*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Μαρτίου

Ο Δήμαρχος Ξάνθης εγκωμίασε και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρώην Υπουργό και βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό που συνετέλεσε αποφασιστικά στην αγορά του κτιρίου απο την Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος

06 Μαρτίου

Έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του νέου  Δημαρχείου Ξάνθης, παρών και ο Πούλιος μολονότι πρόσφατα δήλωσε οτι "μετάνιωσε που ψήφισε την....αγορά του κτιρίου"!!!
 

 
 
 
Η επίσημη τελετή εγκαινίων του νέου Δημαρχιακού μεγάρου,  πραγματοποιήθηκε στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Ξάνθης και προσκεκλημένους το δημοτικό συμβούλιο, τις αρχές του Νομού, τους υπαλλήλους και αρκετούς πολίτες.
Την αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ενώ ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης δεν έκρυψε την φόρτιση και συγκίνησή του για το μεγαλύτερο ίσως έργο της δημαρχιακής του θητείας, ένα κτίριο σύμβολο στο κέντρο της πόλης.
Στην τελετή των εγκαινιών παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές του Νομού Αλέξανδρος Κοντός και Χουσεϊν Ζείμπέκ, ο πρώην Νομάρχης Ξάνθης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, οι Δήμαρχοι Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, Μύκης Μουσταφά Τζουκάλ, Τοπείρου Μάκης Τσιλιγγίρης, οι Δήμαρχοι Δράμας και Κομοτηνής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Πρόεδρος της  ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, οι αντιδήμαρχοι Ξάνθης Νίκος Σπυριδόπουλος, Αλέκος Κυριακίδης, Μανώλης Φανουράκης, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Τάσος Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανώλης Τσέπελης κ.α.
Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του Χρίστου Πούλιου που πριν λίγο καιρό στο δημοτικό συμβούλιο είχε πει ότι «μετάνιωσε που ψήφισε την αγορά του συγκεκριμένου κτιρίου»!!! 
 
 
 
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης αναφέρθηκε στο χρονικό απόκτησης του κτηρίου, χαρακτηρίζοντας το στολίδι όλη την Ξάνθη, ενώ στη συνέχεια με τη συνδρομή του βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού αλλά και τον πρώην Νομάρχη και υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, έκοψε την κορδέλα που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του Δημαρχείο για να ακολουθήσει μια μικρή δεξίωση μέσα στο κτίριο απο τον πετυχημένο μπουφέ που επιμελήθηκε άψογα η "Ξανθίππη" με αποτέλεσμα να έχουμε κι ένα...ενδιαφέρον πολιτικό κους-κους. 
Την πρωτοβουλία του Δήμου να αγοράσει το συγκεκριμένο ιστορικό κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος εξήρε ο Μητροπολίτης Ξάνθης στην ομιλία του, ευχόμενος "το νέο Δημαρχείο της πόλης, να καταστεί το σπίτι του κάθε πολίτη, το σπίτι όλων των πολιτών προκειμένου να βρούνε κατανόηση και λύση στα καθημερινά προβλήματά τους και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο για όλους.  Μάλιστα ο Μητροπολίτης πρόσφερε ως δώρο στον Δήμαρχο μια εικόνα της Παναγίας με την προτροπή να τοποθετηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να απαντήσει ο Δήμαρχος Ξάνθης οτι, "η εικόνα της Παναγίας, θα κοσμεί πάντα την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να φωτίζει τους συμβούλους στο να παίρνουν τις καλύτερες αποφάσεις για τον λαό της Ξάνθης". 
Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε ως ημέρα γιορτής την ημέρα των εγκαινίων τονίζοντας χαρακτηριστικά “επίσημα παραδίδουμε στους συμπολίτες μας το κτήριο αυτό, έναν χώρο φιλόξενο και λειτουργικό, με άνετη προσβασιμότητα για όλους και για τα ΑμΕΑ, ένα κτήριο που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης μας, στο καλύτερο σημείο την κεντρικής μας πλατείας. Ένα κτήριο που έχει τη δική του ιστορία, το δικό του κύρος και τα δικά του αρχιτεκτονικά στοιχεία”.
“Το κτίριο, συνολικού εμβαδού περίπου 1.850 τετραγωνικών, διαθέτει υπόγειο, δυο ορόφους και έναν ημιώροφο” τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης,  αναφέροντας οτι “στις 18.5.2009 υπεγράφη το οριστικό συμβόλαιο για την απόκτηση και αγορά του", καταλήγοντας με έμφαση, οτι "σταθμίσαμε όλοι με σοβαρότητα την οικονομική κατάσταση στον δήμο και πήραμε τη σωστή απόφαση ξεπερνώντας πολλά εμπόδια. Αγωνιστήκαμε και τα καταφέραμε. Πείσαμε το Δ.Σ. της Τράπεζας της Ελλάδος για την απευθείας αγορά του κτιρίου, βρήκαμε τη σημαντική χρηματοδότηση. Πήραμε τις εγκρίσεις από το ελεγκτικό συνέδριο. και στις 13.10.2008 όλα τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου ομόφωνα αποφάσισαμε την αγορά του κτηρίου", τονίζοντας χαρακτηρισικά:
"Θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τον τότε Υπουργό και βουλευτή μας κ. Αλέξανδρο Κοντό γιατί πραγματικά μας άνοιξε πολλές πόρτες και των αρμόδιων των κυβερνητικών παραγόντων και της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας και υλοποιήσαμε την απόφασή μας".
Ο Δήμαρχος Ξάνθης επίσης κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ενημέρωσε τους προσκεκλημένους οτι "το παλιό ιστορικό δημαρχείο της πόλης,  ήδη έχει μπει στη διαδικασία αποκατάστασης και ανάπλασής του και το 2015 θα ξαναδοθεί σε χρήση και θα είναι ένα κτίριο πραγματικό κόσμημα για την πόλη και ιδίως για τον παλιό οικισμό που θα χρησιμοποιείται σαν χώρος εκδηλώσεων του Δήμου Ξάνθης αλλά και των λοιπών φορέων, ενώ εξέφρασε και την άποψη οτι "εκεί θα πρέπει να βρίσκεται και το γραφείο του Δημάρχου και να δέχεται το κοινό, ώστε το συγκεκριμένο κτίριο να συνεχίσει να δίνει ζωή σε όλη τη Παλιά Πόλη".
 
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »