υπουργείου. Επίσης συμφώνησε για τη σύσταση της προτεινόμενης επιτροπής με την προσθήκη επιπλέον της συμμετοχής εκπροσώπου της αρμόδιας Διευθύνσεως του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Εκκλησιασμός (Δ' Χαιρετισμοί) στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Γλάυκης (20 Μαρ 2015)
 
 
Γράφει ο: Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή της Τοπικής Κοινωνίας της Ξάνθης, αλλά και από τη γειτονική Δράμα, στην ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών που τελέστηκε στις 20 Μαρ.2015 στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου μέσα στο Στρατόπεδο «Υπτγου ε.α. Δημ. Παπαποστόλου», στη ΓΛΑΥΚΗ Ξάνθης, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2015».
Το εκκλησίασμα, ήταν συνολικά πάνω από 160 άτομα που προσήλθαν, με 2 λεωφορεία και αρκετά ΙΧΕ οχήματα από την ΞΑΝΘΗ, αλλά και με ΙΧΕ οχήματα από τη γειτονική ΔΡΑΜΑ, για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν ηθικά σε αυτούς που "Φυλάνε Θερμοπύλες" στην περιοχή μας. Παρευρέθησαν: πολυπληθής και υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία από τη 1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, η Πρόεδρος και πολλά μέλη του Λυκείου Ελληνίδων (1 λεωφορείο), ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και αρκετά του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, οι Πρόεδροι και μέλη του ΔΣ της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων, μέλη του άτυπου Συλλόγου ‘’Φίλοι της Σημαίας Ν. Ξάνθης’’, οικογένειες, γονείς, συγγενείς και φίλοι  του Προσωπικού της Μονάδος, όπως και μέλη του Συλλόγου Καταδρομέων Δράμας και δωρητές ανέγερσης του Ι.Ν. που εγκαινιάστηκε το 2012.
    Στον εκκλησιασμό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, επικουρούμενος από τον πατέρα Γεώργιο Σπάρταλη, δύο (2) διακόνους και χορωδία 6 ψαλτών.
    Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ενώ με συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση όλο το εκκλησίασμα έψαλλε «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ». Ο Σεβασμιώτατος, λίγο πριν το τέλος της ακολουθίας, ευχαρίστησε το εκκλησίασμα, για την παρουσία του και στη συνέχεια ανέπτυξε το ιστορικό του «΄Ακαθίστου Ύμνου», ενώ απηύθυνε και παραινέσεις εναρμονισμένες στο πνεύμα των διανυομένων ημερών της Σαρακοστής και του επερχομένου Αγίου Πάσχα.
    Μετά τον εκκλησιασμό, υπήρξε και μοναδική ευκαιρία παρατήρησης του φρεσκοχιονισμένου περιβάλλοντος, ακόμα και μέσα στο Στρατόπεδο. Στη συνέχεια ο Διοικητής και το όλο το Προσωπικό της Μονάδος, ως φιλόξενοι οικοδεσπότες, προσέφεραν σε όλους καφέ, αναψυκτικά και νηστίσιμα εδέσματα, όπως και άλλα που προσέφεραν τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης.
    Εκφράσθηκαν οι ευχαριστίες όλων μας, στο Διοικητή για την υποδοχή και φιλοξενία, όπως και στο Λύκειο Ελληνίδων τόσο για την παρασκευή-προμήθεια-προσφορά εδεσμάτων και άλλων εθιμοτυπικών δώρων στο προσωπικό της Μονάδος, όσο ιδιαίτερα για την εθελοντική ανάληψη της υποστήριξης της δραστηριότητας.
    Ο επόμενος εκκλησιασμός, σε Ι.Ν στα Πομακοχώρια, είναι στις 5 Απρ. 2015, (Κυριακή των Βαΐων), στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου ΕΧΙΝΟΥ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου. Ο συγκεκριμένος εκκλησιασμός θα προηγηθεί του εορτασμού της φετινής 74ης Επετείου της «ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ 6-10 Απρ. 1941», που θα επακολουθήσει στο "Μνημείο Πεσόντων Υπέρ Πατρίδος" στον ΕΧΙΝΟ, δραστηριότητα την οποία διοργανώνει ετησίως και προσκαλεί Αρχές και όλη την Κοινωνία, το Δ’ Σ.Στρατού.
Γράφει ο: Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης
 
 
 
 ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ-ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ
 
 
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ»  πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου από τις 9 μέχρι τις 3 το μεσημέρι στη Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης . Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών ήταν εντυπωσιακή, ενώ την προσπάθεια ατή του Συλλόγου Αιμοδοτών στήριξαν  αμέριστα οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ» και «ΒΑΤΡΑΧΟΙ», καθώς και οι Γυναίκες του Κενταύρου , οι οποίοι παρευρίσκονταν εκεί από το πρωί.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΑΓΑΠΗ» κ. Γιάννης Παπαχρόνης στις δηλώσεις του, παρότρυνε τους υγιείς πολίτες, να προσφέρουν αίμα για τους συνανθρώπους τους που το χρειάζονται.
Οι εθελοντικές αιμοδοσίες θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή των Βαϊων.
Γιάννης Πανούσης: «Ανοχή τέλος στους κουκουλοφόρους – Τα όρια της ήπιας διαχείρισης τελείωσαν»
Ξεκαθάρισε τη θέση του αλλά και της κυβέρνησης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σήμερα αναφορικά με το θέμα  των καταλήψεων και της γενικότερης αναταραχής στα πανεπιστήμια ύστερα και από την κατάληψη της Νομικής Σχολής όπου μετά την αποχώρηση των καταληψιών διαπιστώθηκαν εκτεταμένες ζημιές όπως και βανδαλισμοί.
Πιο ειδικά και μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γ. Πανούσης δήλωσε πως «η ανοχή στα φαινόμενα αυτά έχει τα όριά της: Το κράτος δικαίου υπάρχει, το Σύνταγμα υπάρχει, τα όρια της ήπιας διαχείρισης τελείωσαν» είπε και εξήγησε πως η προσέγγιση της κυβέρνησης «δεν είναι ανοχή», αλλά «είναι ένας τρόπος να διαχειρίζεσαι πιο ήπια και αναίμακτα τα πράγματα. Δεν πάει να πει αυτό όμως ότι κάθε μέρα θα καίνε το Πολυτεχνείο».
Αποχώρησε ο ΟΦΗ από τη Σούπερ Λίγκα

Βολές κατά πάντων από τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής
 
«Η απόφαση που πήραμε είναι να αποσυρθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα»… Με τα λόγια αυτά Νίκος Μαχλάς έκανε γνωστή την απόφασή να αποχωρήσει ο ΟΦΗ από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κρήτης.
Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής εξαπέλυσε πυρά κατά πάντων κάνοντας λόγο για νόμους που τηρούνται σε κάποιες περιπτώσεις…
«Βλέπουμε νόμους να τηρούνται σε κάποιες περιπτώσεις και σε άλλες όχι. Βλέπουμε να υπάρχουν αποφάσεις που έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Έπεσαν οι μάσκες στον πόλεμο κατά της ομάδας μας. Τελευταίο παράδειγμα ο ορισμός του αγώνα με τον ΠΑΣ. Είδαμε ότι με τον Ατρόμητο εκτέλεσαν αυτόματα την ποινή αφαίρεσης των 4 βαθμών και δεν όρισαν το παιχνίδι. Βλέπουμε ότι ακριβώς το ίδιο γεγονός, την Τετάρτη μετά το ματς με τον Πανθρακικό, δεν έγινε το ίδιο και δεν εκτέλεσαν το παιχνίδι. Είχα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Λίγκας και μου είπε ότι το παίρνει πάνω του και ότι το ματς γίνεται κανονικά. Γιατί δεν έγινε το ίδιο και με τον Ατρόμητο; Ο ΟΦΗ ήταν το εύκολο θύμα γιατί ήθελαν κάποιοι να έχουν μια άνετη παραμονή. Είδαμε αποφάσεις όπως με την ΕΠΟ να μην βγάζει δελτία σε 20χρονα παιδιά για να τελειώσουμε αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα. Η διοίκηση έκανε έναν αγώνα ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια και βλέπουμε μια απόφαση δικαστηρίου ενώ έχει κερδιθεί για να γίνει το παιχνίδι και έπρεπε να επιστραφούν οι βαθμοί, το μόνο που έκαναν ήταν να γίνει το ματς και να μην επιστρέψουν το παιχνίδι», τόνισε -αρχικά- ο Νίκος Μαχλάς ο οποίος συνέχισε:
«Φοβούνταν τον ΟΦΗ με 12 και 13 παίκτες. Είδαμε ανθρώπους να παίρνουν αποφάσεις που κατακρεούργησαν την ομάδα όλο αυτό το διάστημα. Η απόφαση που πήραμε είναι να αποσυρθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα. Είδαμε διαφορετική αντιμετώπιση και όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει η κρίση αλλά δεν είναι η ίδια αντιμετώπιση. Μπορούμε να αποσυρθούμε ελεύθεροι. Η οικογένεια του ΟΦΗ να πάρει μόνη της τις αποφάσεις που πρέπει. Να φύγουμε από την σαπίλα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε πάλι η ομάδα που όλοι θέλουμε και που όλοι χαίρονται και όχι να μας αντιμετωπίζουν σαν να μην πω τι. Τον ΟΦΗ δεν τον σκότωσαν αλλά ήθελαν να τον διασύρουν μόνο και μόνο υπάρχει η ρήτρα της Nova. Το μόνο που ήθελαν ήταν να μην χάσει η Λίγκα ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκ. ευρώ και δεν είχαν υπολογίσει ότι αυτό θα τους κοστίσει. Τώρα και καλά ενδιαφέρθηκαν για τον ΟΦΗ. Είναι ντροπή για όλους τους, είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο», τόνισε και κατέληξε στην αρχική του τοποθέτηση απευθυνόμενος στους οπαδούς της ομάδας…
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήταν δίπλα μας, τους προπονητές που έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Θέλαμε να παραμείνει ψηλά η ομάδα όμως τα τελευταία γεγονότα μας γυρνάνε πίσω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για την προσπάθεια που έκαναν ώστε να μην διασύρεται η ομάδα. Μάλλον ήταν πολύ ευάλωτη και δεν μπορούσαμε να την βλέπουμε έτσι».
Ο Νίκος Μαχλάς στις ερωτήσεις που δέχθηκε συνέχισε τα πυρά του προς τη διοργανώτρια αρχή…
«Πως μπορεί μια ομάδα που είναι σε κίνδυνο να μην κυνηγήσει τον ΟΦΗ που έχει τον ίδιο στόχο; Η Σούπερ Λιγκ άρχισε να εκτελεί μια ομάδα και όταν την τελείωσε, της λέει άρχισε να παίζεις. Είμαστε από τις μοναδικές ομάδες που πληρώσαμε εφορία, ΙΚΑ, πληρώσαμε ΠΣΑΠ, ΕΠΟ και φτάνουμε στην εξαθλίωση. Σου βγάζουν ένα χαρτί και σου λένε ότι χρωστάς στην ΦΙΦΑ. Άλλες ομάδες υπάρχουν που χρωστούν πολλά περισσότερα. Αν θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο, πρέπει να φτιάξουμε ένα ποδόσφαιρο που θα χαρακτηρίζεται από την ισονομία. Έχουμε προσφέρει πάρα πολλά για να μας φέρονται με αυτόν τον τρόπο. Ακόμα και με αυτές τις καταστάσεις, η ομάδα ήταν τέταρτη στα εισιτήρια στο ελληνικό πρωτάθλημα», επεσήμανε.
Φυσικά αυτό που έχει μεγάλη σημασία πια είναι το μέλλον του ΟΦΗ. Ο Νίκος Μαχλάς ανέφερε ότι πλέον υπάρχει αρκετός χρόνος για να ληφθεί η καλύτερη απόφαση το “αύριο”.
«Είχαμε μια συνάντηση και βγάλαμε πολλά συμπεράσματα. Βγήκαν πολλά συμπεράσματα μέσα από αυτήν την συζήτηση. Υπάρχουν πολλά σενάρια που μπορούν να γίνουν για την επόμενη μέρα. Τώρα έχουμε τον χρόνο ώστε να δούμε ποιο είναι το καλύτερο σενάριο για την ομάδα και ποιο είναι το μέλλον του συλλόγου. Όταν η ομάδα έχει δυναμική και ιστορία τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Μέσα από τις εκ των έσω κόντρες, θα φανεί ότι η ομάδα έχει μέλλον. Είναι δύσκολη η κατάσταση όμως από την άλλη μεριά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η ομάδα πρέπει να προχωρήσει με έναν άνθρωπο. Όχι πολυμετοχικότητα ή ανθρώπους διαχειριστές. Αυτή η ομάδα δεν χρειάζεται διαχειριστές. Χρειάζεται έναν επενδυτή», τόνισε και στάθηκε στην ΑΕΚ:
«Υπάρχει και το παράδειγμα της ΑΕΚ. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν ανθρώποι που θα αναλάβουν την ομάδα. Μέσα από τα λάθη που έχουμε παραδειγματιστεί και από την στιγμή που δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι, τότε μπορούν να γίνουν λάθη από όλους».
Ο Νίκος Μαχλάς κατέληξε…
«Ο χρόνος θα δείξει ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Όποιος και αν είναι αυτός ο άνθρωπος, πρέπει να πάρει πάνω του την ευθύνη και να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους. Δεν είναι θέμα να ασχοληθούμε με ονόματα. Σημασία έχει ότι πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Και τα ονόματα δεν παίζουν ρόλο. Όποιος και αν είναι αυτός, θα πρέπει να αναλάβει ευθύνη. Εμείς σαν διοίκηση που θα παραμείνουμε για το επόμενο διάστημα, θα μείνουμε ώστε να δρομολογηθούν σωστά οι επόμενες καταστάσεις προκειμένου ο καθένας να μην λέει το μακρύ του και το κοντό του».
Πηγή: sport-fm.gr
ΦΟΡΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

 Φόρο στους Βούλγαρους που επισκέπτονται την Ελλάδα, θέλει να επιβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση. Ωστόσο και από την Βουλγάρικη πλευρά, την πρόθεση να επιβάλλει έξτρα φόρο στον εξερχόμενο τουρισμό προς Ελλάδα και στις ελληνικές εξαγωγές φέρεται να εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ σε Έλληνα υπουργό, αν η Αθήνα επιμείνει στην απόφασή της για την προκαταβολή φόρου.
Ο ίδιος φέρεται να έκανε λόγο για επιβολή φόρου ακόμα και 30% και στη μία περίπτωση και στην άλλη. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους αρκεί να αναφέρουμε ότι για κάθε Έλληνα που επισκέπτεται ως τουρίστας τη Βουλγαρία, 8 Βούλγαροι κάνουν τις διακοπές τους στην χώρα τους, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός. .
Σημειώνεται σε επίπεδο ελληνικών εξαγωγών η Βουλγαρία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της χώρας και συγκεκριμένα τον τέταρτο, μετά την Τουρκία, την Ιταλία και τη Γερμανία. Συγκεκριμένα πέρυσι εξήχθησαν προς τη γείτονα ελληνικά προϊόντα αξίας 1,339 δισ. ευρώ από 1,396 δισ. ευρώ το 2013.
Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Βουλγαρία σε συνεργασία με τη Ρουμανία προτίθεται να φέρει το θέμα και στα όργανα της ΕΕ υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο.
Σύλληψη 43χρονου για οφειλές προς το Δημόσιο στην Αλεξανδρούπολη-Σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη, τα οποία ανέρχονται σε 418.985,86 ευρώ
Συνελήφθη την Παρασκευή  (20-3-2015) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 43χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 43χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 418.985,86 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  &  ΘΡΑΚΗΣ: ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ – ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ – ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

Λόγω υπερχείλισης υδάτων, στις διαβάσεις ποταμών Ποντικόρεμα-Λίσσος, Έβρενος-Ιασίο , Αετοκορυφή-Διώνη, Σκαλώματος-Δοκού, Κάλχα-Γρατίνης, Οικ. Κομψάτου-Μωσαϊκού, Μεσοχωριού και Αγ. Μαρίνας Ιμέρου, καθώς επίσης και μεταξύ οικισμών Καλλυντηρίου-Οργάνης λόγω καθίζησης οδοστρώματος

Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Η σιδηροδρομική συγκοινωνία από σύνορα Αλεξανδρούπολης έως Ορμένιο, διεκόπη λόγω βλάβης, από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ. Η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.
Δ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ
Λόγω κατολίσθησης στο 474ο χλμ. (ρεύμα προς Ξάνθη) της Εγνατίας Οδού, διεκόπη η κυκλοφορία (από Α/Κ Αγ. Σίλα έως Α/Κ Άσπρων Χωμάτων), η οποία διεξάγεται μέσω πόλεως Καβάλας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορεστιάδας κατά τη διάρκεια εργασιών 
 
Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού, κατά τη διάρκεια των απαιτούμενων εργασιών στη Χ.Θ. 1 + 450,00 της Εθνικής Οδού Αδρανίου – Ορεστιάδας, οι οποίες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 23-3-2015 και για όσο χρόνο θα διαρκέσουν, θα διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη μία λωρίδα κυκλοφορίας και θα πραγματοποιείται, με κατάλληλη σήμανση και τη βοήθεια σημαιοφόρων, από το ελεύθερο κάθε φορά τμήμα της οδού. 
Σύλληψη 50χρονου στην Κομοτηνή,  για κατοχή και εμπορία βεγγαλικών-Κατασχέθηκαν 82 βεγγαλικά  στο κατάστημά του!
 
Συνελήφθη την Παρασκευή (20-3-2015) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.      
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο κατάστημα του, τον εντόπισαν να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 82 βεγγαλικά, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια από το νόμο.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω βεγγαλικά.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής. 


Σύλληψη 38χρονου Βέλγου για υπεξαιρεθέν πολυτελές αυτοκίνητο!

 
Συνελήφθη την Παρασκευή  (20-3-2015) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βελγίου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και υπεξαίρεση.
Ειδικότερα, ο 38χρονος οδηγώντας πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των Βελγικών Αρχών, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι το όχημα είναι καταχωρημένο από τις Αρχές του Βελγίου, ως όχημα υπεξαιρεθέν.
Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »