*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Μαρτίου

SEE THROUGH

05 Μαρτίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Αύριο Τετάρτη συνεδριάζει η Οργανωτική Επιτροπή για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι υπό την Προεδρία του Μανώλη Φανουράκη. Και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και η τελευταία, πριν την παρέλαση του Καρναβαλιού…
*Η επιλογή πάντως της Λάουρας Νάργες, ήταν σίγουρα ότι «καλύτερο» για να προβληθεί ο θεσμός και ειδικά η παρέλαση. Τώρα πόσο θα στοιχίσει, θα φανεί στην αυριανή συνεδρίαση.
……
*Αύριο στο Μονομελές οι δίκες του «Μ» με το συνδικαλιστικό «δίδυμο» του Καζίνο Ξάνθης Στογιαννίδη και Ευγενίδη. Σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Δικηγόρος υπεράσπισης του «Μ» η Σταυρούλα Ταρπίδου.
……
*Αύριο επίσης στο Μονομελές και οι αγωγές του Δημάρχου Τοπείρου Στέλιου Χατζηευαγγέλου κατά της παράταξης Μίχογλου.
……
*Στην Κωνσταντινούπολη χθες ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης στα πλαίσια συνάντησης Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών και την συνάντηση Αντώνη Σαμαρά.

…..

Σταματημένο και πάλι χθες το πρωί το ψηλό μας το ρολόι. Οι δείκτες του είχαν «κολλήσει» και έδειχναν μέχρι αργά το απόγευμα ώρα 16.20. Τελικά μετά την εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» που εντόπισε το πρόβλημα, συνεργείο του Δήμου «κούρδισε» το ρολόϊ που επανήρθε στα καλά του κι άρχισε να δείχνει ξανά σωστά την ώρα… Τέλος καλό λοιπόν όλα καλά!

…….

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ
Το Επιμελητήριο Ξάνθης, στο πλαίσιο της ευθύνης επιμόρφωσης των μελών του, που άπτονται επιχειρηματικών δραστηριοτήτων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:
«Διαμεσολάβηση και Επιχειρηματικότητα»
Ομιλητής: κος Σπύρος Αντωνέλος ,δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής
Συντονισμός: κα Ελένη Κίτσου, εκπρόσωπος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης
Την Τετάρτη 6/3/2012 στις 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, καλούμε τα μέλη μας, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν για τον νέο θεσμό της Διαμεσολάβησης που βοηθά στην επίλυση αστικών αλλά και εμπορικών υποθέσεων με γρήγορο, οικονομικότερο και αξιοπρεπέστερο τρόπο.
Μετά το πέρας της παρουσίασης, θα ακολουθήσει συζήτηση.
ΥΓ.: Ο κος Σπύρος Αντωνέλος, θα παραχωρήσει συνεντεύξεις στα ΜΜΕ πριν την εκδήλωση από τις 18.00-18.30.

………….

Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης παραμένει ο Γιώργος Γκοδοσίδης!
Στη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης παραμένει ο κος Γιώργος Γκοδοσίδης, μετά τις κρίσεις που έγιναν στην Ελληνική Αστυνομία και οι οποίες ανακοινώθηκαν επισήμως την Παρασκευή. Ο κος Γκοδοσίδης διατηρεί τη θέση που κατέχει, ενώ φαίνεται πως τα άμεσα αντανακλαστικά στην Α.Δ. Ξάνθης στην εξιχνίαση των στυγερών εγκλημάτων που σημάδεψαν το πρόσφατο παρελθόν της περιοχής λειτούργησαν θετικά υπέρ του Αστυνομικού Διευθυντή.
Από την άλλη μεριά ο κος Γιώργος Σαλαμάγκας, Γενικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας ΑΜΘ, προήχθη στον βαθμό του Υποστράτηγου ενώ στη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Αλεξανδρούπολης παραμένει  κος Ιωακείμ Τσουκνάδης.

……………

Ροδόπη: Η Ελβετία μας… «κόβει» το αίμα
Έκκληση για την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας, απηύθυνε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, Κωστής Δημητρακόπουλος. «Η Ελβετία λόγω του γεγονότος ότι η χώρα μας της χρωστάει για το 2011 4 εκ ευρώ, έχει πάρει απόφαση να μας μειώσει τις φιάλες αίματος που εισάγουμε, σταδιακά από τις 30.000 στις 15.000 και ίσως στο μέλλον διακόψει την εξαγωγή αίματος εντελώς. Είναι ντροπή μια πιο μικρή χώρα από εμάς να καλύπτει τις ανάγκες της σε αίμα και να κάνει και εξαγωγές και εμείς ως Ελλάδα, να μην προβαίνουμε στις κατάλληλες ενέργειες. Να μην ενισχύουμε με αιμολήπτες τα τμήματα αιμοδοσίας και να μην συνδέουμε επιγραμμικά( ον λάϊν) τα νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να ξέρουμε τις ανάγκες σε κάθε νοσοκομείο και να δρα ο τοπικός αλλά και ο πανελλαδικός πυρήνας για την αιμοδοσία», σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος. Επίσης, εξέφρασε την απορία, γιατί η φιάλη του αίματος εισαγωγής να κοστίζει 150 ευρώ και η φιάλη των εθελοντών αιμοδοτών να κοστίζει άνω των 400 ευρώ, καλώντας τους αρμοδίους να προβούν στους κατάλληλους ελέγχους.
Τέλος, υπενθύμισε ότι στις 28 Μαρτίου έχει προγραμματισθεί η εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο για το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο και τον Απρίλιο η αιμοδοσία του 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής.

……………….

Ερώτηση Κ. Γεροντόπουλου για τους υπερήλικες ανασφάλιστους παλιννοστούνες
Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομίας, με θέμα την τροποποίηση της ρύθμισης περί σύνταξης ανασφάλιστων παλιννοστούντων ομογενών υπερηλίκων, κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Γεροντόπουλος.
Ο βουλευτής τονίζει ότι με την αλλαγή των διατάξεων προηγούμενου νόμου, του 1982, 35.000 ομογενείς χάνουν τη σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και καταλήγοντας καλεί την Ελληνική πολιτεία «να αλλάξει άμεσα το νόμο βοηθώντας αυτούς τους ανθρώπους να ζήσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »