*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Νοεμβρίου

Με Γιώργο Παυλίδη η Νέα Δημοκρατία στις Περιφερειακές εκλογές του 2014

12 Νοεμβρίου


-Τέλος τα σενάρια, καταρρέει το «δίδυμο» Γιαννακίδης - Φώτης Καραλίδης
Με «βαρύ πυροβολικό» ετοιμάζεται να διεκδικήσει, τελικώς, τις περιφέρειες η ΝΔ μετά την απόφαση για μη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο mega.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις δημοσκοπήσεις που ξεκινούν Μαξίμου και Συγγρού από την επόμενη, κιόλας,  εβδομάδα θα μετρηθούν:
Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Παυλίδης θα κατέβει εκ νέου ως ανεξάρτητος Υποψήφιος Περιφερειάρχης υποστηριζόμενος από την Νέα Δημοκρατία, αφού κόντρα σε μηχανισμούς και βαθύ ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2010 έχασε για 3 μονάδες την Περιφέρεια, ενώ μετά τις εξελίξεις αυτές, καταρέει πλέον το "δίδυμο" Γιαννακίδη-Φώτη Καραλίδη που πόνταρε στην Νέα Δημοκρατία και την στήριξη του Ευριπίδη Στυλιανίδη για ναεεπανακερδίσει την Περιφέρεια.
Σύμφωνα με το Αυτοδιοίκηση gr, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Αττικής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί παλαιότερα, τώρα όμως επανέρχεται ως  το μεγάλο φαβορί για μια υποψηφιότητα στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Περιφέρεια Αττικής, που σήμερα έχει το ΠΑΣΟΚ με το Γ. Σγουρό.
-Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μία περιοχή που είχε κερδίσει το 2010 το ΠΑΣΟΚ με τον Α. Κατσιφάρα.
-Ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, γόνος μιας από τις γνωστότερες πολιτικές οικογένειες της χώρας, για την περιφέρεια που βρίσκεται ο δήμος του, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την οποία, όμως, ενδιαφέρεται και ο πρώην υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος. Πάντως, ο Κ. Μπακογιάννης, όπως έγραψε χθες η aftodioikisi.gr, «παίζει» και για το Δήμο Αθηναίων.
Κατά τα άλλα, αναφορικά με τους υποψήφιους στις περιφέρειες,  έχει ήδη κλείσει  τέσσεις από τις πέντε θέσεις από τους νυν περιφερειάρχες:
-Τον Α. Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία παρά το γεγονός ότι έχασε πόντους με τους ατυχείς χειρισμούς του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
-Τον Κ. Αγοραστό στη Θεσσαλία
-Τον Α. Καχριμάνη στην Ήπειρο
-Τον Γ. Δακή στη Δυτική Μακεδονία και
-Αμφισβήτηση υπάρχει για τον Σπ. Σπύρου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ωστόσο δεν έχουν πέσει ακόμη  άλλα ονόματα στο τραπέζι καθώς αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από τις δημοσκοπήσεις προκειμένου, εφόσον είναι αρνητικά, να πεισθεί ο ίδιος ο νυν περιφερειάρχης να αποχωρήσει.
Στις άλλες περιφέρειες:
-Στο Βόρειο Αιγαίο φαβορί, απέναντι στον αποδυναμωμένο «πράσινο» Νάσο Γιακαλή, θεωρείται η πρώην βουλευτής και νυν γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου, ενώ στο τραπέζι υπάρχει και το όνομα του βουλευτή Λέσβου Παύλου Βογιατζή, πρώην νομάρχη Λέσβου και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο ο οποίος είχε χάσει την περιφέρεια το 2010 για μόλις 1,5 μονάδα.
-Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη είναι πολύ πιθανόν να είναι ξανά υποψήφιος απέναντι στον (επίσης αποδυναμωμένο) περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ Άρη Γιαννακίδη από τον οποίο είχε χάσει για τρεις μονάδες το 2010, ο πρώην νομάρχης Ξάνθης και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο, Γιώργος Παυλίδης
-Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, φαίνεται ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο στήριξης του νυν περιφερειάρχη Π. Τατούλη και «παίζει» το όνομα του νυν δημάρχου Χαϊδαρίου και νο 2 στην ΚΕΔΕ της ΝΔ, Δημήτρη Μαραβέλια. Ο κ. Μαραβέλιας που έλκει την καταγωγή του από τη Λακωνία, θεωρείται καλή περίπτωση, καθώς είναι νέος (45αρης ) και έμπειρος στα αυτοδιοικητικά (δήμαρχος από το 2006) αλλά έχει ένα μειονέκτημα: Πρόσφατα στενός του συνεργάτης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μάριος Λιακόπουλος, συνελήφθη χρηματιζόμενος από ιδιοκτήτη καντίνας στην Ιερά Οδό και είναι ήδη προφυλακισμένος.
-Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά και την ανάληψη της προεδρίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας από τον υποψήφιο της ΝΔ το 2010, τον «καραμανλικό» Μπάμπη Κόκκινο,  κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα του ακραιφνώς «σαμαρικού» πρώην βουλευτή Δωδεκαννήσου Γιάννη Παππά.
- Τέλος στην Περιφέρεια Κρήτης, μία περιοχή που η ΝΔ παραδοσιακά δεν έχει καλές επιδόσεις, μεγάλες πιθανότητες έχει ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »