*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Σεπτεμβρίου

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΩΡΑ 20.00 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ, ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ, ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ!

12 Σεπτεμβρίου



 ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ:
Πρώτος εγώ….να παραιτηθούμε όλοι, μαζί
και οι αναπληρωματικοί εδώ και τώρα!!!

ΑΙΧΜΕΣ ΠΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ!
«Διγλωσσία» και χαμηλοί τόνοι από ορισμένους, νεκρώνει την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου όλος ο Νομός, κλείνουν Περιφέρεια, Δήμοι και αγορά Ξάνθης.
…..
«Διγλωσσία» και χαμηλοί τόνοι επικράτησαν από τους περισσότερους στην σημερινή σύσκεψη των Φορέων του Νομού Ξάνθης στις 8 το βράδυ στο Δημαρχείο. Όπως είναι γνωστό την πρωτοβουλία πήρε ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης και ανταποκρίθηκαν θετικά ο Μητροπολίτης Ξάνθης και οι περισσότεροι των Φορέων πλην του Δημάρχου Τοπείρου Στέλιου Χατζηευαγγέλου που έστειλε εκπρόσωπο, ενώ μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή για την «οικογενειακή φωτογραφία» των Φορέων Έβρου και Ροδόπης μετά την σύσκεψη με τον Δημήτρη Σταμάτη, το παρόν στη σύσκεψη έδωσε και ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης
Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων που έδωσαν το παρών στη συνάντηση, η πεποίθηση πως η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης πρέπει να λειτουργήσει ξανά, καθώς και το ότι υπήρξαν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και συζητήσεις οι οποίες οδήγησαν στην αρνητική αυτή εξέλιξη για την πόλη της Ξάνθης. Οι φορείς κλήθηκαν να αποφασίσουν για τις κινητοποιήσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσουν, εκφράζοντας την αντίδρασή τους στην απόφαση αυτή της Κυβέρνησης, ενώ παράλληλα σχολιάστηκε αρνητικά, από το σύνολο των παρευρισκομένων, η στάση των φορέων τόσο της Κομοτηνής όσο και του Διδυμοτείχου, οι οποίοι αν και αρχικά συμπορεύτηκαν στη λογική της ενιαίας εξυπηρέτησης των συμφερόντων ολόκληρης της Θράκης διαχώρισαν τη θέση τους μετά και την απόφαση της Κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει τις δύο άλλες σχολές της Θράκης.
Επιτακτικά απαίτηση όλων συνάντηση των φορέων με τον Πρωθυπουργό της χώρας κο Αντώνη Σαμαρά, ώστε να τεθεί εκ νέου το θέμα της επαναλειτουργίας της Αστυνομικής σχολής Ξάνθης, καθώς υπάρχει η γενική πεποίθηση ότι «καταργείται οριστικά και αμετάκλητα».
Τέλος στην πρόταση Μωραϊτη «να παραιτηθούμε όλοι από τα αξιώματά μας»,  ο μόνος που απάντησε ξεκάθαρα τονίζοντας με έμφαση, «Πρώτος εγώ….να παραιτηθούμε όλοι εδώ και τώρα, μαζί και οι αναπληρωματικοί!!!» ήταν ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός.
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΞΑΝΘΗΣ
Την καθαρή θέση πως η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης πρέπει να επαναλειτουργήσει, όπως και όλες οι σχολές της Θράκης, και να μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες από την περιοχή εξέφρασε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, εξηγώντας πως «είναι ευαίσθητες οι ισορροπίες εδώ στην περιοχή και μπορεί να γίνουν επικίνδυνες εάν διαταραχθούν. Μας είχαν διαβεβαιώσει ότι η σχολή θα λειτουργήσει ξανά για αυτό δεν κάναμε άλλες κινητοποιήσεις όλο αυτό το χρονικό διάστημα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Μητροπολίτης επισήμανε επίσης πως απαιτείται συστράτευση όλων των τοπικών φορέων  για την επαναλειτουργία της σχολής μέσω συλλογικών κινητοποιήσεων.  «Θα γίνουν προτάσεις γιατί θα πρέπει να γίνουν κάποιες κινητοποιήσεις για να πάρουν το μήνυμα στην Αθήνα ότι δεν μπορούν να μας κοινοποιούν ειλημμένες αποφάσεις, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι όλοι μας γιατί μας αφορά όλους» κατέληξε.
…….
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
«Εάν δεν αντιδράσουμε δυναμικά η Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης θα φιλοξενεί σε μόνιμη βάση μετανάστες. Είμαι υποχρεωμένος με όλα αυτά που συνέβησαν να εκφραστώ με αυτόν ακριβώς τον τρόπο αν και κυβερνητικός βουλευτής. Όταν ανακοίνωσε ο κος Σταμάτης την απόφασή του ουδεμία αντίδραση υπήρξε από τους εκπροσώπους των άλλων Νομών και αυτό είναι το λυπηρό» σημείωσε ο Βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ κος Αλέξανδρος Κοντός, τονίζοντας με έμφαση πως «υπήρξε μια πολιτική διαχείριση η οποία δείχνει αναξιοπιστία από πλευράς του Υπουργού και πως δεν υπήρξε σχεδιασμός παρά τα όσα έλεγε εξ αρχής. Όλα ήταν λόγια του αέρα κατά τις συναντήσεις και τις επαφές μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ο Υπουργός έλεγε ότι είναι απολύτως προσωρινή η λειτουργία των Κέντρων αλλά αποδείχθηκε το ακριβώς αντίθετο» κατέληξε.
Όπως μάλιστα τόνισε ο βουλευτής Ξάνθης,  «πέσαμε από τα σύννεφα όταν μας είπε ο κος Σταμάτης ότι θα φύγουν οι λαθρομετανάστες από την Κομοτηνή αλλά θα μείνουν για άλλους 3-4 μήνες στην Ξάνθη. Όταν τον ρώτησα με τι κριτήρια έγινε αυτή η επιλογή μου είπε μπορεί να έγινε με…..κλήρωση (!!!!)», ενώ παράλληλα ο ίδιος έκανε αναφορά σε απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Νίκου Δένδια σε ερώτησή που κατέθεσε ο ίδιος για το μέλλον των Αστυνομικών Σχολών της Θράκης με ημερομηνία 7/ και στην οποία ο κος Δένδιας δεν έλεγε ότι θα κλείσει η αστυνομική σχολή Ξάνθης και ότι γίνεται σχεδιασμός σχετικά με τις σχολές, για να ανακοινώσει μετά δύο μέρες ο Υπουργός Επικρατείς οτι θα λειτουργήσουν μόνο οι αστυνομικές σχολές Κομοτηνής και Διδυμοτείχου!!!.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΛΕΕΙ Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ
Για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που τελικά έκριναν την απόφαση της Κυβέρνησης αναφορικά με το ποιες σχολές θα επαναλειτουργήσουν στην περιοχή της Θράκης, έκανε λόγο ο κος Φώτης Καραλίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο δήμαρχος Διδυμοτείχου ήταν πολύ πριν την επιτροπή στο Μαξίμου. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Ο κος Ντόλιος μόνο που δεν σηκώθηκε να φιλήσει το κο Σταμάτη. Ο δε κύριος Γεροντόπουλος ήρθε καθυστερημένος κατά μισή ώρα θυμίζοντας μονομάχο του φαρ ουεστ που τελειώνει με νικηφόρο αποτέλεσμα κατά τη μονομαχία. Αυτά δείχνουν ότι υπήρξαν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, όσοι έχουν υπουργούς στην έδρα τους μπορούν να έχουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Κάποιοι λειτούργησαν με μόνο στόχο το προσωπικό πολιτικό όφελος και όχι το όφελος της ευρύτερης περιοχής».
Ο Φώτης Καραλίδης πρότεινε η Περιφέρεια ΑΜΘ και οι ΟΤΑ να κλείσουν σε όλο το μήκος των υπηρεσιών τους την Παρασκευή, ενώ παράλληλα κάτι αντίστοιχο να πράξουν και τα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης. «Για όσο διάστημα δεν επιλύεται το πρόβλημα να μην δεχθούμε την οποία επαφή με τον οποιοδήποτε κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι όλοι τους ανεπιθύμητοι στη Θράκη» σημείωσε ο κος Καραλίδης.
 ΑΙΧΜΕΣ ΜΩΡΑΪΤΗ ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

«Εάν μπαίναμε στο γραφείο του Υπουργού με Περιφερειακή συνείδηση και αποχωρούσαμε όλοι μαζί και όχι μόνο οι φορείς της Ξάνθης σήμερα δεν θα μιλούσαμε για κινητοποιήσεις», τόνισε με έμφαση ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης πετώντας ευθέως το «γάντι» στον παρόντα Περιφερειάρχη κ.Γιαννακίδη και κατέληξε. «Η Κυβέρνηση επέλεξε να διασπάσει τη Θράκη και το πέτυχε. Θα έπρεπε να δείξουμε τα δόντια μας στον Υπουργό γιατί δεν πάει άλλο, η αποψίλωση του τόπου μας είναι καθημερινή. Μέσα σε μια νύχτα μέσα μας πήραν ένα εκπαιδευτήριο, το μετέτρεψαν σε φυλακή και θέλουν με αυθαίρετη απόφασή τους, κοροϊδεύοντας μας παράλληλα, να τη διατηρήσουν έτσι» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κος Στέλιος Μωραϊτης, ξεκαθαρίζοντας πως και το ΕΒΕΞ δεν συμφωνεί με την απόφαση της Κυβέρνησης για το κλείσιμο της σχολής, προτείνοντας παράλληλα τη μαζική παραίτηση όλων ώστε «να μην χάσουμε την μπάλα».
……
 ΑΙΧΜΕΣ  ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ
Αίσθηση προκάλεσαν οι αιχμές Πούλιου ενώπιον του παρόντος Περιφερειάρχη.
«Το θέμα πρέπει να το δούμε σε επίπεδο Περιφέρειας και λυπάμαι που εχθές κύριε Γιαννακίδη δεν αποχωρήσατε πρώτος εσείς από την συνάντηση των Φορέων» καταλήγοντας «πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός, χρονοδιάγραμμα και πρέπει να δώσουμε δυναμικό μήνυμα στην κεντρική σκηνή».
…….
ΟΜΟΦΩΝΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Τελικά μετά το πέρας της σύσκεψης που ολοκληρώθηκε γύρω στις 10.10 το βράδυ, αποφασίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ τα εξής:
1.    Να κατατεθεί αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κο Αντώνη Σαμαρά
2.  Συμβολικό κλείσιμο των υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜΘ και των Δήμων τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου
3.    Το συμβολικό κλείσιμο, την ίδια ημέρα, της αγοράς κια όλων των καταστημάτων της Ξάνθης
Σε τελευταία φάση, να κατατεθούν οι παραιτήσεις όλων των αιρετών της Ξάνθης, χωρίς να υπάρξει φυσικά αναπλήρωση των θέσεών τους!!!   

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »