*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Σεπτεμβρίου

Μισό – μισό Πισίνα - έξοδα!

27 Σεπτεμβρίου


Μ. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ:  Ρεφενέ με κολυμβητές και συλλόγους η λειτουργία του Κολυμβητηρίου μέχρι τον Δεκέμβριο δήλωσε χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» του Life 921 fm
*Σε 10.000 Ευρώ μηνιαίως υπολογίζει ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού το κόστος λειτουργίας της… μισής πισίνας και «βάζει» 20 Ευρώ ρεφενέ στους 200 περίπου πολίτες κολυμβητές!
ΡΕΦΕΝΕ τελικά Δήμος, κολυμβητές και σύλλογοι θα επιχειρήσουν να κρατήσουν ανοιχτό το δημοτικό κολυμβητήριο μέχρι τον Δεκέμβριο και μετά από εκεί σύμφωνα με τις μελέτες του Υφυπουργείου Αθλητισμού, βλέπουμε τι μέλλει γεννέστε…
Με απλά λόγια, μισό - μισό αναλαμβάνουν Δήμος με κολυμβητές και πολίτες να επιβαρυνθούν των εξόδων όπως αποκάλυψε χθες στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης…
Συγκεκριμένα αναφερόμενος στις εξελίξεις που υπάρχουν για το δημοτικό κολυμβητήριο ο Μανώλης Φανουράκης δήλωσε ότι «ο δήμος, σε συνεννόηση με την τεχνική υπηρεσία, θα προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού για να κλείσει η πισίνα του κολυμβητηρίου στο μισό της μήκος., δηλαδή στα 25 μέτρα που δεν έχουν και το μεγάλο βάθος, ώστε με τον τρόπο αυτό να είναι δυνατή με λιγότερα έξοδα και πετρέλαιο να θερμαίνεται για τους χειμερινούς μήνες.
 Η υπηρεσία εργάζεται αυτή την περίοδο για το ζήτημα αυτό ώστε να βγει να δημοπρατηθεί το έργο και να μπει αυτό το ειδικό τοιχίο που θα “κλείνει” με τον τρόπο αυτό την πισίνα ώστε να μειωθεί και η κατανάλωση του καυσίμου, το οποίο σε πρώτη φάση θα συνεχίσει να είναι το πετρέλαιο και σε επόμενη φάση, μετά την τοποθέτηση του τοιχίου, θα μπουν οι αντλίες θερμότητες οι οποίες θα δώσουν και την οριστική λύση στην θέρμανση του νερού της πισίνας. Το έργο της κατασκευής του συγκεκριμένου τοιχίου αναμένεται να κοστίσει περίπου 50.000 Ευρώ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ με τον τρόπο αυτό το κόστος λειτουργίας της πισίνας αναμένεται να κυμαίνεται στις 10.000 Ευρώ μηνιαίως.
Όπως είπε ακόμη ο Μανώλης Φανουράκης, ο Δήμος προσπαθεί να εξοικονομήσει πόρους  για την προμήθεια ενός σκέπαστρου το οποίο θα περιορίσει πολύ τις απώλειες θερμότητας άρα και την κατανάλωση καυσίμου για την θέρμανση του νερού..
Ο Μανώλης Φανουράκης αποκάλυψε επίσης ότι «υπάρχουν περίπου 200 κολυμβητές που θα επιβαρυνθούν με 20 Ευρώ τον μήνα για να συμβάλουν κι αυτοί στην λειτουργία του κολυμβητηρίου. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το κολυμβητήριο ανοιχτό μέχρι και το Δεκέμβριο, τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα πάντα με τον αντιδήμαρχο, τον Γενάρη θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το τοιχίο αρχικά, οι οποίες μπορεί να κρατήσουν έναν με δύο μήνες, ώστε πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές να είναι έτοιμο το δημοτικό κολυμβητήριο για να δοθεί σε χρήση η μισή πάντα θερμαινόμενη πισίνα (25 μέτρα) με πετρέλαιο και αργότερα με αντλίες θερμότητας»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »